"Împreună pentru copiii din Ucraina", un spectacol caritabil care a umplut sala Casei de Cultură din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Spectacolul caritabil “Împreună pentru copiii din Ucraina”, organizat vineri seară de administrația locală câmpineană, în parteneriat cu unitățile de învățământ din municipiu și Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, a fost un succes din toate punctele de vedere. Chiar dacă a fost organizat într-un timp relativ scurt și a presupus o adevărată desfășurare de forțe, evenimentul a fost o reușită, iar sala Casei de Cultură “Geo Bogza” a fost plină până la refuz. 32.000 lei a fost suma donată de public, bani care, după cum a afirmat Mihaela Tătaru, reprezentanta Fundației Județene pentru Tineret Prahova, vor ajunge la copiii din Ucraina prin intermediul Crucii Roșii.

A venit lume multă la acest eveniment, sala Casei de Cultură “Geo Bogza” dovedindu-se neîncăpătoare pentru toți cei care au dorit să vadă spectacolul. În holul mare al instituției a fost amenajat un târg caritabil cu obiecte realizate în cea mai mare parte de copiii și cadrele didactice de la unitățile de învățământ din municipiu. Au fost diverse obiecte, dar și desene și picturi “de la copiii din Câmpina pentru copiii din Ucraina”, pe care doritorii le-au putut achiziționa la prețuri modice.
La începutul spectacolului, au adresat câteva cuvinte publicului primarul Alin Moldoveanu și subprefectul Alexandru Vane. Primele momente artistice le-au aparținut copiilor de la Grădinița “Iulia Hasdeu” și de la Grădinița nr. 9, urmați de trupa de dans Happy People (pregătită de prof. Larisa Elena Bănică). Apoi, în aplauzele publicului, au evoluat cei doi copii din Ucraina, Margharita Andreeva și Nikolay Susel, multipli campioni la dans sportiv. Despre acești copii plecați din Odesa împreună cu mamele lor și o bunică, noi am scris în urmă cu câteva zile - AICI. A fost multă emoție în momentul în care Margo și Nick, așa cum sunt ei alintați la Câmpina, au urcat pe scenă. Asta, cu atât mai mult cu cât în sală se aflau și conaționali de-ai lor, 27 de elevi ai unui liceu militar din Ucraina, însoțiți de un cadru didactic, elevi care locuiesc acum la Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza și își continuă aici studiile în format online, cu profesori din Ucraina. De asemenea, în sală s-au aflat și alte familii din Ucraina pentru care Câmpina este un cămin temporar.

Spectacolul a continuat cu superba balerină Carolina Neagu (de la Clubul de Dans Dorina Popa), drăgălașa Ilinca Alexandrescu - Ily, formația “Celesta” de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” (minunați, ca de obicei, acești tineri coordonați de prof. Elisabeta Milea), campioana mondială la dans contemporan Sara Ardeleanu (fetița de 12 ani care a uimit jurații la “Românii au talent”) și grupul folcloric “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (pregătit de prof. Alice Botoacă). Un moment special a fost oferit Livia Pisăliță (14 ani), copilul acesta minune, cu o voce extraordinară, despre care scriem întotdeauna cu mare drag și plăcere. Livia a cântat mai întâi melodia “Mama mea”, acompaniată la pian de Sergiu Dobrescu (12 ani), apoi a încântat publicul cu “Copacul”, poate una dintre cele mai frumoase melodii românești, lansată de Aurelian Andreescu. Iar publicul a răsplătit performanța muzicală a Liviei cu îndelungi aplauze.
A urmat apoi recitalul Formației Alesis, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ne-am bucurat să-i vedem pe Alina și Romeo Negoiasă pe o scenă din Câmpina, adică la ei de acasă, unde foarte rar au fost invitați. Finalul spectacolului i-a aparținut lui Alin Oprea, solistul formației “Talisman”, care a creat o atmosferă electrizantă în sală.
Pe scurt, acesta a fost evenimentul caritabil organizat de administrația locală fără implicarea vreunei cheltuieli de la bugetul Câmpinei. Un eveniment frumos, care a adus pe scenă artiști în devenire și artiști consacrați, care au bucurat publicul. Un public numeros și cald, care merită mai multe astfel de spectacole, chiar și caritabile, pentru copiii din Ucraina sau pentru copiii greu încercați de aici, de la noi, de acasă. Ar mai trebui menționate două lucruri - spectacolul a fost prezentat excelent de jurnalistul Cristi Georgescu, împreună cu două dintre elevele care fac parte din trupa de teatru "Mircea Albulescu" a Casei de Cultură din Câmpina, iar luminile și sonorizarea au fost asigurate de consilierul local Liviu Briciu. Evenimentul a făcut parte din proiectul cultural "CâmpinArtelor" al administrației locale.

8556 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1249 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2069 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

182 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

345 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.