ZICI sau Ziua Internațională a Cititului Împreună a prilejuit o săptămână de citit împreună în mai multe unități de învățământ din Câmpina. 20 de voluntari alături de 25 de profesori au desfășurat sesiuni de citit pentru 500 de elevi din municipiu.
Voluntarii Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, coordonați de profesor consilier școlar Gabriela Popa, au fost în vizită la Școala Gimnazială Centrală și la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza”, dar și la clasele pregătitoare ale colegiului câmpinean. A fost o adevărată sărbătoare a învățării de la egal la egal.
Aflată la a opta ediție națională, ZICI (Ziua Internațională a Cititului Împreună) este parte a unui eveniment internațional inițiat de către organizația LitWorld, din 2010, sub denumirea World Read Aloud Day. La acest eveniment s-au alăturat de-a lungul timpului peste 170 de milioane de oameni care au citit împreună, în peste 100 de țări. Cititori, scriitori, ascultători, iubitori de cărți, pasionați de lectură se adună împreună să cinstească bucuria de a citi.
”De fiecare dată când citim unui copil, trimitem un semnal de plăcere către creierul lui. Putem numi acest semnal şi un fel de reclamă care îl condiţionează pe copil să asocieze cărţile şi cuvântul
tipărit cu plăcerea”, a afirmat Jim Trelease, autorul best-selller-ului ”Manual de citit cu voce tare”.
”Şi în 2024 aducem elevii de liceu şi şcolarii împreună, astfel încât tot mai mulţi elevi să acumuleze cunoştinţe, priceperi şi deprinderi în lucrul cu cartea. Bazându-ne pe învățarea de la egal la egal, elevii de liceu vor citi celor mici, pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Cititului Împreună. Poveștile din viața noastră este deviza ediției de anul acesta, care sperăm să aducă în copii ataşamentul față de lectură”, ne-a declarat coordonatorul acestui proiect educațional, profesor Gabriela Popa.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.