”Fata morgana” a poposit la Câmpina. Vernisajul unei expoziții pline de culoare și emoție

Eveniment (Categoria articolului)

Multe emoții într-un cadru aparte, plin de culorile tablourilor și de sunetele chitarelor, acesta a fost decorul în care a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina, vineri, 31 martie 2023.

Tablourile expuse provin din Galeria de Artă ”Fata morgana”, din Mărcăuți, Republica Moldova, și sunt rodul numeroaselor tabere de creație organizate de proprietarul acestei galerii, Anatol Crețu. Sunt tablouri ale unor pictori din mai multe țări - Ucraina, Turcia, Belarus, Israel, Germania, România, Moldova și altele - realizate, așa cum spuneam, de-a lungul mai multor ani, în tabere de pictură. 
Gazda evenimentului a fost responsabilul Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, Alexandra Toma, iar invitații săi au fost Anatol Crețu (sponsorul Galeriei de artă ”Fata morgana” și al taberelor de creație), Victor Hristov (curatorul galeriei), Liviu Davidescu (președintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local Câmpina) și Gabriel Dima, artist plastic, cel care a mijlocit evenimentul, după ce în urmă cu o săptămână a participat la o expoziție în Moldova de dincolo de Prut. De asemenea, la eveniment au fost prezenți numeroși alți artiști, dar și iubitori ai artei.
Evenimentul de la Casa de Cultură ”Geo Bogza” a oferit și două surprize frumoase. Mai întâi, epigramistul Ștefan Alexandru Sașa a recitat o poezie și a spus câteva epigrame cu tâlc, savurate de public. Apoi, Grupul ”Canon” de la Clubul Copiilor ”Martha Bibescu” din Comarnic, profesor coordonator Florin Bârsan, a interpretat o serie de piese foarte apreciate de public, de departe cel mai emoționant moment, în care toți cei prezenți au aplaudat la unison și chiar au fredonat, fiind cel al interpretării piesei ”Pentru ea” a regretaților Doina și Ion Aldea Teodorovici, melodie mai cunoscută sub numele ”Lacrima limbii noastre”.
Expoziția va mai rămâne deschisă până la finalul lunii aprilie.

7076 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2641 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

2069 vizualizari
05 feb. 2024 21:12

Medalie de argint pentru echipa Belvedere la Olimpiada Culinară Internațională din Germania - Secțiunea desert

Echipa regională Belvedere, formată din maeștrii bucătari și cofetari din județele Prahova și Brașov, a obținut medalie de argint la Olimpiada Culinară Internațională IKA de la Stuttgart din Germania. O performanță excepțională, la care o mare contribuție și-au adus-o cele două câmpinence din echipă - Carmela Dragomir și Andra Ioana Bunea (foto), de la Cofetăriile Dulcelle.

Alte stiri recente

592 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

176 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.