La sfârșitul lunii mai, pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina, în apropierea intersecției cu Strada Frații Golești și la câțiva metri de calea ferată, a apărut un relantisor, un limitator de viteză care îi nemulțumește pe unii conducători auto. Aceștia nu înțeleg de ce trebuia montat acest relantisor în apropierea unei căi ferate dezafectate și chiar asfaltate pe porțiunea corespunzătoare bulevardului central.
Subiectul a fost deschis la ședința din 30 mai a Consiliului Local Câmpina de către consilierul Florin Frățilă, care a cerut explicații reprezentanților Executivului cu privire la montarea relantisorului lângă fosta trecere de cale ferată.
"La intersecția Străzii Golești cu Bulevardul Carol I, mai ales când ieșim de pe Frații Golești și vrem să facem stânga pe Bulevardul Carol I, Poliția Rutieră ne-a semnalat că zona este cu bulină neagră, adică există pericol de accidente, la fel cum a fost intersecția Bulevardului Culturii cu Strada Griviței, pe care am semaforizat-o. Aici, nefiind cazul de semaforizare, s-a luat această măsură de evitare a unor accidente, pentru că știți că în zona respectivă au fost mai multe accidente, unele cauzate de viteza excesivă", a explicat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)
După cum bine se știe, calea ferată pe care odinioară circulau trenuri cu materie primă spre rafinărie și se întorceau cu produsele finite nu mai este funcțională. Și, probabil, nici nu va mai fi vreodată, având în vedere că podul de cale ferată dintre Câmpina și Poiana Câmpina a fost scos din circulație ca urmare a denivelării grinzilor care se află pe piciorul situat în mijlocul DN1. Mai mult, nici rafinăria nu mai funcționează. În urmă cu câțiva ani, din aceste motive, Primăria a asfaltat porțiunea de cale ferată traversată de Bulevardul Carol I.
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.
Cele două asocieri de firme care participă la licitația pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de la Câmpina și Poiana Câmpina au atacat în instanță decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Curtea de Apel Ploiești a respins ambele plângeri ca nefondate.
Luni dimineață, la Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Bulevardul Carol I.
Elevii claselor a VIII-a încep de luni, 17 martie, seria simulărilor pentru Evaluarea Națională.