Astăzi se împlinesc exact 70 de zile de când Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională, adică statuia soldatului, a părăsit parcul din centrul municipiului și a luat drumul atelierului artistului plastic Alfred Dumitriu pentru restaurare. În Parcul Trandafirilor, cel de la notariate, unde va fi mutat Soldatul, astăzi a fost săpată... groapa, adică pregătită fundația pe care va fi amplasat noul soclu al statuii. De operațiune s-a ocupat firma TBT Maf Invest SRL, cea căreia Primăria Câmpina i-a încredințat delicata misiune de mutare a statuii, sub supravegherea lui Alfred Dumitriu.
Vă reamintim că pentru mutarea Soldatului s-au alocat aproximativ 185.000 lei de la bugetul local. O sumă uriașă, care include: proiectarea, mutarea propriu-zisă, demolarea actualului soclu, reamplasarea statuii, realizarea unui soclu nou din beton și din tablă de oțel, restaurarea statuii înainte de amplasarea pe noul soclu. Termenul pentru aceste operațiuni (cu excepția proiectării, care s-a realizat anul trecut) este de 77 de zile și expiră marți, 23 iulie 2019.
Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională a fost realizat în anul 1925 de sculptorul Gheorghe Tudor, din Breaza, la solicitarea autorităților locale de atunci și a costat 250.000 lei. Astăzi, la aproape un secol de la realizarea ei, statuia - monument de for public - are o valoare de inventar de 22.600 lei, potrivit unui raport de evaluare comandat de Primărie și este mutată dintr-un parc în altul cu 184.794 lei (suma exactă).
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.