Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă destinat părinților copiilor cu dizabilități

Social (Categoria articolului)

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni, la Câmpina, proiect care va include mai multe activități.

”Proiectul este realizat prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe de o parte, proiectul răspunde nevoii de suport și informații în rândul părinților copiilor cu dizabilități, care au  acces redus la servicii de integrare, din cinci comunități rurale defavorizate din județul Prahova. În egală măsură, proiectul va aborda nevoile de resurse și informații în rândul organizațiilor societății civile care își doresc să poată dezvolta servicii de suport pentru grupurile vulnerabile, dar nu au capacitatea să o facă.
Activitățile propuse pentru creșterea capacității de advocacy a părinților și pentru dezvoltarea organizațiilor societății civile constau într-un mix de programe de formare și informare, analiză a nevoilor și formulare de politici publice locale și campanii de conștientizare.
- 60 de părinți ai copiilor cu dizabilități (cu focus special pe autism) din cinci comunități rurale și municipiul Câmpina vor beneficia de patru workshopuri informative pe teme legate de accesul la servicii în comunitate.
- 15 părinți singuri, în special mame, vor beneficia de sprijin în cadrul unui grup de suport pe durata proiectului.
- Beneficiarii vor fi implicați în analiza situației realizată în cadrul proiectului și în formularea și susținerea unei politici publice referitoare la integrarea persoanelor cu dizabilități și accesul la servicii de suport, adresate autorităților locale.
- 45 de persoane reprezentând societatea civilă (ONG-uri, grupuri de inițiativă, voluntari) vor participa la trei cursuri acoperind teme legate de fundraising, management de proiect și advocacy în vederea dezvoltării de servicii la nivel local.
- Părinții copiilor cu dizabilități și 15 voluntari vor colabora în organizarea unui eveniment de socializare și joacă pentru copiii și vor dezvolta o campanie de sensibilizare în Câmpina și cele cinci comunități rurale învecinate, campanie adresată publicului larg, având ca scop creșterea conștientizării cu privire la nevoia de integrare și drepturile persoanelor cu dizabilități.", se precizează în comunicatul transmis de Asociația ”Glasul Autismului”.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general este acela de a reduce disparitățile (diferențele, dezechilibrele) economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.
Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Mai multe informații cu privire la activitățile proiectului găsiți pe pagina de Facebook a  Asociației ”Glasul Autismului” sau contactând coordonatorul proiectului, Ileana Papahagi, la numărul de telefon 0739.841.169.

3858 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

353 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2780 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.

Alte stiri recente

1781 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2326 vizualizari
26 feb. 2021 21:18

Marius Vasile (CSS ”Istrati” Câmpina), campion național la aruncarea greutății, categoria sub 20 ani, cu un nou record personal

După ce a participat la Sofia, la Balcaniada pentru sportivi sub 20 ani, unde s-a clasat pe un meritoriu loc 4, cu un nou record personal, Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel), legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, a obținut vineri după-amiază titlul național în proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani. Marius Vasile și-a depășit din nou propriul record cu zece centimetri, aruncând de această dată la 17,35m, cu peste doi metri față de ceilalți ocupanți ai podiumului.