Câmpina, sub media județeană a infracționalității. Administrația locală, dispusă să cumpere radare TruCam pentru ca poliția să le folosească pe străzile din municipiu

Social (Categoria articolului)

În cadrul ședinței Consiliului Local din 27 februarie 2020, pe ordinea de zi s-a aflat și raportul de activitate al Poliției Municipale Câmpina pentru anul 2019, un document interesant, din care se pot trage o serie de concluzii. "Câmpina se situează cu mult sub media județeană a infracționalității, lucru care nu poate decât să ne bucure", a afirmat comandatul Poliției Municipale, comisar șef Iulian Stanciu, în plenul Consiliului Local.

O veste bună este aceea că, după cum a afirmat comandatul Poliției Municipale, toți indicatorii sunt mai mici comparativ cu anul precedent. Asta înseamnă că, în 2019, au fost mai puține accidente rutiere, s-a redus și numărul victimelor accidentelor, a fost mai mic și numărul infracțiunilor produse în zonă. Astfel, în anul 2019, pe raza de competență a Poliției Municipale, care cuprinde Câmpina și secțiile rurale de la Florești și din comunele limitrofe municipiului, s-au produs 35 accidente rutiere - 30 în Câmpina și 5 pe DN1 (zona Câmpina), față 49 în anul anterior. Opt persoane și-au pierdut viața în accidentele rutiere produse în 2019 (13 persoane decedate în 2018), în vreme ce numărul persoanelor rănite grav a fost 32, față de 46 persoane în 2018.
De asemenea, la capitolul infracțiunilor instrumentate de polițiștii câmpineni se constată o scădere a numărului de furturi (298 în 2019 și 309 în 2018), iar la infracțiunile de criminalitate s-a constatat o scădere semnificativă a numărului de infracțiuni raportate la mia de locuitori, în condițiile în care - în anul 2019 - pentru 1.000 de locuitori există un polițist.
În privința sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice, în 2019 au fost aplicate 1.384 amenzi pentru depășirea regimului legal de viteză, față de 1.604 amenzi acordate în 2018.
La acest subiect, al circulației pe drumurile publice, primarul Horia Tiseanu i-a solicitat comandatului Poliției Municipale ca agenții rutieri să fie prezenți mai mult în stradă, ca măsură de prevenție pentru combaterea vitezei, sau ca radarul să fie amplasat pe străzile importante din Câmpina: ”Printre solicitările oamenilor care vin în audiență la Primărie am remarcat în ultima vreme și pe cele privind găsirea unor soluții pentru limitarea vitezei pe o serie de străzi, printre care Griviței, Plevnei, I.H. Rădulescu și altele. Vă rog să aveți în vedere și aceste situații, aceste dorințe ale oamenilor. Se circulă cu viteză mare și i-aș recomanda comandantului Poliției Municipale să amplaseze radarul pe străzile importante din Câmpina”, a spus primarul Horia Tiseanu.
”Cunoaștem situația și acționăm constant. Numărul mai mic al amenzilor acordate pentru viteză în 2019 este determinat și de faptul că am avut stricat radarul vreo cinci luni! Dar să știți că în mai multe localități din țară, administrațiile locale au achiziționat acele radare TruCam (tip pistol), pe care le-au dat în comodat Poliției Rutiere pentru a le folosi. Un astfel de radar costă în jur de 40.000 lei”, a fost răspunsul comandantului Poliției Municipale.
În fața acestei situații, primarul Horia Tiseanu a afirmat că, la o viitoare rectificare a bugetului local, va avea în vedere și achiziționarea unor radare TruCam.

3160 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Laurențiu 03.03.2020 12:22 Politia o fi stiind ca preotii din zona Campinei dau bani la oamenii saraci si nu ca li se rupe lor sufletul de amarati, ci ca sa i aiba sub control cand se voteaza??? De unde au banii astia, ca eu personal sunt convins ca nu dau din buzunar??? Cine isi permite sa bage atatia bani in voturi ca nu e vorba de cateva familii ci de foarte multe??? Politia si presa n ar trebui sa vada si sa rezolve problemele astea, ca am ajuns in 2020 sa ne vindem votul la biserica si biserica il vinde mai departe pe bani grei.
  • Cristian 03.03.2020 13:55 in Prahova este de 159.51% iar in Campina este de 539.57%. Cum dracului este sub? Voi cand faceti un articol va documentati? https://www.evaluatorderisc.ro/.../coeficienti...
  • Duta Niculae 03.03.2020 14:23 Un alt aspect bun,după părerea mea,ar fi acela ca măcar la 2ani,poliția municipiului,prin șeful serviciului circulație să invite(ar putea să se facă chiar obligatoriu)posesorii de permise pentru drumurile publice(auto,motociclete,mopede și de ce nu bicicliștii)să li se prezinte timp de 2ore,filme cu accidente,cu încălcări ale regulamentului,cu reamintirea unor obligații de circulație,cu exemple atât negative cât și pozitive din municipiu,județ și nivel de țară. Aceste întâlniri ar putea fi o cauză pentru reducerea de accidente cât și de infracțiuni și contravenții.
  • Ilinca 03.03.2020 17:08 Ăștia la primărie nu au bani nici de hârtie igienica și au bani de radare...
  • Catalin 03.03.2020 19:20 Deturnez discuția către infracționalitate in general nu doar cea rutieră. Gradul de infracționalitate-i redus deoarece Politia locală face presiuni asupra păgubiților sa renunțe depunerea plângerilor! Iar dacă ai facut o plângere ”organele” decurg la tertipuri pentru descurajarea continuării urmăririi si te vor determina sa renunți la plângere chemandu-te la secție mai abitir decât pe hot! Cred deci ca este oportuna instalarea de asemenea sisteme de supraveghere Mai degrabă decât de radare! pentru cazurile in care nu se gasesc martori vor fi in sfârșit susținute cu probe obținute cu camere omologate in acord cu legea! Cu condiția de a fi instalate pe fonduri europene totuși nu din banii bugetului local! Sunt deja îmbuibați mai marii urbei sa nu mai dam motive de a umfla facturi!

Social

485 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2461 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2701 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2452 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.