La Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina se derulează un proiect frumos și foarte interesant, izvorât intr-o idee generoasă - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi". Joi, 18 aprilie, s-a derulat o nouă etapă din cadrul acestui proiect, eveniment la care au fost prezenți și mai mulți inspectori școlari din cadrul ISJ Prahova, tema acestei activități fiind legată de Sărbătorile Pascale - "Sărbători creștine alături de cei dragi".
Practic, copiii, alături de părinți, au avut de pregătit tot felul de obiecte artizanale având ca tematică sărbătoarea Învierii Domnului. Dincolo de realizările frumoase, unele dintre ele chiar remarcabile, ideea proiectului este aceea de a-i determina pe părinți să petreacă timp în mod creativ alături de copii, bucurându-se împreună de rezultatul eforturilor comune. După cum spuneam, la evenimentul de la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina au fost prezenți și trei inspectori școlari, specializarea educație timpurie - Carmen Costeleanu, Mariana Ilie și Iulia Moisei (considerată "părintele" acestui proiect). De asemenea, au fost prezente cadre didactice din această instituție de învățământ, dar și numeroși părinți.
"Această actvitate a făcut parte din proiectul județean Meseria de părinte se învață în fiecare zi, un proiect aflat la prima ediție și de care noi suntem foarte mândri. Prin acest proiect ne-am propus să avem o colaborare mult mai bună și mai intensă cu părinții și să le trezim sentimentul de bucurie că sunt părinți. Este cea mai grea meserie din lume. Meseria din care nu poți să-ți iei concediu, dar ai cea mai mare satisfacție - recunoștința și mulțumirea copiilor noștri în fiecare zi", ne-a declarat, la finalul activității, Mariana Predea, directorul Grădiniței "Iulia Hasdeu" Câmpina.
Trebuie menționat faptul că la acțiunea de la Grădinița "Iulia Hasdeu" a participat și artistul plastic Nicolai Nestor, membru al Atelierului Iconografic "Sfântul Nichita" din Câmpina, care a pregătit o mică expoziție de icoane pictate pe lemn. Nicolai Nestor s-a aflat la eveniment nu doar în calitate de artist plastic, ci și în calitate de părinte.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.