Primăria Câmpina și Asociația GEYC au încheiat protocolul cadru de colaborare ”Pentru Câmpina Europeană”

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria municipiului Câmpina, prin primarul Alin Moldoveanu, a semnat astăzi, 4 mai 2021, un protocol cadru de colaborare ”Pentru Câmpina Europeană”, partenerul administrației locale fiind Asociația GEYC din București, una dintre cele mai puternice asociații care derulează proiecte cu fonduri europene în domeniile educație, mediu, cultură și social.

Din partea Asociației GEYC București a fost prezent la Câmpina chiar managerul general, Gabriel Brezoiu, alături de Georgiana Moldoveanu, profesor la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina și participant activ la numeroase proiecte europene.
Parteneriatul, încheiat pentru o perioadă de patru ani, își propune o colaborare între cele două părți pentru dezvoltarea de inițiative și sprijin reciproc în domeniile educație, cultură, mediu și social. De asemenea, la modul concret, noul parteneriat presupune găzduirea de voluntari internaționali la Câmpina, respectiv implicarea tinerilor din Câmpina în proiecte de voluntariat european și implicarea acestora în activități educaționale și de protecție a mediului; realizarea unei strategii locale de tineret în Câmpina, în cadrul unui proces de dialog structurat care să implice tinerii, organizațiile de tineret și celelalte părți interesate pe plan local privind sectorul de tineret, inclusiv prin mecanisme de e-participare; informarea reciprocă și colaborarea în propuneri de proiecte cu finanțare nerambursabilă, în funcție de specificul liniei de finanțare, cât și de profilul părților, inclusiv prin recomandarea de parteneri pe plan local, național sau internațional; găzduirea de activități de tineret, educaționale și de schimb de experiență la Câmpina; facilitarea accesului tinerilor, cadrelor didactice și lucrătorilor de tineret la Comunitatea GEYC și la activitățile de dezvoltare personală și profesională derulate de GEYC; dezvoltarea mediului antreprenorial din Câmpina prin programe de formare și schimb de experiență, axându-se pe nevoile identificate la nivel local și pe antreprenoriat digital. GEYC tocmai asta înseamnă - Grupul Tineretului European pentru Schimbare, misiunea GEYC fiind aceea de a capacita tinerii să schimbe în bine comunitățile din care fac parte.

În același timp, pentru Câmpina, mai ales pentru tinerii de aici, se deschid noi oportunități pentru participarea la programele europene Erasmus+, Corpul European de Solidaritate sau CERV (Citizens, Equality, Rights and Values). Practic, prin acest parteneriat, GEYC facilitează administrației locale implementarea de proiecte și domeniile educație, cultură, mediu, social și se va implica în organizarea de evenimente pe aceste domenii și la Câmpina.
Pe termen scurt, în perioada 10-15 mai, GEYC va fi prezent la Câmpina prin organizarea atelierului ”Game on Young Europeans!” pentru a dezvolta un sentiment de apartenență la spațiul european pentru elevii de liceu. Atelierul se va desfășura online, în limba engleză, cu ocazia Zilei Europei, în două licee câmpinene - Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” (coordonator prof. Georgiana Moldoveanu) și Liceul Tehnologic Energetic (coordonator prof. Simona Boeru). Apoi, începând chiar din această lună, la Câmpina vor veni doi voluntari din Franța și din Italia, care vor participa la diverse acțiuni, inclusiv la acțiuni în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului (24-30 mai), dar și la etapa a treia a campaniei ”Câmpina curată”, care va avea loc pe 5 iunie.
Sunt semne încurajatoare pentru un segment foarte important de populație, cel al elevilor, al tinerilor, pentru care, din păcate, până acum nu s-au făcut prea multe, iar parteneriatul cu GEYC ar putea fi un prim pas în această direcție... europeană.

4022 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

480 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

737 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

37 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

3967 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.