Administrația câmpineană a început demersurile pentru modernizarea și consolidarea Străzii Siretului

Actualitate (Categoria articolului)

Alunecarea de teren de pe Strada Siretului din Câmpina este cunoscută de toată lumea, mai ales că este o problemă veche și necesită o investiție majoră pentru ca tronsonul afectat să poată fi redat circulației rutiere. În prezent, traficul auto este închis porțiunea respectivă, iar traficul pietonal este destul de riscant. În plus, zona afectată de alunecarea de teren a fost transformată într-o adevărată groapă de gunoi. La ședința Consiliului Local din 31 ianuarie 2019 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea și consolidarea Străzii Siretului.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la 5.149.829,83 lei, cu tot cu TVA, adică peste 1,1 milioane euro, iar durata lucrărilor fiind estimată la 8 luni.
Conform documentației aprobate de Consiliul Local va fi modernizat mai întâi tronsonul din Strada Siretului cuprins între intersecțiile cu Bulevardul Carol I și cu Strada Slt. Erou Bogdan Vasile, ceea ce înseamnă o lungime de 1.598m, din care alunecarea de teren este activă pe o lungime de aproximativ 450m. Protejarea drumului pe acest segment se va face prin execuția unor lucrări de apărare și consolidare cu ziduri de sprijin pe fundație din coloane și ziduri de sprijin în forma literei "L". În urma lucrărilor, pe acest segment se va putea circula pe două benzi rutiere și va fi amenajată o pistă pentru biciclete, cel puțin așa prevede proiectul. De asemenea, pe același segment se vor efectua lucrări de realizare a canalizării menajere și de modernizare a iluminatului public. Ulterior va fi reabilitat și tronsonul de la intersecția cu Strada Bogdan Vasile până la intersecția cu Strada I.H. Rădulescu.

3421 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petre 05.02.2019 20:34 Când o să îmi văd eu ceafa. Ei nu au bani nici de o eugenie.

Actualitate

1872 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

4192 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

954 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

2104 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.