Primul deces din cauza gripei în Prahova. La nivel național, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la șapte

Social (Categoria articolului)

Un bărbat de 69 de ani, din județul Prahova, a decedat astăzi din cauza gripei, medicii confirmând existanța virusului gripal tip A, subtip H1. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), bărbatul suferea și de alte boli nu era vaccinat antigripal. Tot astăzi a decedat și un bebeluș de 10 luni, internat de câteva zile la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din București. Și în cazul lui medicii au confimat gripa de tip A.

Cu cele două decese de astăzi, numărul total al persoanelor ucise de gripă a ajuns la șapte, de la începutul sezonului rece. Institutul Național de Sănătate Publică precizează că niciuna dintre persoanele decedate nu era vaccinată antigripal. Ministerul Sănătății anunță că, în acest moment, nu se pune problema unei epidemii de gripă, dar există o circulație mai intensă a virusului gripal și există o anumită îngrijorare privind decesul, din cauza gripei, a unor persoane tinere, fără antecedente de sănătate. Între primele cinci persoane care au murit din cauza gripei în acest sezon  s-au aflat și un bărbat de 33 de ani, din Arad, fără alte probleme de sănătate și un bărbat de 47 de ani, din Târgu Mureș, de asemenea fără antecedente medicale.
Ministerul Sănătății atrage atenția că, odată cu  începerea cursurilor în unitățile de învățământ, numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. O importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități. De asemenea, Ministerul Sănătății recomandă vaccinarea antigripală, ca fiind cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor. Ministerul a achiziționat în acest sezon 1,3 milioane doze de vaccin, care au fost trimise în teriroriu.
Anul trecut, 129 de persoane au murit în România din cauza gripei, vârful sezonului gripal fiind în februarie 2018.

(Foto cu caracter ilustrativ, sursă Mediafax)

3798 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2546 vizualizari
21 mar. 2019 09:35

Accident în centrul Câmpinei. O autoutilitară a intrat într-un autoturism care circula regulamentar

Accidentul s-a produs pe Bulevardul Carol I, în apropierea notariatelor. O autoutilitară Volkswagen, cu numărul de înmatriculare PH-15-VEE, a ieșit de pe Strada 1 Decembrie 1918 în bulevardul central, prin breteaua din fața "turnului înclinat". Conducătorul auto nu a acordat prioritate și a intrat direct în autoturismul Volkswagen PH-87-NLF, care circula regulamentar pe Bulevardul Carol I, dinspre centrul localității.

3171 vizualizari
20 mar. 2019 07:20

Poliția caută trei copii dispăruți dintr-un centru de plasament din Câmpina

UPDATE ora 19.45 - Cei trei minori au fost găsiți în comuna Apostolache, acolo unde locuiește tatăl lor.

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, în cursul serii trecute, de reprezentanții unui centru de plasament din localitate, despre faptul că trei dintre băieții cazați la centru au părăsit instituția și nu au mai revenit. Este vorba despre Iulian Andrei (14 ani), Ionuț Andrei (13 ani) și Sebastian Andrei (14 ani). Polițiștii au demarat activitățile procedurale pentru găsirea celor trei minori.

Alte stiri recente

558 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor:

843 vizualizari
21 mar. 2019 17:30

Anunț public privind închirierea unor spații comerciale din corpul C1 al Pieței Centrale Câmpina

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea unei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează: 
1. Două spații comerciale în suprafață de 38 mp
Destinație: comercializare carne, produse din carne și alte produse agroalimentare conform HGR nr. 348/2004. Prețul de pornire al licitației este de 2,5 lei/mp/zi aprobat prin HCL Câmpina din 31.01.2019. Tariful de închiriere este scutit de TVA. Prioritate pentru închirierea spațiilor în suprafață de 38 mp o au dosarele cu LICENȚE DE FABRICAȚIE ÎN DOMENIUL PRODUCȚIEI DE PRODUSE ALIMENTARE.