Cast și HidroPrahova ajung în instanță pentru bani. Câmpinenii NU vor avea canalizare nici în următorii ani

Actualitate (Categoria articolului)

Curtea de Arbitraj Comercial a dat câștig de cauză societății Cast Bănești în conflictul comercial cu HidroPrahova. Prin urmare, contractul pentru lucrările de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte se reziliază definitiv. Dar o altă licitație nu este posibilă, deocamdată, pentru că firma Cast și HidroPrahova vor ajunge în instanță din cauza banilor.

Reprezentanții Cast Bănești susțin că au de încasat 11 milioane lei de la HidroPrahova pentru lucrările de canalizare executate în cele trei localități. Conducerea HidroPrahova nu recunoaște această sumă și spune că are de plătit către Cast doar aproximativ 6 milioane de lei. Cum nu se înțeleg deloc asupra banilor, cele două părți vor ajunge în instanță, iar aici situația va fi complicată pentru că la dosar va trebui depusă o evaluare a lucrărilor executate și a celor care nu au fost realizate. Sunt lucruri de durată, așa că toți cei implicați sunt conștienți de faptul că nu se pune problema organizării unei noi licitații și reluării lucrărilor în următorii doi-trei ani.
Toate aceste lucruri au fost discutate ieri, la Consiliul Județean Prahova, în cadrul unei ședințe convocate de președintele CJ, Bogdan Toader, și la care au participat reprezentanți ai administrațiilor locale din Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte, conducerea HidroPrahova și reprezentanți ai unității de implementare a proiectului privind canalizarea în județul Prahova.
Prezent în această seară la o emisiune televizată, primarul Horia Tiseanu a afirmat că, în aceste condiții, "administrația locală a decis cu mult curaj să asfalteze străzile Calea Doftanei, Bobâlna și Voila, probabil fără stratul final de uzură, urmând să impunem viitorului constructor readucerea carosabilului la starea inițială, după realizarea lucrărilor de canalizare".
Cum costurile acestor asfaltări vor fi foarte mari, cel mai probabil administrația locală va accesa un credit bancar. În acest moment, în bugetul local sunt prevăzute sume pentru repararea străzilor Calea Doftanei (2 milioane lei) și Bobâlna (un milion lei).

5240 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 27.04.2017 12:05 Inainte de a se apuca de lucrari, CAST -in mod sigur- a obtinut o autorizatie de spargere de la primaria Campina. Cred ca ar fi interesant de vazut acel document (iar dumneavoastra ca jurnalisti ar trebui sa faceti acest lucru uzand de legea 544). Iar daca acolo scrie ca executantul e obligat sa readuca terenul la suprafata initiala (cum scrie de obicei in astfel de autorizatii) vreau sa-l vad pe primarul inca in functie cum explica faptul ca nu se indreapta impotriva constructorului? E usor sa iei credit si sa-l risipesti pentru ceva care stii sigur ca mai devreme sau mai tarziu se va distruge. Si care -extrapoland putin rechizitoriul DNA in alte cazuri- ar putea aduce unor decidenti campineni si oarecari foloase nemuncite. Dar asta sa fie solutia? Au analizat tot ce trebuia facut? Personal ma indoiesc de acest lucru. Sau, mai exista un aspect : legaturile dintre primarul inca in functie si CAST sunt atat de alambicate incat acesta nu indrazneste sa spuna nimic in fata lor... Din articol reiese insa si o alta concluzie ingrijoratoare pentru noi campinenii : CAST stie ce face si ce vorbeste din punct de vedere contractual. A castigat aici....a castigat la Calea Dacia... Astea inseamna ca vom avea bani grei de platit. Toate vorbele haotice si abracadabrante ale primarului cum ca nu i se pare corect, etc...nu fac doi bani. Mascheaza impotenta si incompetenta unei administratii locale incapabile de a face ce trebuie, cum trebuie si cand trebuie. Si asta inseamna ca noi, cei cere le platim salariile vom plati si prostiile pe care le fac ...

Actualitate

2661 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

1794 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

228 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

477 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.