Un adevărat spectacol au pregătit și prezentat publicului copiii de la Școala Centrală din Câmpina. Un spectacol frumos, cu numeroase momente artistice bine și atent pregătite, un eveniment dedicat Zilei Naționale a României și împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.
Desfășurat în amfiteatrul Școlii Centrale, evenimentul a fost deschis de prof. Florentina Dumitrașcu, directorul instituției, cu un discurs simplu, dar elocvent și câteva versuri care au mers la sufletul publicului format din elevi, dar și părinți, bunici și diverși invitați. Festivitatea a continuat cu intonarea Imnului de Stat al României - "Deșteaptă-te, române!", dar și a Imnului Regal, pentru că, să nu uităm, acesta era Imnul Național în urmă cu 100 de ani. Apoi, Emilia Râncu, profesor de istorie la Școala Centrală, a prezentat succint importanța istorică a evenimentului de la 1 Decembrie 1918, după care a urmat spectacolul propriu-zis. Momente frumoase, cu mult bun gust, toate în strânsă legătură cu o parte a istoriei din ultima sută de ani a României. Fie că a fost vorba de cântece, de versuri, de scenete sau de sensibila "Doină" a lui Mihai Eminescu, toate au fost apreciate de public și au demonstrat inspirația cadrelor didactice și talentul copiilor. (video)
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.