CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Încă o lucrare din timpul fostei administrații câmpinene a intrat în vizorul DNA

- Actualitate -

Încă o lucrare din timpul fostei administrații câmpinene a intrat în vizorul DNA

Vă mai aduceți aminte de proiectul privind “Reabilitarea conductei de aducţiune, conductei de transport şi reţelelor de distribuţie a apei potabile”, derulat în municipiul Câmpina în perioada 2015-2016? Este acel proiect prin care a fost schimbată conducta de distribuție a apei pe Bulevardul Bălcescu, pe Strada Bobâlna și parțial pe Calea Doftanei și a fost schimbată conducta de aducțiune de la Stația de pompe Doftana până la intersecția Străzii Ecaterina Teodoroiu cu Calea Doftanei. Ei bine, acest proiect a intrat în vizorul DNA, existând suspiciunea unor fapte de corupție.

Proiectul (în valoare de aproape un milion de euro) a fost finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale, în cea mai mare parte dintr-un credit obținut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei: 61,53% finanţare din creditul acordat de BDCE, 19,24% cofinanțare de la bugetul local şi 19,23% de la bugetul de stat. Investiția s-a derulat prin CNI, care a și organizat procedura de achiziție publică. Licitația pentru proiectare și execuție a fost câștigată de asocierea formată din firmele Fluid Development SRL şi Proiect SA, ambele din Constanţa. Ulterior, firma constructoare din Constanța, Fluid Development SRL, a subcontractat lucrarea societății Ascon din Câmpina. Cu siguranță vă amintiți problemele care au fost atunci în derularea lucrărilor, în special pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și pe Calea Doftanei.
Acum, acest proiect face obiectul unui dosar la Direcția Națională Anticorupție, lucru confirmat chiar de instituția menționată.
"Un dosar penal, preluat în cursul lunii septembrie 2021 de la Serviciul Teritorial Ploiești, se află în lucru la structura centrală. În acest dosar se efectuează acte de urmărire penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă. Obiectul dosarului îl reprezintă suspiciunea de fapte de corupție în legătură cu proiectul la care faceți referire, nu derularea proiectului ca atare. Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001", este răspunsul Direcției Naționale Anticorupție la solicitarea noastră formulată în baza Legii 544.


29 Oct 2021 19:15 3277 vizualizari



Comentarii






447 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2546 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2656 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1499 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV