CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Viceprimarul Câmpinei așteaptă clarificări de la Prefectură pentru a decide dacă demisionează sau nu din Consiliul Local

- Actualitate -

Viceprimarul Câmpinei așteaptă clarificări de la Prefectură pentru a decide dacă demisionează sau nu din Consiliul Local

Apariția Legii 87/2017 care modifică Legea 161/2003 privind unele măsuri în asigurarea transparenței în exercitarea funcțiilor publice a bulversat oarecum administrațiile locale. Și asta pentru că au fost modificate unele articole privind incompatibilitățile aleșilor locali. Și, deodată, în spațiul public a apărut informația că viceprimarii nu mai pot fi consilieri locali, așa cum se întâmplă în prezent peste tot. Aceste modificări nu sunt, însă, radicale. Ele aduc doar introducerea unui cuvânt - "exercitarea".

Pentru ca lucrurile să fie clare, vă scriem negru pe alb:
- Articolul 87 din Legea 161/2003 - Funcția de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu funcția de consilier local (...)
- Articolul 87 modificat prin Legea 87/2017: Funcția de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții sau calități: funcția de consilier local (...)
Prin urmare, nu constituie o noutate această incompatibilitate între funcția de viceprimar și cea de consilier local. Mai pe scurt, viceprimarul unei localități nu poate fi și consilier local. Asta, conform actelor normative menționate, dar care se bat cap în cap cu cel mai important act normativ care reglementează situația aleșilor locali - Legea 215/2001 a administrației publice locale (lege organică).

Legea 215/2001 a administrației publice locale (modificată și completată prin Legea 286 în 2006 și prin ordonanțe de urgență în 2008, 2011, 2012, 2014, 2015 și republicată) prevede foarte clar la Articolul 57: viceprimarul este ales cu votul majorității consilierilor locali în funcție din rândul membrilor Consiliului Local, iar pe durata exercitării mandatului viceprimarul își păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia, însă, de indemnizația aferentă acestui statut. Așadar, viceprimarul poate iniția proiecte de hotărâre și are drept de vot în CL, dar nu primește bani pentru funcția de consilier local, ci doar indemnizația de viceprimar. Asta se întâmplă în prezent peste tot și nu e prima dată când sunt emise legi care se contrazic reciproc. De foarte puține ori s-a întâmplat ca Parlamentul României să corecteze erorile și să coreleze actele normative între ele, măcar cele foarte importante.
Revenind la situația de față, la solicitarea viceprimarului Adrian Pițigoi, juriștii Primăriei Câmpina au cerut un punct de vedere oficial Prefecturii Prahova, iar acum se așteaptă răspunsul. În funcție de acest răspuns, Adrian Pițigoi va decide dacă demisionează sau nu din funcție de viceprimar. Deși, după cum v-am explicat mai sus, nu sunt motive de demisie.


17 May 2017 09:48 4901 vizualizari


Comentarii


  • 17.05.2017 12:14 Gicu Dacă demisionează din funcția de consilier și este schimbat din funcția de viceprimar, rămâne pe afară. Dacă demisionează din funcția de consilier nu mai poate fi viceprimar. Dacă demisionează din funcția de viceprimar, rămâne consilier. Dacă nu face nimic, se trezește cu dosar de incompatibilitate. ROMÂNICA!!!!!
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
798 vizualizari 16 Jun 2024 20:36 La Măgureni, o mobilizare imediată a polițiștilor a dus la găsirea unui copil dispărut în numai 40 minute!

La Măgureni, o mobilizare imediată a polițiștilor a dus la găsirea unui copil dispărut în numai 40 minute!

Duminică după-amiază, la 16.25, polițiștii din Măgureni au fost alertați în legătură cu disparițiai unui copil de numai șase ani.

citeste mai mult
627 vizualizari 16 Jun 2024 18:05 Primim de la cititori. Semințele și... bulevardul

Primim de la cititori. Semințele și... bulevardul

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini surprinse pe Bulevardul Culturii, care ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
605 vizualizari 16 Jun 2024 10:57 Luni, 17 iunie, începe sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat

Luni, 17 iunie, începe sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat

Examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară, va începe luni, 17 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

citeste mai mult
19701 vizualizari 16 Jun 2024 10:12 Admitere la Școala de Poliție din Câmpina. 43 candidați nu s-au mai prezentat la proba scrisă, iar 18 au luat sub nota 5!

Admitere la Școala de Poliție din Câmpina. 43 candidați nu s-au mai prezentat la proba scrisă, iar 18 au luat sub nota 5!

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina continuă examenul de admitere pentru o nouă promoție. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV