Încă o lucrare din timpul fostei administrații câmpinene a intrat în vizorul DNA

Actualitate (Categoria articolului)

Vă mai aduceți aminte de proiectul privind “Reabilitarea conductei de aducţiune, conductei de transport şi reţelelor de distribuţie a apei potabile”, derulat în municipiul Câmpina în perioada 2015-2016? Este acel proiect prin care a fost schimbată conducta de distribuție a apei pe Bulevardul Bălcescu, pe Strada Bobâlna și parțial pe Calea Doftanei și a fost schimbată conducta de aducțiune de la Stația de pompe Doftana până la intersecția Străzii Ecaterina Teodoroiu cu Calea Doftanei. Ei bine, acest proiect a intrat în vizorul DNA, existând suspiciunea unor fapte de corupție.

Proiectul (în valoare de aproape un milion de euro) a fost finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale, în cea mai mare parte dintr-un credit obținut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei: 61,53% finanţare din creditul acordat de BDCE, 19,24% cofinanțare de la bugetul local şi 19,23% de la bugetul de stat. Investiția s-a derulat prin CNI, care a și organizat procedura de achiziție publică. Licitația pentru proiectare și execuție a fost câștigată de asocierea formată din firmele Fluid Development SRL şi Proiect SA, ambele din Constanţa. Ulterior, firma constructoare din Constanța, Fluid Development SRL, a subcontractat lucrarea societății Ascon din Câmpina. Cu siguranță vă amintiți problemele care au fost atunci în derularea lucrărilor, în special pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și pe Calea Doftanei.
Acum, acest proiect face obiectul unui dosar la Direcția Națională Anticorupție, lucru confirmat chiar de instituția menționată.
"Un dosar penal, preluat în cursul lunii septembrie 2021 de la Serviciul Teritorial Ploiești, se află în lucru la structura centrală. În acest dosar se efectuează acte de urmărire penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă. Obiectul dosarului îl reprezintă suspiciunea de fapte de corupție în legătură cu proiectul la care faceți referire, nu derularea proiectului ca atare. Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001", este răspunsul Direcției Naționale Anticorupție la solicitarea noastră formulată în baza Legii 544.

2860 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4325 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2417 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.