"Meseria de părinte se învață în fiecare zi", un proiect frumos derulat de Grădinița "Iulia Hasdeu" Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina se derulează un proiect frumos și foarte interesant, izvorât intr-o idee generoasă - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi". Joi, 18 aprilie, s-a derulat o nouă etapă din cadrul acestui proiect, eveniment la care au fost prezenți și mai mulți inspectori școlari din cadrul ISJ Prahova, tema acestei activități fiind legată de Sărbătorile Pascale - "Sărbători creștine alături de cei dragi".

Practic, copiii, alături de părinți, au avut de pregătit tot felul de obiecte artizanale având ca tematică sărbătoarea Învierii Domnului. Dincolo de realizările frumoase, unele dintre ele chiar remarcabile, ideea proiectului este aceea de a-i determina pe părinți să petreacă timp în mod creativ alături de copii, bucurându-se împreună de rezultatul eforturilor comune. După cum spuneam, la evenimentul de la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina au fost prezenți și trei inspectori școlari, specializarea educație timpurie - Carmen Costeleanu, Mariana Ilie și Iulia Moisei (considerată "părintele" acestui proiect). De asemenea, au fost prezente cadre didactice din această instituție de învățământ, dar și numeroși părinți.
"Această actvitate a făcut parte din proiectul județean Meseria de părinte se învață în fiecare zi, un proiect aflat la prima ediție și de care noi suntem foarte mândri. Prin acest proiect ne-am propus să avem o colaborare mult mai bună și mai intensă cu părinții și să le trezim sentimentul de bucurie că sunt părinți. Este cea mai grea meserie din lume. Meseria din care nu poți să-ți iei concediu, dar ai cea mai mare satisfacție - recunoștința și mulțumirea copiilor noștri în fiecare zi", ne-a declarat, la finalul activității, Mariana Predea, directorul Grădiniței "Iulia Hasdeu" Câmpina.
Trebuie menționat faptul că la acțiunea de la Grădinița "Iulia Hasdeu" a participat și artistul plastic Nicolai Nestor, membru al Atelierului Iconografic "Sfântul Nichita" din Câmpina, care a pregătit o mică expoziție de icoane pictate pe lemn. Nicolai Nestor s-a aflat la eveniment nu doar în calitate de artist plastic, ci și în calitate de părinte.

3739 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1660 vizualizari
18 aug. 2019 20:23

Emoțiile absolvirii pentru promoția 2016-2019 a Școlii Postliceale "Louis Pasteur" din Câmpina

În 2016, aproximativ 60 de tineri porneau pe un drum nou. Unii abia terminaseră liceul, alții aveau diverse meserii și au dorit să se reprofileze, alții voiau, pur și simplu, să-și încerce forțele, să se convingă dacă sunt sau nu pregătiți pentru o astfel de provocare. Cu toții au devenit colegi la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina și pentru toți au urmat trei ani grei, cu multe încercări, cu momente delicate, dar trei ani frumoși, în familia AMUS. Astăzi, acei tineri au absolvit școala, mai au de susținut examenul final și apoi vor primi diplomele de asistenți medicali generaliști.

2512 vizualizari
18 aug. 2019 10:44

Codul Rutier a fost modificat. Amendă și permis suspendat pentru șoferii care fac "live la volan"

1 comentarii

Guvernul a aprobat, la începutul săptămânii, Ordonanța de Urgență 11/2019 care modifică și completează Codul Rutier. Actul normativ a fost publicat deja în Monitorul Oficial. Potrivit OUG 11, se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare. Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului.

Alte stiri recente

225 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

306 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.