CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Concert de operă, operetă, musical și muzică de film la Casa Tineretului din Câmpina

- Eveniment -

Concert de operă, operetă, musical și muzică de film la Casa Tineretului din Câmpina

Asociația Musicum Adolescentia, în parteneriat cu administrația locală, organizează un super concert "Zâmbete pe portativ" cu arii celebre din operă, operetă, musical, muzică de film și muzică Disney, la Casa Tineretului, duminică, 18 iunie 2023. Vor cânta pentru public orchestra PRO NOBILE și soliștii Mediana Vlad (soprană) și Andrei Pleșca (tenor). Concertul face parte dintre-un proiect mai amplu, care include mai multe evenimente și care este finanțat prin PNRR - Componenta 11, Turism și Cultură. Intrarea la concert este liberă.

Vă prezentăm în continuare integral comunicatul de presă remis de Asociația Musicum Adolescentia.

COMUNICAT DE PRESĂ
PNRR - Fonduri pentru România modernă și reformată!”
CONCERTUL EDUCATIV – “ZÂMBETE PE PORTATIV”

Casa Tineretului din Câmpina se transformă atât la propriu, cât și la nivel cultural, într-un loc al frumosului, al artei și al unității în diversitate. În data de 18 iunie 2023, DUMINICĂ, de la ora 18:00 va avea loc Concertul educativ „ZÂMBETE PE PORTATIV” ce își propune să ofere câmpinenilor o oază de bucurie și relaxare. Mai mulți muzicieni de marcă vor urca pe scena nouă a Casei Tineretului, acest eveniment fiind printre primele organizate în acest loc după renovare. 
Invitați: Orchestra PRO NOBILE și soliștii: MEDIANA VLAD – soprană, ANDREI PLEȘCA – tenor. Orchestra este formată din nouă instrumentiști, membri ai orchestrelor simfonice sau profesori de muzică și va avea în componență: viori, violoncel, flaut, clarinet, oboi, fagot și pian. Soliștii Mediana și Andrei, angajați ai Teatrului Național de Operetă și Musical din București sunt două voci de excepție ce vor aduce multă culoare și strălucire prin prestația lor. În program vor fi interpretate pagini celebre din sfera muzicii clasice – piese instrumentale , operă, operetă, musical, muzică de film, Disney ș.a. Concertul este dedicat atât copiilor, dar și celorlalte categorii de vârste. Iunie este luna copiilor, timp în care se sărbătorește ziua de 1 iunie, dar și sosirea vacanței școlare. Așadar, este un prilej extraordinar și un motiv în plus pentru a sărbători împreună, prin muzică această lună și spiritul copilăriei. Desfășurarea concertului va fi una dinamică, cu prezentări interesante despre muzică, despre repertoriul ales și va conține mici surprize pentru cei prezenți. Timp de o oră și jumătate, muzica va fi ca la ea acasă și vă asigurăm că zâmbetul va fi prezent în privirile voastre.

Evenimentul este organizat de Asociația Musicum Adolescentia în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpina, un partener strategic și important, ocazie prin care mulțumim domnului primar Alin Moldoveanu pentru sprijinul oferit. Intrarea este liberă! 
Scopul proiectului este creșterea nivelului cultural al municipiului Câmpina, județul Prahova în domeniul muzical în vederea formării și consolidării de valori culturale, care vor genera beneficii locuitorilor acesteia din punct de vedere spiritual, intelectual, moral și existențial. Ne propunem ca, prin activitățile specifice, să demarăm un proces de facilitare a accesului la muzică pentru locuitorii municipiului Câmpina și atragerea copiilor pentru studiul unui instrument muzical, fie pentru performanță, fie pentru hobby. Acest proiect nu se rezumă la un singur eveniment. Vor fi organizate și alte evenimente. Amintim obiectivele principale:
- familiarizarea cu muzica instrumentală și corală a minimum 40 de copii, în cadrul concertului de promovare a proiectului și a sesiunilor de educație muzicală instrumentală;
- formarea abilităților de interpretare vocală și instrumentală prin formarea unui grup vocal-instrumental pentru copii, care va susține două concerte (Crăciun 2023 și 1 Iunie 2024) împreună cu muzicienii voluntari ai Asociației ”Musicum Adolescentia”, urmare a repetițiilor săptămânale timp de 8 luni.
Valoarea contractului de finanțare este de 159.867,98 lei, fără TVA, iar co-finanțarea asigurată de autoritatea locală UAT MUNICIPIUL CÂMPINA este de 17.763,11 lei, fără TVA.
Nume proiect de reformă/investiție: Planul Național de Redresare și Reziliență Apel PNRR/2022/C11/I5-1
Cod proiect: 96 / PNRR / 31.03.2023
Beneficiar: Asociația Musicum Adolescentia
Data începerii proiectului: 1 aprilie 2023, durată: 15 luni, dată finalizare: 30 iunie 2024


16 Jun 2023 21:55 2519 vizualizari


Comentarii






1221 vizualizari 13 May 2024 21:43 Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

UPDATE - La puțin timp după apariția articolului, am fost anunțați că și Expoziția schițelor lui Nicolae Grigorescu, de la Casa Căsătoriilor, va fi deschisă între orele 18.00 și 22.00. 
Sâmbătă, 18 mai, are loc evenimentul ”Noaptea muzeelor”, unul care a prins foarte bine la publicul din România, care are ocazia să viziteze nu numai gratuit o serie întreagă de muzee, dar și la ore târzii din seară, când totul are o altă aură.

citeste mai mult
1563 vizualizari 11 May 2024 21:55 Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

În Câmpina există un fenomen care - fără a se bucura de prea multă faimă pe plan local - reușește să atragă tot mai mulți pasionați ai artei fotografice de pe toate meridianele Globului. Este vorba de saloanele de artă fotografică organizate de două ori pe an de Răzvan Băleanu, sub înaltul patronaj al Socieții Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society din Statele Unite.

citeste mai mult
2072 vizualizari 11 May 2024 21:07 Pe 15 și 16 iunie va avea loc Festivalul Cireșelor, la Bănești

Pe 15 și 16 iunie va avea loc Festivalul Cireșelor, la Bănești

La Bănești, în week-end-ul 15-16 iunie 2024 va avea loc o nouă ediție a Festivalului Cireșelor. 

citeste mai mult
2423 vizualizari 11 May 2024 16:25 În Gara Câmpina s-a deschis o expoziție de machete feroviare

În Gara Câmpina s-a deschis o expoziție de machete feroviare

De multă vreme nu a mai fost atâta agitație pe peronul liniei 1 din Gara Câmpina. Prilejul de sâmbătă a fost deschiderea unei expoziții de machete feroviare.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV