Un câmpinean s-a trezit cu mașina blocată în garaj din cauza unei intervenții a HidroPrahova la rețeaua de canalizare

Social (Categoria articolului)

Pe Strada Maramureș, la numărul 22, în zona garajelor, HidroPrahova a avut o intervenție la rețeaua de canalizare. A fost o intervenție de urgență, după cum ne-au precizat reprezentanții societății. Problema este că în urma acestei intervenții, un câmpinean nu și-a mai putut scoate mașina din garaj: "Au venit fără să anunțe și s-au apucat de săpat. Nu m-a deranjat neapărat acest lucru, pentru că trebuia făcută lucrarea, înțeleg asta, dar mă deranjează în ce hal au lăsat porțiunea unde au intervenit. Acum eu nu mai pot scoate mașina din garaj!" (video)

Omul insistă că nu a fost anunțat din timp de lucrare, pentru a-și putea scoate mașina din garaj. A fost sunat de soție, la serviciu, după ce angajații de la HidroPrahova au început săpăturile. Când a ajuns acasă, a stat de vorbă cu muncitorii și a primit asigurări că lucrarea se va finaliza repede. Precizăm faptul că intervenția a avut loc miercuri, între orele 11.00 și 14.00, iar joi la prânz nu se schimbase nimic. Despre această situație a fost informată și Primăria Câmpina. Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, HidroPrahova a efectuat lucrarea fără aviz de la Primărie, lucru care contravine prevederilor HCL 111/2017 privind Normele referitoare la condițiile de execuție a lucrărilor tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public și la refacerea infrastructurii în urma intervențiilor. "Cine nu respectă regulamentul aprobat de Consiliul Local va fi amendat indiferent de numele lui. Există un regulament care trebuie respectat de toată lumea, iar cine nu-l respectă, este bun de plată. Trebuie să devină o practică și pentru noi urmărirea și sancționarea celor care încalcă prevederile acestui regulament. Pe domeniul public al Câmpinei nu poți face ce vrei și când vrei, atâta vreme cât există niște reguli clare", a afirmat viceprimarul Adrian Pițigoi.

Pe de altă parte, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al HidroPrahova, Argentina Costache, a fost o intervenție de urgență la rețeaua de canalizare, iar în astfel de cazuri, în prima fază, nu este nevoie de avizul Primăriei. Se face un anunț prealabil (telefonic) la Poliția Locală, se execută lucrarea, iar societatea are 24 de ore la dispoziție pentru a obține avizul de la Primărie. De asemenea, potrivit HCL 111/2017, HidroPrahova are șapte zile la dispoziție pentru a aduce terenul/carosabilul, unde se execută lucrarea, la starea inițială. "În mod cert, după cum ne-au asigurat reprezentanții sucursalei de la Câmpina, nu se pune problema să dureze șapte zile refacerea zonei unde s-a lucrat. Se va întâmpla mult mai repede", ne-a mai precizat Argentina Costache. Reprezentanții HidroPrahova spun că proprietarii garajelor au fost anunțați în legătură cu această lucrare și rugați să scoată mașinile din garaj pentru o perioadă determinată.

Poliția Locală Câmpina neagă faptul că HidroPrahova ar fi anunțat telefonic executarea acestei lucrări. "HidroPrahova nu a respectat HCL 111/2017. Fiind o intervenție de urgență, în ziua respectivă ar fi trebuit să anunțe telefonic Dispeceratul Poliției Locale, lucru care nu s-a întâmplat. În plus, operatorul avea 24 de ore la dispoziție pentru a depune la Primărie documentația în vederea obținerii avizului necesar. Intervenția a avut loc miercuri la prânz, iar joi până la ora 15.00 nu a fost depusă nicio documentație. Astfel că, în conformitate cu Hotărârea 111/2017 a Consiliului Local Câmpina, s-a luat măsura amendării cu 1.000 de lei a societății HidroPrahova", ne-a declarat directorul Poliției Locale, Marius Vișan.
Mai precizăm un lucru, joi după-amiază, angajații HidroPrahova au revenit la locul intervenției și au acoperit cu pietriș locul unde s-a executat lucrarea. Urmează asfaltarea porțiunii respective, probabil la începutul săptămânii viitoare.

4732 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2373 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.

2938 vizualizari
13 feb. 2019 10:43

Incendiu la o casă din Băicoi. O bătrână a suferit arsuri la picioare și a fost transportată la spital

Un nou incendiu a avut loc în orașul Băicoi, de această dată la o casă de pe Strada Mihai Eminescu. Pompierii militari au intervenit într-un timp foarte scurt și au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă la întreaga casă. Au ars mai multe bunuri dintr-o cameră, iar o bătrână de 88 de ani a suferit arsuri de gradul 2 pe picioare și a fost transportată la UPU Ploiești de un echipaj Smurd.

Alte stiri recente

468 vizualizari
16 feb. 2019 12:02

Razii ale Poliției Rutiere, vineri noaptea, în Câmpina și împrejurimi

Polițiștii din Câmpina și din cadrul posturilor arondate au acționat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, între orele 22 și 1, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

2470 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.