”Surprizele” din intersecția de la ”Răcitor” din Câmpina. Circulația va mai fi închisă o vreme pentru turnarea unei platforme din beton

Actualitate (Categoria articolului)

La începutul acestei săptămâni, lucrările de la intersecția Calea Doftanei cu Strada B.P. Hasdeu, cunoscută în Câmpina ca intersecția de la ”Răcitor”, ar fi trebuit să fie finalizate, astfel încât să se poată relua circulația. Din păcate, o serie de ”surprize” neplăcute, descoperite odată cu decopertarea asfaltului, vor duce la o întârziere a lucrărilor, probabil cu două - trei săptămâni, și implicit, o întârziere în redeschiderea traficului rutier.

De câteva zile, forfota din jurul acestei intersecții a crescut. După cum știți, aici se execută lucrări de cuplare a conductelor de canalizare și apoi lucrările de asfaltare. După ce s-a rezolvat problema acelui hidrant care a dus la o avarie majoră la rețeaua de alimentare cu apă a Câmpinei, au apărut alte probleme. Astfel, s-a descoperit că magistrala de gaze nu este la o adâncime corespunzătoare de carosabil (este la numai 30 cm, deși trebuia să fie la minim un metru). De asemenea, s-au descoperit nu mai puțin de 19 cămine de apă și canalizare, unele aflate într-o stare foarte avansată de degradare, iar despre altele... nici măcar nu se știa că ar exista.
În aceste condiții, miercuri, 17 noiembrie, reprezentanții administrației locale, ai constructorului (firma Kato Service SRL Ploiești), ai proiectantului, ai HidroPrahova și altor administratori de rețele s-au întâlnit în intersecția de la "Răcitor" pentru a găsi soluții la rezolvarea problemelor. Mai ales că vorbim despre o zonă intens circulată, aflată în centrul localității. Legat de magistrala de gaze, nu se poate interveni, deci trebuie să se lucreze în asemenea mod încât aceasta să nu fie afectată. Legat de căminele descoperite, cele degradate sunt consolidate, astfel încât să nu existe riscul de prăbușire. Apoi, ca soluție agreată de toți cei implicați, s-a stabilit ca în întreaga intersecție să fie turnată o platformă de beton armat, în locul terasamentului clasic, iar peste această platformă să fie turnat apoi asfaltul. O soluție agreată de toată lumea, după cum spuneam, dar care presupune blocarea acestei intersecții încă două-trei săptămâni.
Partea bună a lucrurilor este aceea că, anul viitor, când vor începe lucrările la rețele de apă (finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare), această intersecție nu va mai fi spartă, pentru că acum se vor realiza o platformă de intervenție în zona stației din apropierea Direcției Economice și mai multe by-pass-uri astfel încât platforma de beton din intersecție să fie ocolită.

11791 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • catalin 18.11.2021 09:35 Lucrarile din aceasta zona dovedesc incompetența crasă a administrației Câmpinei. Nu am auzit de alt oraș care să aibă închisă o artera principală mai mult de un an.
  • State Constantin 18.11.2021 15:23 Deci să înțelegem că de anul viitor se va sparge iarăși Calea Doftanei pentru conductele de apa!???!! Asta da lucrare românească!!!!
  • XXXXXL 18.11.2021 20:23 Extraordinara descoperire; s-au găsit camine, rețeaua de gaze la adâncime neconformă... Nu va e rușine ? Nu a fost în reparație același tronson, cu circulație întreruptă câteva luni bune acum câțiva ani ( în jur de 10) ? Atunci n-ați găsit căminele și țeava de gaze ? Va asigur că la următoarea reparație in aceasta zona , adică peste maximum 10 ani -daca ne ajuta Domnul de Sus-urmașii voștri la conducerea orașului o sa DESCOPERE pe lângă aceleași camine, țeava de gaze și o platformă de beton armat...care culmea, nu o să se știe cum a ajuns acolo......Să va fie rușine; mie îmi este , dar de rușinea voastră!
  • Rammstein 19.11.2021 15:26 Să te ferească Dumnezeu te proști!!..Bă ..., Croația a făcut în timpul asta 70 de km de autostradă prin munți!!..si voi veniti cu firme de ... de 2 lei sa faceti praf un oraș!!.. Si culmea la anul să începeți dezastrul iară!!..Nu va e rușine!!.. În primul rând dată în judecată firma aia de ..., anulat contractul si adusa o firmă serioasă care sa lucreaze 24 din 24,..7 din 7 ..365 de zile!!...Păi ... ăștia de acum lucrează de luni pana vineri cate 8 ore pe zi !!...stiu ce spun că stau în zonă!!.. Interesant cine-i în spatele aceste firme de .....??...ce politician din ploiești?..
  • Gyulai Andrei 20.11.2021 00:25 Dacă nu face nimic nu e bine Dacă face ceva de ce durează prea mult Spuneți voi cum e bine

Actualitate

2454 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

700 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.