"Bacalaureat", filmul pentru care Cristian Mungiu a fost premiat la Cannes, va fi proiectat și la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Proiecție eveniment, pe 30 mai, de la ora 18.00, la Casa de Cultură din Câmpina. Va fi prezentat filmul "Bacalaureat", cel pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016. Biletul de intrare costă 10 lei și poate fi cumpărat de la ghișeul Casei de Cultură.

 "Bacalaureat" a fost prezentat în premieră, simultan, la București și Cannes, pe 19 mai, la ora 19.00. Este povestea unui medic dintr-un mic orășel de provincie, care trebuie să ia o decizie cu privire la cea mai bună cale de urmat pentru copilul său, în contextul societății românești de astăzi. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, iar în rolurile principale au fost distribuiți actorii Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov și Rareș Andrici.
Cristian Mungiu este la a treia participare oficială la Festivalul de la Cannes. În 2007, a câștigat Palme d'Or pentru "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", iar în 2012 - filmul "După dealuri" (turnat în cea mai mare parte la Câmpina) a obținut premiile pentru scenariu și interpretare feminină.

5002 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1913 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

2522 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.