Asociația Together România derulează, în perioada octombrie 2018-februarie 2019, proiectul "NO BULLYING" care cuprinde acțiuni integrate pentru prevenirea și combaterea fenomenului de bullying din școlile locale. Este un proiect cu suport financiar nerambursabil de la Fundația Europeană de Tineret (EYF). Bullying-ul este definit ca un comportament ostil, agresiv, de luare în derâdere, de umilire a unei alte persoane.
În școlile din România astfel de practici sunt frecvente, mulți copii fiind supuși unor experiențe umilitoare de către elevi mai mari, fiind agresați, hărțuiți, jigniți, chiar amenințați sau deposedați de diverse bunuri. Potrivit informațiilor furnizate de Asociația pentru Tineret “Together România”, proiectul “NO BULLYING!” se desfășoară în Câmpina și este o inițiativă locală de tineret care urmărește prevenirea și combaterea fenomenului de bullying căruia îi cad victime tineri din comunitatea locală, acordând o atenție deosebită elevilor cu oportunități reduse (persoane cu handicap, minorități etnice, cu dificultăți sociale și economice). Pentru a urmări acest obiectiv, asociația dorește implicarea autorităților locale, ONG-uri locale nonprofit, comunității și liceelor, pentru a evalua, combate, recunoaște și preveni agresiunea fizică și verbală în rândul elevilor. Principala activitate va fi organizarea a cinci sesiuni de informare pentru 100 de elevi, urmate de ateliere de lucru. Metodele utilizate pe întreg parcursul proiectului sunt metode de educație non-formală. Pentru mai multe informații, întrebări sau sugestii, vă rugăm să accesați site-ul asociației la adresa www.asociatiatogether.wordpress.com
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.