Gunoiul de... week-end al bucureștenilor, aruncat pe domeniul public din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Câmpina se confruntă cu un fenoment neplăcut și destul de greu de gestionat de către autorități. În week-end și mai ales la finalul acestuia, diverse persoane, cu precădere bucureșteni care au case în zonă, își lasă gunoiul în diverse locuri din Câmpina, dar și în coșurile de pe domeniul public. Sunt câteva puncte ”fierbinți”, cunoscute de autorități, dar cu toate acestea, săptămână de săptămână, întâlnim imagini precum cele care ilustrează acest material.

Situația ne-a fost semnalată de un cititor din Cartierul Voila, iar imaginile transmise de acesta sunt cu un coș de gunoi de pe domeniul public al municipiului Câmpina, coș aflat chiar în fața Școlii Gimnaziale nr. 3 de pe Strada Voila. Cititorul nostru ne-a asigurat că această situație se repetă săptămânal și în momentul în care le-a atras atenția celor care lasă acești saci cu gunoi a fost apostrofat și la un pas chiar să fie bătut! 
Am luat legătura cu operatorul de salubritate, iar administratorul societății Floricon Salub, Florin Constantinescu, ne-a declarat pe marginea acestui subiect: ”Din păcate, este o situație cu care ne confruntăm săptămânal în anumite puncte , de regulă pe drumurile care vin dinspre comunele din jur. Avem astfel de situații pe Voila, pe Câmpinița și la Fântâna cu Cireși. Din păcate, noi mai mult decât să includem aceste puncte pe traseul nostru de colectare, mai ales în ziua de luni, nu aveam ce să facem. În plus, pot să vă spun, că avem chiar solicitări din partea unor locuitori din Cartierul Câmpinița,de  pe Bulevardul Carol I, care ne-au solicitat să desființăm coșurile de gunoi stradal din fața caselor lor. Oamenii sunt pe bună dreptate exasperați de cantitatea mare de gunoaie depusă aici de duminică seară până luni, în prima parte a zilei, atunci când noi trecem să colectăm aceste deșeuri”.
Există situații în care cei care pun acești saci cu gunoi forțează coșul și chiar au fost rupte câteva dintre coșurile noi de gunoi de pe domeniul public. La nivelul Poliției Locale situația este cunoscută și am fost asigurați că în traseul patrulelor de duminică seară sunt incluse aceste puncte. În plus, conducerea Poliției Locale face un apel la cetățeni ca în momentul în care sesizează astfel de mașini, din care coboară oameni care aruncă acești saci cu gunoi, să încerce să facă o fotografie sau măcar să rețină numărul de înmatriculare al autoturismului respectiv, apoi să transmită informațiile la Dispeceratul Poliției Locale, pe numărul de whatsapp – 0749.263.001.

3182 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

5398 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

1693 vizualizari
06 dec. 2019 10:04

Restituiri. Apa potabilă s-a introdus în Câmpina în anii 1900. Sursa - izvorul de pe Valea Sunătoarea din Breaza, analizat de însuși dr. C.I. Istrati

Vă prezentăm, de-a lungul mai multor episoade, file din istoria mai puțin cunoscută a Câmpinei. Sunt informații preluate din Anuarul Societății de Științe Istorice din România - Filiala Câmpina. Sunt povești adevărate din istoria localității și poate că unii dintre dumneavoastră vor fi interesați să le citească.

Alte stiri recente

1891 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.

2247 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.