”Deschidem Rafinăria”, un proiect interesant privind regenerarea urbană a unei zone importante a Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

"Deschidem Rafinăria" este o inițiativă interesantă a grupului ”Rafinăria la prezent” și presupune deschiderea efectivă a spațiului Rafinăriei pentru toți cei interesați. Evenimentul va avea loc pe 14 și 15 mai 2022 și include mai multe acțiuni.

Iată mesajul de promovare al acestui eveniment, transmis de câmpinenii care fac parte din grupul "Rafinăria la prezent":
"Deschidem rafinăria!
Împreună cu proprietarii actuali ai spațiului Rafinăriei, noi, grupul Rafinăria la prezent, facem primul pas și deschidem conversația despre regenerarea urbană a zonei. Timp de două zile - pe 14 și 15 mai - Rafinăria se va deschide către toți cei cărora le pasă de trecutul, prezentul și viitorul spațiului.
Am pregătit activități de informare, momente artistice și o zonă de relaxare chiar în incinta Rafinăriei - toate acestea pentru a pune bazele unei discuții deschise și constructive referitoare la viitorul zonei. De asemenea, pentru sâmbătă seară, am pregătit un moment special - proiecția filmului „România Sălbatică”, urmată de un Q&A cu co-producătorul filmului, câmpineanul Cosmin Dumitrache. Accesul la eveniment este gratuit, iar accesul la proiecția de film se va face în baza unei rezervări prealabille.
Câmpinenii, precum și toți cei interesați, vor avea astfel ocazia să vadă cu ochii lor interiorul uneia din cele mai vechi Rafinării din Europa. Apoi, toți participanții vor fi încurajați să își imagineze viitorul posibil al Rafinăriei, să schimbe idei în legătură cu viziunea lor și să transmită aceste idei către proprietari și comunitate. Numai printr-un asemenea dialog ne putem asigura că zona Rafinăriei va fi, cu adevărat, integrată armonios în oraș. Și, deci, că această zonă va redeveni inima orașului, așa cum a fost timp de peste 125 de ani.
Orarul de vizitare pentru cele două zile va fi:
Sâmbătă, de la 10.00 la 20.00 (vizitare), apoi de la 20.30 la 23.00 (proiecție film)
Duminică, de la 10.00 la 18.00
De asemenea, ne dorim ca acest eveniment să marcheze un punct de cotitură - dintr-o sursă de poluare, Rafinăria trebuie să devină un spațiu al naturii, iar această schimbare de direcție începe cu fiecare noi. Astfel, vă încurajăm să veniți la eveniment pe jos, cu bicicleta, sau folosind transportul în comun (nu vor exista locuri de parcare în incintă).
Iar acesta este numai primul pas. Este esențial ca această conversație să crească în amploare și să fie întreținută pe toată durata procesului de regenerare urbană și vom continua să lucrăm împreună și să ne implicăm pentru ca acest lucru să se întâmple și sperăm ca, începând cu 14 mai, să vă avem alături.

Rafinăria la prezent este un grup de câmpineni implicați civic și specialiști independenți legați sufletește de Câmpina. Grupul nostru a luat ființă în urma apariției unei oportunități urbanistice excepționale pentru orașul nostru: regenerarea urbană a zonei Rafinăriei și integrarea și punerea în valoare a elementelor de patrimoniu industrial. În grupul nostru există oameni implicați direct în povestea de până acum a Rafinăriei și oameni care, deopotrivă, se luptă pentru a duce povestea mai departe. Oameni care au făcut deja analize preliminare ale zonei, sau care au pregătit deja unele propuneri de dezvoltare. Alții - cercetători, arhitecți, istorici, sau ingineri - sunt gata să își pună cunoștințele și experiența în slujba identificării unor soluții inteligente de conservare și dezvoltare."

3226 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

378 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1293 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

450 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1384 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.