CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Crăciunul copilăriei mele, cu... Șerban Băleanu

- Social -

Crăciunul copilăriei mele, cu... Șerban Băleanu

Înaintea marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - Crăciunul copilăriei mele, în care diverse personalități ale Câmpinei vor povesti exact despre această mare sărbătoare creștină. 

În rândurile de față, a răspuns provocării noastre Șerban Băleanu, unul dintre oamenii care s-a aplecat cel mai mult și cel mai apăsat asupra istoriei urbei noastre.
”Îmi amintesc cu plăcere despre primele sărbători de Crăciun din viața mea. Se petrecea prin 1961 – 1962 (n.n. - de atunci de câdn datează și imaginile puse la dispoziție de invitatul nostru: Șerban Băleanu în fața casei sale, alături de părinți și bunică). Erau alte vremuri, aveam o casă plină de chiriași impuși de autoritățile vremii. Și, totuși, ai mei părinți și bunici încercau cu ce posibilități aveau ca eu să simt altfel Crăciunul. Era o perioada dificilă, anumite alimente încă erau pe cartelă. În Câmpina acelor vremuri era un singur magazin de jucării. Și, totuși, ai mei se pregăteau, se făceau prăjituri, se împodobea bradul cu globuri și ornamente, unele făcute din capacele de staniol ale sticlelor de lapte, dar și nuci vopsite cu bronz argintiu. Astăzi mai păstrez câteva dintre ornamentele de atunci, inclusiv instalația de beculețe care este funcțională. În seara de ajun, în așteptarea moșului, adormeam, iar rezultatul vizitei lui îl vedeam dimineața, când mă trezeam. De regulă, în acea perioadă a Crăciunului era zăpadă, zăpadă mare, după cum se poate vedea și din imagini. Ziua mă jucam cu cei cinci copii de pe strada noastră, asta până la apariția blocurilor din vecinătate. Ne dădeam cu sania, făceam oameni de zăpadă și inevitabila bătaie cu bulgări. La acea vreme Crăciunul nu era atât de comercial ca astăzi, avea farmecul lui, dar poate sunt eu nostalgic. Un lucru vă pot spune cu certitudine, că niciodată în familia mea Moș Crăciun nu s-a numit Moș Gerilă! Crăciun binecuvantat dumneavoastră și câmpinenilor!”


21 Dec 2023 07:45 1449 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
2544 vizualizari 15 Jun 2024 23:47 Accident în Câmpina, pe Calea Doftanei. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Accident în Câmpina, pe Calea Doftanei. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina au intervenit, sâmbătă seara, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor, descarcerarea și acordarea asistenței medicale de urgență în cazul producerii unui accident rutier în municipiul Câmpina, pe Calea Doftanei.

citeste mai mult
1050 vizualizari 15 Jun 2024 22:36 Copacii și agricultura, două teme într-un proiect internațional cu participarea Școlii “Cuza” din Câmpina și Școlii “Ioan Duhovnicul” din Bănești

Copacii și agricultura, două teme într-un proiect internațional cu participarea Școlii “Cuza” din Câmpina și Școlii “Ioan Duhovnicul” din Bănești

"The Magical World of Trees and Agriculture" este denumirea celui de-al treilea proiect eTwinning în care a fost implicată Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", de această dată partenerii săi fiind din Turcia și Republica Moldova.

citeste mai mult
329 vizualizari 14 Jun 2024 23:08 Școala “Al.I. Cuza” din Câmpina, parte a unui proiect internațional bazat pe educația STEM

Școala “Al.I. Cuza” din Câmpina, parte a unui proiect internațional bazat pe educația STEM

Proiectul s-a intitulat "Our Future Home", adică "Viitorul nostru cămin", și s-a desfășurat pe platforma eTwinning, cu participarea unor unități de învățământ și cadre didactice din cinci țări: România, Turcia, Lituania, Bulgaria și Grecia.

citeste mai mult
1049 vizualizari 14 Jun 2024 08:31 Peste 7.000 de gospodării din Prahova au rămas fără curent electric după furtuna de joi noaptea

Peste 7.000 de gospodării din Prahova au rămas fără curent electric după furtuna de joi noaptea

Vineri dimineață, la ora 6.00, 7.034 gospodării din mai multe localități ale județului Prahova nu erau alimentate cu energie electrică după furtuna din timpul nopții.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV