CONTACT

Apa din Câmpina trebuie folosită, o perioadă, doar în scop menajer. La Stația Muscel-Voila, o probă de apă a ieșit neconformă cu parametrii de potabilitate

- Actualitate -

Apa din Câmpina trebuie folosită, o perioadă, doar în scop menajer. La Stația Muscel-Voila, o probă de apă a ieșit neconformă cu parametrii de potabilitate

Câmpinenii trebuie să folosească apa din rețeaua publică doar în scop menajer. Aceasta este recomandarea operatorului Hidro Prahova, după ce într-o probă luată de la Stația de Tratare a Apei Muscel-Voila a fost identificată o depășire a concentrației compușilor chimici tetracloretena și tricloretena. Interesant este faptul că proba a fost prelevată în iunie 2023, iar rezultatul a fost transmis de Direcția de Sănătate Publică Prahova la 25 ianuarie 2024. În acest week-end, Hidro Prahova va igieniza toate rezervoarele, apoi analiza va fi repetată. Vă prezentăm comunicatul operatorului de apă și canal Hidro Prahova.

"La o probă de rutină (din cadrul monitorizării de audit), efectuată la Stația de Tratare a Apei Muscel-Voila Câmpina și prelucrată de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), a fost identificată o depășire minimală a nivelului de tetracloretenă și tricloretenă de 12,5 micrograme/l față de valoarea admisă de 10 micrograme/l. Proba în cauză a fost prelevată în data de 26.06.2023, iar informarea Direcției de Sănătate Publică Prahova către Hidro Prahova SA a venit în data de 25.01.2024.
Societatea Hidro Prahova SA a dispus ca, în perioada 26-28 ianuarie 2024, să se efectueze igienizarea tuturor rezervoarelor și Stației de Tratare Muscel-Voila, după care se va repeta analiza de apă la ieșirea din stație pentru a se determina valorile parametrilor tetracloretenă și tricloretenă. Trebuie precizat faptul că au fost prelevate probe și din rețeaua de alimentare cu apă potabilă din Câmpina (punctele Spitalul Municipal și Piața Centrală), acestea nedepășind valoarea de 0,51 micrograme/l, în cazul celor doi compuși chimici, cu mult sub pragul admis de 10 micrograme/l.
HidroPrahova recomandă tuturor locuitorilor și agenților economici din Câmpina ca până la o nouă informare care să arate că nu există niciun parametru depășit, apa din sistemul public să fie folosită exclusiv în scopuri menajere. Societatea va pune la dispoziția locuitorilor din Câmpina surse alternative de apă prin amplasarea containerelor de tip IBC cu apă potabilă care să fie utilizată până la obținerea noilor rezultate. 
Regretăm situația creată și ne cerem scuze locuitorilor municipiului Câmpina pentru toate inconvenientele apărute. Facem eforturi ca situația să fie remediată în cel mai scurt timp cu putință pentru a putea oferi apă pentru consum sigură și de calitate consumatorilor."


26 Jan 2024 13:20 6079 vizualizari


Comentarii






  • 28.01.2024 10:03 Postolache Ștefan Pentru consumatorii din localitatea Telega, sunt probleme?
  • 27.01.2024 15:57 Daniel Cred ca nu ați înțeles: proba a fost luata în iunie 2023 de INSP din rezervor Hidro PH. A durat 6 luni verificarea și în 25.01. 24 DSP PH transmite Hidro ca sunt probleme. Personal consider ca DSP și INSP sunt responsabilii principali. În plan secund este Hidro care așteaptă și așteaptă sa I se răspundă cum este proba. Asta e vina lor. Dacă lui Hidro ii pasa de cetățeni, se duceau peste ei. Dar, responsabilitatea principala e a DSP PH. Acolo sunt primii vinovați. Părerea mea.
  • 27.01.2024 14:47 Capelleanu g 14700 DE LEI ESTE SALARIUL LUNAR AL DIRECTORULUI DE LA HIDRO PRAHOVA... .,.INTREBARE CE ATRIBUȚIUNI ARE??? ...ȘI DACĂ SE CUNOȘTEA SITUAȚIA DE 6(ȘASE) LUNI , CE MAI CAUTĂ IN SCAUNUL DE DIRECTOR ???
  • 27.01.2024 12:29 Ion Cum puteti sa spuneti ca apa nu este potabila in Campina ( la o proba luata anul trecut in luna iunie ) cand in fiecare luna publicati ”HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova” si apa se încadrează în parametrii de potabilitate ? Sau cineva are interese sa-si vanda apa plata de pe stocuri .
  • 27.01.2024 00:23 pan pai da.. apa nu este pe lista de prioritati pentru ca nu o folosesc decat toti campinenii... e bine ca avem proiecte de pasaje si alte monstruozitati inutile, din care se pot face bani..
  • 26.01.2024 23:43 Mihai Poenaru Pe buneeee ! ... păi analiza a fost preluată pe data de 6 iunie 2023 ! ... suntem în 26 ianuarie 2024 ! ... de atunci până acum nu a băut nimeni apa asta infectată ? ... nu știu, întreb doar ! ... de ce tocmai acum ne anunță așa ceva ? ... să înțelegem ce ??? A durat 7 luni să ajungă rezultatul la o analiză de apă ? ... păi de unde a venit ? ... din altă galaxie ? ... Cine este responsabil de asemenea eroare ? ... că noi am tot băut apa in perioada asta nu ? ... sau poate ca nu ! ... habar nu am ! 😒😒😒
  • 26.01.2024 23:10 Manolache As folosi in scop menajer...dar era bine si daca aveam apa....noua pe Rezervoarelor, ultima casa,de 8 zile nu avem apa si sunt asa relaxați in urma a zecilor de telefoane si cereri depuse,in a rezolva ceva...suntem tratati cu indiferenta...an trecut am fost lasati o luna jumatate fara apa curenta,pe 6 ianuarie pana pe 12 la fel am fost lasati fata apa curenta...iar acum de 8 zile ne chinuim la fel...este inadmisibil sa stam atat fara apa si ei sa spuna decat ca stiu situatia si nu au ce face...nu respecta contractul de a asigura necesarul de apa utilizatorilor!
  • 26.01.2024 18:40 Duta Niculae După interesul pe care l-a arătat Hidro Prahova și respectul față de cetățeni,față de oamenii care contribuie cu sume importante pentru plata “apei potabile”(prețul pentru un metru cub de apă pe care-l plătesc locuitorii Câmpinei este cu mult față de alte localități din județ),cred că rezultatul noii analize se va da prin august! Oare această societate față de cine dă sicoteală,cine-i amendează pentru disprețul arătat? Oare nu cumva ar trebui ca din luna iunie 2023 până in prezent nu ar trebui să plătim apa la preț de apă menajeră cum ne îndeamnă ei? Tare aș vrea să văd și să comunicați cine-i va sancționa pe acești iameni care conduc societatea,dacă nu vom face o petiție mai departe,poate chiar către ministrul de resort,să vadă cât interes au autoritățile din Câmpina și din județ au pentru cetățeni! Și apoi să vorbim de bolile care se pot produce în urma consumului de”apă potabilă”!!!
  • 26.01.2024 18:08 Campiion Aștept niște destituire sau macar demisii. Cineva încadrează Hidroprahova a dormit din iunie până în ianuarie. Altcineva nu știe cum se gestionează o rețea de apa altfel nu se explica de ce apa pleacă cu o concentrație mare de ........ca apoi sa devina neglijabila. Cineva a pus deliberat în paralel o sursa buna cu alta contaminata. Mai mult se anunță că apa va fi oprita în tot orașul în urma unei avarii ca de fapt sa fie oprit parțial. Dar cu toate astea apa se scumpește. Probabil pentru a putea creste recompensa imbecililor de la conducere ca altfel nu se explica.
  • 26.01.2024 17:19 Doina O bem asa de 6 luni.... acum se agită, bine ca au scumpit apa și ne îmbolnăvesc cu bună știință.
3200 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3346 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4388 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3725 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV