Demersuri pentru amenajarea unei piste de mountain bike în pădurile din jurul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Consilierul local Cosmin Raț (POL) a propus, la ședința ordinară din luna mai a Consiliului Local Câmpina, amenajarea unui traseu de mountain bike în pădurile din jurul municipiului. În acest sens, s-a obținut de la Consiliul Local un acord de principiu pentru transmiterea unei scrisori către Ocolul Silvic Câmpina în vederea obținerii avizelor necesare înaintea demarării propriu-zise a amenajării viitoarei piste. 

”În condițiile în care acest sport are tot mai mulți adepți și la nivelul municipiului Câmpina, eu vă propun un acord de principiu pentru transmiterea unei scrisori către Ocolul Silvic Câmpina în vederea obținerii autorizațiilor necesare pentru amenajarea unei piste de mountain bike, în principiu, în funcție și de avizul celor de la Ocolul Silvic, în spatele zonei Fântâna cu Cireși, unde avea loc tradiționala cursă Câmpina Open MTB. Am discutat cu mai mulți practicanți ai acestui sport, care sunt dispuși, după obținerea avizelor necesare, inclusiv în a susține prin acțiuni de voluntariat amenajarea traseului respectiv. Cred că este o idee bună, care poate aduce un plus de valoare și de atractivitate și din acest punct de vedere municipiului Câmpina”, a spus Cosmin Raț în plenul Consiliului Local. Consilierii au aprobat în unanimitate propunerea lui Cosmin Raț și urmează să se obțină avizele necesare de la Ocolul Silvic, administratorul pădurilor din proprietatea publică a statului.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3320 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aristide 07.06.2021 10:21 Foarte faină inițiativa cu condiția să se rezolve problema cu câinii lăsați liberi din gospodării și mai ales cu cei de la stâne extrem de agresivi. Spre exemplu cei de la stâna din vârful Poienii, cum treci spre Draganeasa au ajuns să atace și oamenii în drum, iar ciobanul e la fel de agresiv. Ultimul caz, s-au repezit la un grup de copii în drum, noroc că i-am văzut și i-am luat în mașină. Am strigat la cioban și foarte grețos mi-a spus că el deține pădurea și n-are ce le face, apoi a început să blesteme. Imaginativă ce ar păți cicliștii.
  • Muncitorul 08.06.2021 16:09 Ar fi super, asta ar motiva oamenii și pasionații să folosească mai des bicicleta și astfel vom avea o populație sănătoasă. Din păcate cred că va râmâne la faza de proiect.

Actualitate

1667 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1275 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.

Alte stiri recente

1782 vizualizari
20 iun. 2021 11:49

Anunț public privind depunerea solicitării de obținere a avizului de mediu

Municipiul Câmpina, cu sediul în municipiul Câmpina, cod poștal 105600, Bulevardul Culturii nr. 18, județul Prahova, telefoane 0244.337.454, 0244.332.071, fax 0244.371.458, adresă de e-mail: web@primariacampina.ro, titular al planului/programului PUD – ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN ȘCOALA GIMNAZIALĂ “BOGDAN PETRICEICU HASDEU DIN MUNICIPIUL CÂMPINA, cu amplasamentul în Câmpina, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 31, anunță publicul interesat asupra DEPUNERII SOLICITĂRII DE OBȚINERE A AVIZULUI DE MEDIU PENTRU PLANUL/PROGRAMUL MENȚIONAT ȘI DECLANȘAREA ETAPEI DE ÎNCADRARE.

3181 vizualizari
19 iun. 2021 21:09

Dorin Iamandeiu, două medalii pentru Lido Câmpina la endurocros

La Moreni a avut loc sâmbătă, 19 iunie, etapa a patra a Campionatului Național de Endurocros, competiție la care a participat și Dorin Iamandeiu, unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Lido Câmpina, condus de Cătălin Duță.