În cadrul ședinței Consiliului Local din 27 februarie 2020, pe ordinea de zi s-a aflat și raportul de activitate al Poliției Municipale Câmpina pentru anul 2019, un document interesant, din care se pot trage o serie de concluzii. "Câmpina se situează cu mult sub media județeană a infracționalității, lucru care nu poate decât să ne bucure", a afirmat comandatul Poliției Municipale, comisar șef Iulian Stanciu, în plenul Consiliului Local.
O veste bună este aceea că, după cum a afirmat comandatul Poliției Municipale, toți indicatorii sunt mai mici comparativ cu anul precedent. Asta înseamnă că, în 2019, au fost mai puține accidente rutiere, s-a redus și numărul victimelor accidentelor, a fost mai mic și numărul infracțiunilor produse în zonă. Astfel, în anul 2019, pe raza de competență a Poliției Municipale, care cuprinde Câmpina și secțiile rurale de la Florești și din comunele limitrofe municipiului, s-au produs 35 accidente rutiere - 30 în Câmpina și 5 pe DN1 (zona Câmpina), față 49 în anul anterior. Opt persoane și-au pierdut viața în accidentele rutiere produse în 2019 (13 persoane decedate în 2018), în vreme ce numărul persoanelor rănite grav a fost 32, față de 46 persoane în 2018.
De asemenea, la capitolul infracțiunilor instrumentate de polițiștii câmpineni se constată o scădere a numărului de furturi (298 în 2019 și 309 în 2018), iar la infracțiunile de criminalitate s-a constatat o scădere semnificativă a numărului de infracțiuni raportate la mia de locuitori, în condițiile în care - în anul 2019 - pentru 1.000 de locuitori există un polițist.
În privința sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice, în 2019 au fost aplicate 1.384 amenzi pentru depășirea regimului legal de viteză, față de 1.604 amenzi acordate în 2018.
La acest subiect, al circulației pe drumurile publice, primarul Horia Tiseanu i-a solicitat comandatului Poliției Municipale ca agenții rutieri să fie prezenți mai mult în stradă, ca măsură de prevenție pentru combaterea vitezei, sau ca radarul să fie amplasat pe străzile importante din Câmpina: ”Printre solicitările oamenilor care vin în audiență la Primărie am remarcat în ultima vreme și pe cele privind găsirea unor soluții pentru limitarea vitezei pe o serie de străzi, printre care Griviței, Plevnei, I.H. Rădulescu și altele. Vă rog să aveți în vedere și aceste situații, aceste dorințe ale oamenilor. Se circulă cu viteză mare și i-aș recomanda comandantului Poliției Municipale să amplaseze radarul pe străzile importante din Câmpina”, a spus primarul Horia Tiseanu.
”Cunoaștem situația și acționăm constant. Numărul mai mic al amenzilor acordate pentru viteză în 2019 este determinat și de faptul că am avut stricat radarul vreo cinci luni! Dar să știți că în mai multe localități din țară, administrațiile locale au achiziționat acele radare TruCam (tip pistol), pe care le-au dat în comodat Poliției Rutiere pentru a le folosi. Un astfel de radar costă în jur de 40.000 lei”, a fost răspunsul comandantului Poliției Municipale.
În fața acestei situații, primarul Horia Tiseanu a afirmat că, la o viitoare rectificare a bugetului local, va avea în vedere și achiziționarea unor radare TruCam.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.