CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Regina Ana a încetat din viață. Trupul neînsuflețit va fi depus, pentru o zi, la Castelul Peleș din Sinaia

- Social -

Regina Ana a încetat din viață. Trupul neînsuflețit va fi depus, pentru o zi, la Castelul Peleș din Sinaia

Astăzi, Regina Ana a României a încetat din viața. Avea 92 de ani, iar la căpătâiul său au stat, până în ultima clipă, patru dintre cele cinci fiice - principesa moștenitoare Margareta, principesele Elena, Sofia și Maria, precum și principele Radu. Regele Mihai a venit la spitalul din Morges (Elveția) în fiecare zi, în ultima săptămână. Conform cu tradiția Funerariilor Regale, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș din Sinaia.

Conform anunțului făcut de Familia Regală, de la Peleș, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus în sala tronului de la Palatul Regal din București, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funerariilor. La dorința Majestății Sale Regele Mihai, funerariile Reginei Ana vor respecta întocmai tradiția înaintașelor Majestății Sale. Familia Regală anunță marele doliu pentru primele șapte zile de la înmormântare și doliu timp de 40 de zile. 
Începând de mâine, cărți de doliu vor fi deschise la Castelul Peleș, la Palatul Regal și la Palatul Elisabeta. Acestea vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Condoleanțe pot fi transmise și online, pe site-ul www.familiaregala.ro/mesaje/. Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane o pot face de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.

Principesa Ana de Bourbon-Parma - Regina Ana - s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris. A fost singura fiica prințului René de Bourbon-Parma și a prințesei Margaret a Danemarcei. A fost strănepoata regilor Christian al IX-lea al Danemarcei (pe linie maternă) și Miguel I al Portugaliei (pe linie paternă) și nepoata de soră a împărătesei Zita de Bourbon-Parma. În 1939 și-a însoțit familia, care fugea din calea naziștilor, în Spania, Portugalia, apoi în Statele Unite. La New York a urmat cursurile Școlii de Artă Parson's School of Design’ în perioada 1940-1943 și a lucrat în același timp ca vânzătoare într-un magazin. Din 1943 până la sfârșitul războiului a participat, înrolându-se voluntar alături de Forțele Franceze Libere (trupele sub comanda generalului Charles de Gaulle), la campaniile din Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg și Germania unde a fost șofer pe ambulanță și infirmieră, pentru meritele sale primind Crucea de Război’ a Franței. 
L-a cunoscut pe Regele Mihai al României la nunta principesei Elisabeta a Marii Britanii, în noiembrie 1947, cei doi logodindu-se înainte de întoarcerea regelui în România. Guvernul Groza nu și-a dat acordul pentru căsătorie și l-a forțat pe Regele Mihai I să abdice la 30 decembrie 1947, cuplul căsătorindu-se în cursul anului următor, în ciuda opreliștilor de natură religioasă. În martie 1948 regele Mihai a declarat, la Londra, că abdicarea sa este nulă, fiind smulsă prin amenințare cu forța și șantaj. Ca urmare a acestei declarații, guvernul comunist le-a retras membrilor Familiei Regale cetățenia română. Regele Mihai, Regina Ana și cele patru fiice au trăit în Italia, în Marea Britanie și apoi în Elveția. 
Familiei Regale i s-a permis să revină în România în 1992, iar cetățenia română i-a fost recunoscută Regelui Mihai abia în anul 1997.

 


01 Aug 2016 19:34 6949 vizualizari



Comentarii






1628 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
865 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2935 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1795 vizualizari 07 Apr 2024 22:10 Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV