Astăzi, în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, peste 1.000 de credincioși din Câmpina și împrejurimi au participat la Pelerinajul de Florii, un eveniment frumos care, iată, a intrat în tradiția locului. Procesiunea a început la Biserica "Sf. Dimitrie și Sf. Parascheva" (fosta bisericuță de lemn) și s-a încheiat la Biserica "Sfânta Treime" de pe Strada Mihai Eminescu.
La Biserica "Sf. Dimitrie și Sf. Parascheva" s-a săvârșit slujba Vecerniei și s-a rostit rugăciunea pentru binecuvâtarea stâlparilor, iar apoi alaiul procesional a pornit prin centrul Câmpinei spre Biserica "Sfânta Treime". La Pelerinajul de Florii au participat preoți din toată Protoieria Câmpina, în frunte cu părintele protopop Grigore Melnic. La Biserica "Sfânta Treime" (de la piață), a fost rostită ectenia de mulțumire, părintele Vicențiu Ieșeanu a spus rugăciunea de sfințire a icoanelor, iar părintele protoiereu Grigore Melnic a adresat un cuvânt de mulțumire mulțimii care și-a mărturisit astăzi credința prin pelerinaj.
Procesiunea de Florii este o reînviere a tradiției bisericești din secolele III-IV. Pelerinajul începe după Vecernia din Sâmbăta lui Lazăr și vestește sărbătoarea intrării triumfale în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Această procesiune arată de fapt legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului.
Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, a fost joi, 17 iulie, la Câmpina, unde a văzut creșa din cartierul Voila, investiție realizată prin CNI în cadrul Programului Guvernamental ”Sfânta Ana”.
Iulia Ștefania Voicu este o mândrie nu doar pentru familia ei, ci și pentru Câmpina.
Vescan este astăzi unul dintre cei mai iubiți artiști ai muzicii hip-hop din România, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată, sâmbătă seara, la concertul susținut în centrul Câmpinei.
Este o mândrie pentru comunitatea noastră când primim astfel de vești.