Dublu eveniment, în week-end, la Castelul Hasdeu

Eveniment (Categoria articolului)

În fiecare an, pe 2 iulie, la Castelul 'Iulia Hasdeu' sunt sărbătorite cele două Iulii care au marcat viața savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu - soția si fiica. 'Sărbătoarea celor 2 Iulii' este un eveniment organizat la Castel de 26 de ani încoace, neîntrerupt. 

Este un eveniment care reunește personalități ale culturii câmpinene și nu numai, oameni interesați de viața și opera lui B.P. Hasdeu, de viața și opera genialei sale fiice, de povestea tristă a acestei familii care a dăruit Câmpinei un castel - templu impresionant. Anul acesta se împlinesc 123 de ani de când Hasdeu a decis să construiască, la Câmpina, un edificiu în memoria fiicei sale și tot 123 de ani de când savantul a desenat primul plan al acestui edificiu căruia, inițial, i-a spus 'Castelul celor două Iulii'. 
Pe 2 iulie 2016, la Castel, vor avea loc prelegeri, lansări de carte, un spectacol de teatru prezentat de Asociația Teatrul Proiect din Câmpina, două expoziții - una de pictură și una de sculptură. (Programul complet al evenimentul îl aveți atașat acestui articol.)

Duminică, 3 iulie, la Castelul Hasdeu are loc un concert de excepție susținut de soprana americană Menorah Winston, născută în România și stabilită de mai bine de 30 de ani în Statele Unite ale Americii. Menorah Winston cunoaște tragica poveste a Iuliei Hasdeu și este impresionată de Castelul de la Câmpina, pe care l-a vizitat în urmă cu mulți ani. În această vară susține mai multe concerte în România, iar primul dintre acestea va fi pe 3 iulie, la Castelul Hasdeu din Câmpina. 
Ambele evenimente din week-end încep la ora 11.00 și la ambele evenimente intrarea este liberă.

7574 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1913 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

2522 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.