"Meseria de părinte se învață în fiecare zi", un proiect frumos derulat de Grădinița "Iulia Hasdeu" Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina se derulează un proiect frumos și foarte interesant, izvorât intr-o idee generoasă - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi". Joi, 18 aprilie, s-a derulat o nouă etapă din cadrul acestui proiect, eveniment la care au fost prezenți și mai mulți inspectori școlari din cadrul ISJ Prahova, tema acestei activități fiind legată de Sărbătorile Pascale - "Sărbători creștine alături de cei dragi".

Practic, copiii, alături de părinți, au avut de pregătit tot felul de obiecte artizanale având ca tematică sărbătoarea Învierii Domnului. Dincolo de realizările frumoase, unele dintre ele chiar remarcabile, ideea proiectului este aceea de a-i determina pe părinți să petreacă timp în mod creativ alături de copii, bucurându-se împreună de rezultatul eforturilor comune. După cum spuneam, la evenimentul de la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina au fost prezenți și trei inspectori școlari, specializarea educație timpurie - Carmen Costeleanu, Mariana Ilie și Iulia Moisei (considerată "părintele" acestui proiect). De asemenea, au fost prezente cadre didactice din această instituție de învățământ, dar și numeroși părinți.
"Această actvitate a făcut parte din proiectul județean Meseria de părinte se învață în fiecare zi, un proiect aflat la prima ediție și de care noi suntem foarte mândri. Prin acest proiect ne-am propus să avem o colaborare mult mai bună și mai intensă cu părinții și să le trezim sentimentul de bucurie că sunt părinți. Este cea mai grea meserie din lume. Meseria din care nu poți să-ți iei concediu, dar ai cea mai mare satisfacție - recunoștința și mulțumirea copiilor noștri în fiecare zi", ne-a declarat, la finalul activității, Mariana Predea, directorul Grădiniței "Iulia Hasdeu" Câmpina.
Trebuie menționat faptul că la acțiunea de la Grădinița "Iulia Hasdeu" a participat și artistul plastic Nicolai Nestor, membru al Atelierului Iconografic "Sfântul Nichita" din Câmpina, care a pregătit o mică expoziție de icoane pictate pe lemn. Nicolai Nestor s-a aflat la eveniment nu doar în calitate de artist plastic, ci și în calitate de părinte.

3559 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2418 vizualizari
20 mai. 2019 20:05

Doi câmpineni și-au vărsat "aburii alcoolului" pe ghivecele cu flori de la Poiana Câmpina

În noaptea de sâmbătă spre duminică (18-19 mai 2019), în jurul orei 1.30, doi bărbați din Câmpina, aflați sub influența băuturilor alcoolice, au distrus mai multe ghivece cu flori din Poiana Câmpina. Este vorba despre ghivecele stradale, amplasate în zona trecerii pe sub podul de cale ferată și în centrul comunei. 

1809 vizualizari
19 mai. 2019 07:26

Profesorul Cristian Spulber, la 93 de ani. "Respectul oamenilor este cea mai mare bucurie pe care o poți avea"

2 comentarii

Luni, 20 mai 2019, unul dintre cei mai iubiți și respectați dascăli ai Câmpinei, profesorul Cristian Spulber, împlinește 93 de ani. Jovial, chiar dacă viața i-a pus destule piedici, mereu dispus să stea de vorbă despre aproape orice și cu oricine, cu pasul său vioi și mintea la fel de sclipitoare, venerabilul profesor poate fi văzut aproape zilnic pe străzile Câmpinei și ori de câte ori iese din casă întâlnește zeci, poate chiar sute de oameni, care îl salută cu deosebit respect. Aproape toți sunt foștii săi elevi... Și ce satisfacție mai mare poate avea un om, la 93 de ani, un profesor de mult pensionat, decât respectul celor cu care s-a intersectat de-a lungul vieții.

Alte stiri recente

64 vizualizari
21 mai. 2019 08:55

Robert Turcescu, candidat PMP la alegerile europarlamentare: "Cu toții trebuie să susținem proiectul Europei unite!"

La 44 de ani și cu o carieră importantă de jurnalist în spate, Robert Turcescu a intrat în politică relativ recent, în anul 2016, atunci când s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară și a candidat la Primăria Capitalei. În decembrie 2016 a fost ales deputat de Constanța din partea PMP, înregistrând cel mai mare scor al acestei formațiuni politice pentru Camera Deputaților. Acum, Robert Turcescu se află pe lista candidaților PMP pentru Parlamentul European, acolo unde își dorește să ducă mesajul și proiectele partidului pe care îl reprezintă.

815 vizualizari
20 mai. 2019 22:59

Cupa României, faza județeană, semifinale. Avancronici

La mijlocul acestei săptămâni sunt programate jocurile contând pentru semifinalele fazei județene a Cupei României la fotbal. Jocurile se vor disputa la Câmpina și Plopeni, dar AJF Prahova nu a anunțat încă, în mod clar, până la această oră, locurile de desfășurare ale partidelor. Ba, mai mult, nu se știu nici echipele exacte, având în vedere că CS Cornu a făcut o contestație la jocul din faza precedentă cu Tricolorul Breaza, fiind foarte posibil s-o câștige, un verdict urmând a fi dat marți, cu o zi înaintea jocurilor. De asemenea, până la acest moment, nu au fost date publicității nici numele oficialilor acestor jocuri. În măsura în care vor apărea noutăți, vom reveni. Până atunci, iată programul și scurte avancronici: