CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

”Fata morgana” a poposit la Câmpina. Vernisajul unei expoziții pline de culoare și emoție

- Eveniment -

”Fata morgana” a poposit la Câmpina. Vernisajul unei expoziții pline de culoare și emoție

Multe emoții într-un cadru aparte, plin de culorile tablourilor și de sunetele chitarelor, acesta a fost decorul în care a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina, vineri, 31 martie 2023.

Tablourile expuse provin din Galeria de Artă ”Fata morgana”, din Mărcăuți, Republica Moldova, și sunt rodul numeroaselor tabere de creație organizate de proprietarul acestei galerii, Anatol Crețu. Sunt tablouri ale unor pictori din mai multe țări - Ucraina, Turcia, Belarus, Israel, Germania, România, Moldova și altele - realizate, așa cum spuneam, de-a lungul mai multor ani, în tabere de pictură. 
Gazda evenimentului a fost responsabilul Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, Alexandra Toma, iar invitații săi au fost Anatol Crețu (sponsorul Galeriei de artă ”Fata morgana” și al taberelor de creație), Victor Hristov (curatorul galeriei), Liviu Davidescu (președintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local Câmpina) și Gabriel Dima, artist plastic, cel care a mijlocit evenimentul, după ce în urmă cu o săptămână a participat la o expoziție în Moldova de dincolo de Prut. De asemenea, la eveniment au fost prezenți numeroși alți artiști, dar și iubitori ai artei.
Evenimentul de la Casa de Cultură ”Geo Bogza” a oferit și două surprize frumoase. Mai întâi, epigramistul Ștefan Alexandru Sașa a recitat o poezie și a spus câteva epigrame cu tâlc, savurate de public. Apoi, Grupul ”Canon” de la Clubul Copiilor ”Martha Bibescu” din Comarnic, profesor coordonator Florin Bârsan, a interpretat o serie de piese foarte apreciate de public, de departe cel mai emoționant moment, în care toți cei prezenți au aplaudat la unison și chiar au fredonat, fiind cel al interpretării piesei ”Pentru ea” a regretaților Doina și Ion Aldea Teodorovici, melodie mai cunoscută sub numele ”Lacrima limbii noastre”.
Expoziția va mai rămâne deschisă până la finalul lunii aprilie.


01 Apr 2023 11:25 7210 vizualizari


Comentarii


1654 vizualizari 24 Jul 2024 17:56 Mircea Tiberian - vedeta ediției 2024 a Festivalului de Jazz de la Câmpina, care va avea loc în grădina Castelului ”Iulia Hasdeu”

Mircea Tiberian - vedeta ediției 2024 a Festivalului de Jazz de la Câmpina, care va avea loc în grădina Castelului ”Iulia Hasdeu”

CâmpinaTV.ro a fost singura publicație din Câmpina prezentă la discuția care a avut loc miercuri, 24 iulie, după orele prânzului, la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina, la care au participat consilierii locali Liviu Briciu și Dan Nica și directorul Muzeului Hasdeu, Aura Dobre.

citeste mai mult
3201 vizualizari 20 Jul 2024 12:34 La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina va fi gazda unui concert extraordinar, inclus în șirul mai larg al evenimentelor intitulate ”Seratele Hasdeu”.

citeste mai mult
4070 vizualizari 18 Jul 2024 16:31 Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Cu ceva întârziere față de tradiția anilor precedenți, ediția 2024 a evenimentului Câmpina Summer Park Music va avea loc în zilele de 28 iulie, 4 și 25 august.

citeste mai mult
638 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV