Moment special la Memorialul ”Luca Henegar”, de la Câmpina. Antrenorul Nicolae Pavel, premiat pentru întreaga activitate

Sport (Categoria articolului)

Moment cu totul și cu totul special sâmbătă la festivitatea de premiere a ediției a X-a, aniversară, a Memorialului ”Luca Henegar”, desfășurat la Câmpina. Momentul special a fost premierea antrenorului Nicolae Pavel, cel care a activat în cadrul acestui club, pe care l-a și condus în perioada 1980-2019. Premierea a fost oficiată de un alt sportiv, Alin Moldoveanu, primarul nou ales al municipiului Câmpina, aceasta fiind primul eveniment din Câmpina la care participă după alegerile locale din 27 septembrie.

Pentru cei care îl cunosc mai puțin pe profesorul Nicolae Pavel, am socotit oportun să prezentăm o foarte scurtă biografie a celui care a condus până anul trecut Clubul Sportiv Școlar ”Constantin Istrati” Câmpina, club care în momentul de față aduce cele mai importante performanțe pentru sportul câmpinean.
Nicolae Pavel s-a născut pe 5 ianuarie 1951 și a urmat rând pe rând cursurile Școli Generale din Podu-Vadului (Breaza), între anii 1959-1966, apoi a absolvit Liceul Industrial Petrol (promoția 1971), Institutul de Educație Fizică și Sport București (promoția 1975). Apoi a fost profesor la catedra de atletism a Clubului Sportiv Școlar ”Olimpia” Craiova (1975-1977), la Liceul Industrial Sinaia (1977-1981), Școala Generală Cornu (1979-1980), iar din 1980 la Clubul Sportiv Școlar Petrol, astăzi ”Constantin Istrati”, din Câmpina. A practicat atletismul de performanță. Mai întâi în cadrul Clubului ”Tânărul Petrolist” Câmpina, în perioada liceului, unde a concurat în probele de pentatlon atletic școlar și aruncarea greutății. Cele mai bune rezultate în această perioadă au fost locul IV de cinci ori, pe echipe, la pentatlon școlar, în cadrul căreia a obținut și cupa pentru ”cea mai bună performanță din concurs” la aruncarea greutății. A continuat activitatea sportivă la Clubul Atletic Universitar București, în perioada studenției, unde a concurs în proba de aruncarea suliței, fiind campion național universitar în această probă.
Ca antrenor în cadrul CSS ”Constantin Istrati”, club pe care l-a slujit într-o perioadă extrem de grea, timp de aproape patru decenii, a obținut cu sportivii pe care i-a pregătit peste 500 de medalii în campionate naționale de copii, juniori și senriori. De asemenea, a pregătit sportivi care au făcut parte din loturile naționale, cu participări la mai multe ediții ale Campionatelor Balcanice, Eurpene, Mondiale și la Jocurile Olimpice ale Tineretului European. Printre rezultatele de top ale unor sportivi pregătiți de Nicolae Pavel putem aminti recordul național de tineret la aruncarea suliței - 57,39m, realizat de Laura Radu; recordul național la juniori III la aruncarea greutății - 18,70m, realizat Marius Vasile; recordul la copii I la săritura în înălțime - 1,70m, realizat de Ștefan Moise. Prin mâna antrenorului Nicolae Pavel au trecut numeroși sportivi de top, care au reprezentat România la competiții internaționale de prestigiu. Astfel, la Campionate Mondiale - Ionuț Iorga, Eliza Toader, Ioana Plăvan, toți la aruncarea suliței; la Campionate Europene - Andreea Pavel - (locul V), aruncarea suliței, Laura Radu - aruncarea suliței, Marius Vasile - aruncarea greutății și aruncarea discului, Eliza Toader și Ioana Plăvan - aruncarea suliței; la Campionate Balcanice - Eliza Toader (medalie de argint), Cristian Martinescu (medalie de argint), Ioana Plăvan (medalie de bronz), toți la aruncarea suliței, precum și Ionuț Iorga, Ștefan Moise și Cristina Movileanu.
Sunt numai câteva date despre o carieră sinonimă cu performanța în atletism, performanță realizată de cele mai multe ori în condiții grele, atât din punct de vedere financiar, cât și al bazei de pregătire. Cu toate acestea, profesorul Nicolae Pavel a știut mereu să găsească talente și să găsească resursele necesare pentru ca din punct de vedere al atletismului, cel puțin la nivel de copii, juniori și tineret, Câmpina să fie în top.

4896 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

156 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

415 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

Alte stiri recente

344 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

143 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița.