Parohia "Sfântul Nicolae" din Câmpina s-a înfrățit cu parohia din comuna Voila - Brașov, localitatea natală a părintelui Petru Moga

Social (Categoria articolului)

Parohia "Sfântul Nicolae" din municipiul Câmpina și Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din comuna Voila, județul Brașov, au încheiat recent un acord de înfrățire, printre primele încheiate în țară între o comunitate urbană și una rurală. Scopul acestei înfrățiri este acela de a dezvolta relațiile dintre biserica de la oraș și biserica de la sat.

Actul de înfrățire a fost semnat în comuna din județul Brașov, de către preotul paroh Grigore Meșteroaie de la Parohia "Sfântul Nicolae" din Câmpina și preotul Valentin Badiu - parohul comunității din Voila, în prezența părintelui Petru Moga, cel care a intermediat stabilirea acestei relații, fiind originar din comuna brașoveană. În urma semnării acordului, cele două parohii s-au angajat în susținerea unor cauze sociale și filantropice comune și în valorificarea patrimoniului cultural, specific fiecărei zone. Potrivit Basilica.ro, „înfrăţirea parohiilor mai darnice din mediul urban cu parohii mai sărace din mediul rural, pentru a oferi sprijin frăţesc spiritual şi material (financiar, alimentar, haine, materiale de construcţii pentru biserică, pentru casa parohială şi pentru activităţi social-pastorale)”, este unul dintre îndemnurile pe care Patriarhul Daniel le-a adresat clericilor în vederea sprijinirii comunităților din mediul rural. 
(Foto - Basilica.ro)

3353 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Țuțuianu Gheorghe 17.10.2019 08:06 GÂNDURI BUNE! Ce a făcut preotul Moga și cei doi preoți merită toată admirația. Este un lucru foarte bun. Sugerez ca mai multe biserici ortodoxe din vechiul regat să se infrateasca cu cele din Transilvania cu prioritate cu cele unde populația româneasca este în stare a fi asimilata de alții. Aceiași idee ar fi bună pentru Moldova de peste Prut, Bucovina din Ucraina și altele din diaspora. Statul roman ar putea să sprijine.. Consecintele ar fi de importanță istorică. Asa-i?
  • Vasile Badiu 17.10.2019 11:53 Da draga Gigi, ce au făcut preoții: Petru Moga, Grigore Meșteroaie si Valentin Badiu va avea cu siguratâ consecinţe istroice la realizarea unirii bisericilor ortodoxe din vechiul regat si din diaspora. Spun acest lucru deoarece am avut fericita ocazie sa ma rog in multe biserici de la sat, de la oras si din diaspora. Exemplele părintelui Petru Moga sunt sigur ca vor fi puse in fapt de către „Tânăra generaţie” de preoți. Numai prin credintă adevăratâ neamul românesc va recâstiga locul meritat in lumea civilizată.
  • Filipas Ioan 09.11.2019 18:27 Doamne Ajuta! Tot respectul și considerația pt. Părintele Moga pt. Iniția tivele și acțiunile Sale de care a beneficiat și Societatea Inginerilor 'SIPG ' Grigore Ioachim' Câmpina începând cu Aniversarea Centenarului Scolii de Maesetrii Sondori și Rafinori -2004-

Social

2392 vizualizari
13 nov. 2019 18:27

Proiect al Fundației Zamolxes Câmpina – „Cum să faci școala mai atractivă?”

Fundația Zamolxes din Câmpina derulează de mulți ani proiecte în sfera educațională, cele mai multe dintre acestea vizând educația non-formală și schimburile de experiență între tinerii din Câmpina și tinerii din diferite alte țări ale Europei. Acum, Fundația Zamolxes a lansat o provocare în rândul părinților, profesorilor și elevilor pe tema ”Cum să faci școala mai atractivă?”

2621 vizualizari
13 nov. 2019 08:16

O cisternă încărcată cu carburanți a acroșat un stâlp electric pe DN1, la Comarnic

UPDATE - Aproximativ 100 de consumatori sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică în urma distrugerii stâlpului de electricitate de către cisternă. 
UPDATE - Potrivit ISU Prahova, societatea căreia îi aparține cisterna a decis să trimită la locul accidentului un cap de tractor pentru tractarea vehiculului. În cazul în care acest lucru nu se va putea realiza, se va încerca transvazarea combustibilului într-o altă cisternă.


În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, o cisternă încărcată cu 23 tone motorină și 11 tone benzină a acroșat un stâlp electric pe DN1, pe raza orașului Comarnic. Cabina cisternei a fost avariată, dar șoferul nu a pățit nimic, din fericire. De asemenea, nu există scurgeri de carburant pe carosabil. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii militari acționează pentru asigurarea măsurilor specifice.

Alte stiri recente

66 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

388 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.