Câmpina, sub media județeană a infracționalității. Administrația locală, dispusă să cumpere radare TruCam pentru ca poliția să le folosească pe străzile din municipiu

Social (Categoria articolului)

În cadrul ședinței Consiliului Local din 27 februarie 2020, pe ordinea de zi s-a aflat și raportul de activitate al Poliției Municipale Câmpina pentru anul 2019, un document interesant, din care se pot trage o serie de concluzii. "Câmpina se situează cu mult sub media județeană a infracționalității, lucru care nu poate decât să ne bucure", a afirmat comandatul Poliției Municipale, comisar șef Iulian Stanciu, în plenul Consiliului Local.

O veste bună este aceea că, după cum a afirmat comandatul Poliției Municipale, toți indicatorii sunt mai mici comparativ cu anul precedent. Asta înseamnă că, în 2019, au fost mai puține accidente rutiere, s-a redus și numărul victimelor accidentelor, a fost mai mic și numărul infracțiunilor produse în zonă. Astfel, în anul 2019, pe raza de competență a Poliției Municipale, care cuprinde Câmpina și secțiile rurale de la Florești și din comunele limitrofe municipiului, s-au produs 35 accidente rutiere - 30 în Câmpina și 5 pe DN1 (zona Câmpina), față 49 în anul anterior. Opt persoane și-au pierdut viața în accidentele rutiere produse în 2019 (13 persoane decedate în 2018), în vreme ce numărul persoanelor rănite grav a fost 32, față de 46 persoane în 2018.
De asemenea, la capitolul infracțiunilor instrumentate de polițiștii câmpineni se constată o scădere a numărului de furturi (298 în 2019 și 309 în 2018), iar la infracțiunile de criminalitate s-a constatat o scădere semnificativă a numărului de infracțiuni raportate la mia de locuitori, în condițiile în care - în anul 2019 - pentru 1.000 de locuitori există un polițist.
În privința sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice, în 2019 au fost aplicate 1.384 amenzi pentru depășirea regimului legal de viteză, față de 1.604 amenzi acordate în 2018.
La acest subiect, al circulației pe drumurile publice, primarul Horia Tiseanu i-a solicitat comandatului Poliției Municipale ca agenții rutieri să fie prezenți mai mult în stradă, ca măsură de prevenție pentru combaterea vitezei, sau ca radarul să fie amplasat pe străzile importante din Câmpina: ”Printre solicitările oamenilor care vin în audiență la Primărie am remarcat în ultima vreme și pe cele privind găsirea unor soluții pentru limitarea vitezei pe o serie de străzi, printre care Griviței, Plevnei, I.H. Rădulescu și altele. Vă rog să aveți în vedere și aceste situații, aceste dorințe ale oamenilor. Se circulă cu viteză mare și i-aș recomanda comandantului Poliției Municipale să amplaseze radarul pe străzile importante din Câmpina”, a spus primarul Horia Tiseanu.
”Cunoaștem situația și acționăm constant. Numărul mai mic al amenzilor acordate pentru viteză în 2019 este determinat și de faptul că am avut stricat radarul vreo cinci luni! Dar să știți că în mai multe localități din țară, administrațiile locale au achiziționat acele radare TruCam (tip pistol), pe care le-au dat în comodat Poliției Rutiere pentru a le folosi. Un astfel de radar costă în jur de 40.000 lei”, a fost răspunsul comandantului Poliției Municipale.
În fața acestei situații, primarul Horia Tiseanu a afirmat că, la o viitoare rectificare a bugetului local, va avea în vedere și achiziționarea unor radare TruCam.

3811 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Laurențiu 03.03.2020 12:22 Politia o fi stiind ca preotii din zona Campinei dau bani la oamenii saraci si nu ca li se rupe lor sufletul de amarati, ci ca sa i aiba sub control cand se voteaza??? De unde au banii astia, ca eu personal sunt convins ca nu dau din buzunar??? Cine isi permite sa bage atatia bani in voturi ca nu e vorba de cateva familii ci de foarte multe??? Politia si presa n ar trebui sa vada si sa rezolve problemele astea, ca am ajuns in 2020 sa ne vindem votul la biserica si biserica il vinde mai departe pe bani grei.
  • Cristian 03.03.2020 13:55 in Prahova este de 159.51% iar in Campina este de 539.57%. Cum dracului este sub? Voi cand faceti un articol va documentati? https://www.evaluatorderisc.ro/.../coeficienti...
  • Duta Niculae 03.03.2020 14:23 Un alt aspect bun,după părerea mea,ar fi acela ca măcar la 2ani,poliția municipiului,prin șeful serviciului circulație să invite(ar putea să se facă chiar obligatoriu)posesorii de permise pentru drumurile publice(auto,motociclete,mopede și de ce nu bicicliștii)să li se prezinte timp de 2ore,filme cu accidente,cu încălcări ale regulamentului,cu reamintirea unor obligații de circulație,cu exemple atât negative cât și pozitive din municipiu,județ și nivel de țară. Aceste întâlniri ar putea fi o cauză pentru reducerea de accidente cât și de infracțiuni și contravenții.
  • Ilinca 03.03.2020 17:08 Ăștia la primărie nu au bani nici de hârtie igienica și au bani de radare...
  • Catalin 03.03.2020 19:20 Deturnez discuția către infracționalitate in general nu doar cea rutieră. Gradul de infracționalitate-i redus deoarece Politia locală face presiuni asupra păgubiților sa renunțe depunerea plângerilor! Iar dacă ai facut o plângere ”organele” decurg la tertipuri pentru descurajarea continuării urmăririi si te vor determina sa renunți la plângere chemandu-te la secție mai abitir decât pe hot! Cred deci ca este oportuna instalarea de asemenea sisteme de supraveghere Mai degrabă decât de radare! pentru cazurile in care nu se gasesc martori vor fi in sfârșit susținute cu probe obținute cu camere omologate in acord cu legea! Cu condiția de a fi instalate pe fonduri europene totuși nu din banii bugetului local! Sunt deja îmbuibați mai marii urbei sa nu mai dam motive de a umfla facturi!

Social

1083 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4714 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

332 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

497 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.