Gunoiul de... week-end al bucureștenilor, aruncat pe domeniul public din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Câmpina se confruntă cu un fenoment neplăcut și destul de greu de gestionat de către autorități. În week-end și mai ales la finalul acestuia, diverse persoane, cu precădere bucureșteni care au case în zonă, își lasă gunoiul în diverse locuri din Câmpina, dar și în coșurile de pe domeniul public. Sunt câteva puncte ”fierbinți”, cunoscute de autorități, dar cu toate acestea, săptămână de săptămână, întâlnim imagini precum cele care ilustrează acest material.

Situația ne-a fost semnalată de un cititor din Cartierul Voila, iar imaginile transmise de acesta sunt cu un coș de gunoi de pe domeniul public al municipiului Câmpina, coș aflat chiar în fața Școlii Gimnaziale nr. 3 de pe Strada Voila. Cititorul nostru ne-a asigurat că această situație se repetă săptămânal și în momentul în care le-a atras atenția celor care lasă acești saci cu gunoi a fost apostrofat și la un pas chiar să fie bătut! 
Am luat legătura cu operatorul de salubritate, iar administratorul societății Floricon Salub, Florin Constantinescu, ne-a declarat pe marginea acestui subiect: ”Din păcate, este o situație cu care ne confruntăm săptămânal în anumite puncte , de regulă pe drumurile care vin dinspre comunele din jur. Avem astfel de situații pe Voila, pe Câmpinița și la Fântâna cu Cireși. Din păcate, noi mai mult decât să includem aceste puncte pe traseul nostru de colectare, mai ales în ziua de luni, nu aveam ce să facem. În plus, pot să vă spun, că avem chiar solicitări din partea unor locuitori din Cartierul Câmpinița,de  pe Bulevardul Carol I, care ne-au solicitat să desființăm coșurile de gunoi stradal din fața caselor lor. Oamenii sunt pe bună dreptate exasperați de cantitatea mare de gunoaie depusă aici de duminică seară până luni, în prima parte a zilei, atunci când noi trecem să colectăm aceste deșeuri”.
Există situații în care cei care pun acești saci cu gunoi forțează coșul și chiar au fost rupte câteva dintre coșurile noi de gunoi de pe domeniul public. La nivelul Poliției Locale situația este cunoscută și am fost asigurați că în traseul patrulelor de duminică seară sunt incluse aceste puncte. În plus, conducerea Poliției Locale face un apel la cetățeni ca în momentul în care sesizează astfel de mașini, din care coboară oameni care aruncă acești saci cu gunoi, să încerce să facă o fotografie sau măcar să rețină numărul de înmatriculare al autoturismului respectiv, apoi să transmită informațiile la Dispeceratul Poliției Locale, pe numărul de whatsapp – 0749.263.001.

3444 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2289 vizualizari
04 iul. 2020 11:45

Pacienții COVID, liberi să părăsească spitalele. Acesta este efectul deciziei CCR emisă în urma unei sesizări a Avocatului Poporului

Din 3 iulie 2020, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri luate împotriva pandemiei de coronavirus, statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor. Mai mult, persoanele infectate cu noul coronavirus nu pot fi internate în spital dacă nu doresc acest lucru. Un prim efect al acestei decizii este acela că pacienții cu COVID au început să părăsească spitalele la cerere, pe baza unei declarații pe proprie răspundere.

1867 vizualizari
04 iul. 2020 10:33

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

2616 vizualizari
03 iul. 2020 21:03

Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

Continuăm seria interviurilor dedicate centenarului fotbalului câmpinean cu Mara Ciobotaru, un om implicat trup și suflet în fotbalul local, în ultimii 30 de ani. Jucător extrem de talentat, Mara Ciobotaru s-a dedicat ulterior activității de conducător și, mai ales, finanțator, numele său fiind strâns legat de ultima mare performanță a fotbalului câmpinean - promovarea echipei Unirea în Liga a 3-a.

3460 vizualizari
02 iul. 2020 20:19

Incendiu la Poiana Câmpina. Acoperișul unei case a luat foc

UPDATE - Cauza incendiului, potrivit ISU Prahova, este un scurt-circuit electric generat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător.
Acoperișul unei case din satul Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina, a luat foc marți după-amiază, incendiul manifestându-se destul de violent.