"Bacalaureat", filmul pentru care Cristian Mungiu a fost premiat la Cannes, va fi proiectat și la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Proiecție eveniment, pe 30 mai, de la ora 18.00, la Casa de Cultură din Câmpina. Va fi prezentat filmul "Bacalaureat", cel pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016. Biletul de intrare costă 10 lei și poate fi cumpărat de la ghișeul Casei de Cultură.

 "Bacalaureat" a fost prezentat în premieră, simultan, la București și Cannes, pe 19 mai, la ora 19.00. Este povestea unui medic dintr-un mic orășel de provincie, care trebuie să ia o decizie cu privire la cea mai bună cale de urmat pentru copilul său, în contextul societății românești de astăzi. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, iar în rolurile principale au fost distribuiți actorii Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov și Rareș Andrici.
Cristian Mungiu este la a treia participare oficială la Festivalul de la Cannes. În 2007, a câștigat Palme d'Or pentru "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", iar în 2012 - filmul "După dealuri" (turnat în cea mai mare parte la Câmpina) a obținut premiile pentru scenariu și interpretare feminină.

4731 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3056 vizualizari
14 ian. 2021 07:55

Intrare liberă la Muzeul "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, de Ziua Culturii Naționale

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, vineri, 15 ianuarie 2021, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" intrarea este liberă. Astfel, între orele 9.00-17.00, puteți vizita casa memorială a marelui pictor care a ales să trăiască la Câmpina din 1890 și până la sfârșitul vieții sale.

2868 vizualizari
12 ian. 2021 20:02

Expoziție de suflet la Muzeul Grigorescu din Câmpina. Daniela Rîndașu și "Magia copilăriei"

Din 12 ianuarie 2021, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" din municipiul Câmpina este deschisă expoziția "Mirajul copilăriei" a artistului plastic Daniela Rîndașu. O expoziție deosebită, care merită văzută și o puteți face până în luna februarie.

Alte stiri recente

634 vizualizari
22 ian. 2021 17:04

Accident în Câmpina. Patru mașini implicate, două garduri afectate, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital

Pe Strada Constantin Stere din Câmpina a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 16.30, un accident rutier destul de grav, în care au fost implicate patru autoturisme, au fost avariate două garduri, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital.

1806 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.