"Bacalaureat", filmul pentru care Cristian Mungiu a fost premiat la Cannes, va fi proiectat și la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Proiecție eveniment, pe 30 mai, de la ora 18.00, la Casa de Cultură din Câmpina. Va fi prezentat filmul "Bacalaureat", cel pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016. Biletul de intrare costă 10 lei și poate fi cumpărat de la ghișeul Casei de Cultură.

 "Bacalaureat" a fost prezentat în premieră, simultan, la București și Cannes, pe 19 mai, la ora 19.00. Este povestea unui medic dintr-un mic orășel de provincie, care trebuie să ia o decizie cu privire la cea mai bună cale de urmat pentru copilul său, în contextul societății românești de astăzi. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, iar în rolurile principale au fost distribuiți actorii Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov și Rareș Andrici.
Cristian Mungiu este la a treia participare oficială la Festivalul de la Cannes. În 2007, a câștigat Palme d'Or pentru "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", iar în 2012 - filmul "După dealuri" (turnat în cea mai mare parte la Câmpina) a obținut premiile pentru scenariu și interpretare feminină.

5119 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

116 vizualizari
28 mar. 2023 20:44

Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a unor pictori de dincolo de Prut

Vineri, 31 martie 2023, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana” din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.

1426 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

Alte stiri recente

646 vizualizari
28 mar. 2023 21:22

Accident mortal pe DN1, în Prahova. Victima a fost lovită de o autoutilitară

Pe Drumul Național 1, în afara stațiunii Bușteni, un bărbat a fost surprins și accidentat de o autoutitară condusă de un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla în traversarea părții carosabile. În urma impactului, pietonul a decedat, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

892 vizualizari
28 mar. 2023 18:20

A început construcția turnului pentru apă din incinta Spitalului Municipal Câmpina

În cadrul amplelor lucrări care se desfășoară la Spitalul Municipal Câmpina, de câteva zile a început și construcția turnului pentru apă.