S-a cerut demisia lui Marian Nistor, în urma verificării concursului prin care a devenit director al Pieței Câmpina în anul... 2005

Actualitate (Categoria articolului)

Consilierii câmpineni au primit, la ședințele comisiilor de specialitate, un raport al unei comisii înființate prin dispoziția primarului Alin Moldoveanu, pentru analizarea concursului din anul 2005, în urma căruia Marian Nistor a devenit director al Serviciului Public al Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agro-alimentare.

Din comisia desemnată de primarul Alin Moldoveanu pentru analizarea concursului desfășurat în urmă cu 17 ani au făcut parte Marius Vișan - directorul Poliției Locale, Iustina Dragomir Vîlcea - jurist în cadrul Primăriei, Maria Filimon - de la compartimentul de audit intern. Raportul acestei comisii a fost transmis consilierilor locali, la comisiile de specialitate, după cum spuneam, iar apoi s-a discutat despre acest subiect în plenul CL, la ședința din 31 martie 2022, ședință la care a fost prezent și Marian Nistor. 
Discuțiile au fost deschise de consilierul Liviu Briciu (POL): ”Concluziile acestui raport nu sunt extraordinar de favorabile dumneavoastră (n.r. - adresându-i-se lui Marian Nistor) și cred că nu trebuie să ascundem sub preș, ci trebuie să lămurim situația despre actele prezentate de dvs. la dosar și multe alte aspecte”.
”Concursul din anul 2005 a fost organizat în baza legilor de la acel moment, dovadă și rapoartele juridice favorabile încheiate atunci. Unele dintre persoanele care au semnat aceste rapoarte lucrează și acum în Primărie și pot fi întrebate”, a spus Marian Nistor.
Discuția a continuat pe marginea documentelor privind studiile depuse de candidatul din anul 2005, Marian Nistor, fiecare parte încercând să scoată la suprafață detaliile care îi conveneau.

S-a cerut demisia lui Marian Nistor din funcția de director al Pieței 

”Raportul nu se adresesează cui trebuie, pentru că domnul Nistor a fost atunci un simplu candidat. Cei care trebuie să răspundă, eventual, sunt cei care au fost în comisia de concurs. Discuția aceasta a fost făcută doar ca să fie făcută și a avut un scop politic”, a afirmat consilierul Livia Lupu (PSD).
Consilierul Roxana Gheorghe (Partidul Verde) a dorit să insiste asupra situației documentelor care atestă studiile. ”Domnul Nistor a obținut diploma de licență în anul 2007. Nu avea cum să o prezinte în 2005. Ceea ce a depus dumnealui la dosar, conform celor constatate de comisie, este o diplomă de absolvire a unui colegiu de trei ani. Cred că se impune demisia de onoare a domnului Nistor din funcția de director al Serviciului Piață!”
 
Acuzații dure ale lui Marian Nistor la adresa primarului Alin Moldoveanu: ”M-a jignit, m-a amenințat și mi-a spus că voi avea probleme cu serviciul”
Marian Nistor nu a răspuns direct cererii privind demisia sa, dar a lansat un atac dur, fără precedent, la adresa primarului Alin Moldoveanu: ”Mie nu mi s-a comunicat acest raport. Și vreau să vă spun că această inițiativă face parte dintr-o campanie de denigrare a mea și de afectare a imaginii mele, care a început în octombrie 2021, după ce am participat la o emisiune televizată, în calitate de președinte al PNL Câmpina. Apoi, domnul primar m-a convocat la Primărie, în fața tuturor șefilor de compartimente, ocazie cu care m-a jignit, m-a amenințat și mi-a spus că voi avea probleme cu serviciul, fapt pentru care am făcut sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru hărțuire la locul de muncă. Mai mult, apoi am fost băgat de domnul primar în comisia de disciplină, care a fost instituită fără respectarea prevederilor legale și care nici acum, după cinci luni, nu s-a pronunțat”.
Primarul Alin Moldoveanu a negat acuzațiile care i s-au adus.
Nu a existat nicio concluzie clară a discuțiilor. Cel mai probabil, pentru faptul că raportul comisiei care a analizat concursul prin care Marian Nistor a devenit director al Pieței Centrale nu are niciun fel de efect juridic. A fost doar un demers de "imagine" și ar fi interesant de aflat motivația care a stat la baza dispoziției primarului pentru constituirea unei comisii care să analizeze concursul menționat. Și ar mai fi interesant de aflat dacă acesta este singurul concurs analizat sau mai urmează și alte "analize". 
În materialul video puteți urmări integral discuțiile, pe alocuri dure, pe marginea acestui subiect.

5477 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andy Botosanu 03.04.2022 09:25 Atentie! Cu un astfel de subiect a mai iesit Moldoveanu si prin 2008 cand candida incercand sa il denigreze pe Nistor. Atentieeee! Ca raportul nu e corect si complet! Sunt aspecte legale despre care nu se scrie. Si vor veni ca o contraofensiva. Unii au memorie scurta din cate vad...
  • C. R. 03.04.2022 15:01 Eu am asistat la acele amenintari in cadrl sedintei de la primarie. Este groaznic ce se intampla in primarie cu Pruna si primarul. Nu am crezut niciodata ca o sa il regret pe Tiseanu. L am votat pe Moldoveanu crezand ca va veni cu un spirit nou, ca va face ceva, dar nu e decat imagine. Cred ca de fapt doar asta a fost si nu am vazut noi
  • Catalin 03.04.2022 18:25 Cred că ar trebui verificate toate concursurile din primărie. O instituție plina de paraziți. Părerea mea este că dacă s-ar închide mâine în oraș nu ar fi nici o diferență. In 30 de ani nu a putut fi rezolvată nici o problema importanta a campionilor.
  • Câmpinean 03.04.2022 19:22 Capul răutăților este acest domn primar venit de la Poiana. Cum Dumnezeu a ajuns Câmpina, orașul care în perioada interbelică avea cei mai mulţi intelectuali la mia de locuitori, să fie condusă de un om cu mentalitate și comportament de periferii? Ne merităm soarta.
  • Eugen 03.04.2022 21:58 Ar trebui verificate majoritatea studiilor( ma refer la cele facute la Breaza;-) )...poate face d-na Gheorghe Roxana, reprezentanta campinenilor, o analiza!

Actualitate

112 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

67 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

13 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

393 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.