A încetat din viață medicul câmpinean Maria Emanuela Zaharia

Actualitate (Categoria articolului)

O veste tristă a venit miercuri, 23 noiembrie 2022, pe seară... Medicul câmpinean Maria Zaharia a încetat din viață la vârsta de 73 ani.

Întreaga sa viață a fost dedicată medicinei și pacienților săi. S-a născut pe 23 februarie 1949, la București și a absolvit Facultatea de Medicină de la Iași, promoția 1973, fiind repartizată la Institutul ”Matei Balș” din București. Apoi a mai lucrat la Spitalul Județean de Urgență Galați, din anul 1997 fiind șef de secție la Spitalul Municipal Câmpina, până în 2014 cînd a ieșit la pensie. A fost medic primar ATI aproximativ 40 de ani, iar după pensionare a continuat să asigure gărzi la Spitalul Municipal Câmpina, chiar și în perioada dificilă a pandemiei de coronavirus. A fost un adevărat pionier al asistenței sociale, fiind fondator al Asociației ”Iubiți copiii”, în anul 1993, organizație care s-a ocupat de creșterea și îngrijirea a peste o sută de copii, dar și a tinerelor mame, în cele trei case de tip familial construite.
De asemenea, a cochetat și cu politica, chiar candidat din partea Partidului Național Țărănesc la funcția de primar al Câmpinei în anul 2004. S-a înscris în PNȚ în anul 2004, iar din anul 2016 a fost membru în Biroul Național de Conducere al PNȚ Maniu-Mihalache și președinte al organizației județene.
De o eleganță și noblețe sufletească rară, medicul Maria Zaharia lasă un mare gol în viața comunității pe care a slujit-o zeci de ani.
Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, la Cimitirul Bellu, din București.
Dumnezeu să o odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!

3174 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bucsa Marius 24.11.2022 21:37 RIP și condoleanțe pentru familia și a fost un om deosebit și bună familista și regret ca Câmpina pierde un om important ca ea

Actualitate

1775 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.

3317 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

1 comentarii

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

Alte stiri recente

198 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

535 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.