CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă destinat părinților copiilor cu dizabilități

- Social -

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă destinat părinților copiilor cu dizabilități

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni, la Câmpina, proiect care va include mai multe activități.

”Proiectul este realizat prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe de o parte, proiectul răspunde nevoii de suport și informații în rândul părinților copiilor cu dizabilități, care au  acces redus la servicii de integrare, din cinci comunități rurale defavorizate din județul Prahova. În egală măsură, proiectul va aborda nevoile de resurse și informații în rândul organizațiilor societății civile care își doresc să poată dezvolta servicii de suport pentru grupurile vulnerabile, dar nu au capacitatea să o facă.
Activitățile propuse pentru creșterea capacității de advocacy a părinților și pentru dezvoltarea organizațiilor societății civile constau într-un mix de programe de formare și informare, analiză a nevoilor și formulare de politici publice locale și campanii de conștientizare.
- 60 de părinți ai copiilor cu dizabilități (cu focus special pe autism) din cinci comunități rurale și municipiul Câmpina vor beneficia de patru workshopuri informative pe teme legate de accesul la servicii în comunitate.
- 15 părinți singuri, în special mame, vor beneficia de sprijin în cadrul unui grup de suport pe durata proiectului.
- Beneficiarii vor fi implicați în analiza situației realizată în cadrul proiectului și în formularea și susținerea unei politici publice referitoare la integrarea persoanelor cu dizabilități și accesul la servicii de suport, adresate autorităților locale.
- 45 de persoane reprezentând societatea civilă (ONG-uri, grupuri de inițiativă, voluntari) vor participa la trei cursuri acoperind teme legate de fundraising, management de proiect și advocacy în vederea dezvoltării de servicii la nivel local.
- Părinții copiilor cu dizabilități și 15 voluntari vor colabora în organizarea unui eveniment de socializare și joacă pentru copiii și vor dezvolta o campanie de sensibilizare în Câmpina și cele cinci comunități rurale învecinate, campanie adresată publicului larg, având ca scop creșterea conștientizării cu privire la nevoia de integrare și drepturile persoanelor cu dizabilități.", se precizează în comunicatul transmis de Asociația ”Glasul Autismului”.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general este acela de a reduce disparitățile (diferențele, dezechilibrele) economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.
Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Mai multe informații cu privire la activitățile proiectului găsiți pe pagina de Facebook a  Asociației ”Glasul Autismului” sau contactând coordonatorul proiectului, Ileana Papahagi, la numărul de telefon 0739.841.169.


18 Jan 2021 21:41 5176 vizualizari



Comentarii






862 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1920 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV