Ultimatum din partea Poliției Locale Câmpina pentru comercianții care fac ce vor pe domeniul public

Actualitate (Categoria articolului)

"Încercăm să avem un comerț civilizat în zona centrală a municipiului. Am avut mai multe acțiuni, iar astăzi (n.r. - miercuri, 27 februarie) este practic un ultimatum, pentru că de mâine vom avea patrule în zonă în fiecare dimineață și tot ce apare neautorizat va fi desființat și, eventual, marfa va fi confiscată", ne-a declarat directorul Poliției Locale Câmpina, Marius Vișan, la finalul unei zile în care o echipă mixtă de control, de la Poliția Locală și de la Serviciul ADPP (Administrarea Domeniului Public și Privat) din cadrul Primăriei Câmpina, a verificat din nou comercianții de mărțișoare și alte produse de sezon din zona centrală.

Principala problemă semnalată de echipa de control a fost extinderea căsuțelor puse de Primărie la dispoziția comercianților cu măsuțe, cu folii, cu stative, cu tot felul de improvizații, care devin obstacole pentru trecători, dar care încalcă și regulamentul de închiriere a spațiilor speciale pentru perioada sărbătorilor (indiferent de natura acestor sărbători). Să recunoaștem, administrația locală a făcut un efort, a achiziționat mai multe căsuțe și tarabe astfel încât să se poată desfășura un comerț civilizat. Iar unii comercianți ce au făcut? Și-au mărit spațiul de expunere și vânzare, l-au acoperit cu folii și am ajuns din nou la imaginile dezolante din anii trecuți. Asta pe lângă încălcarea legislației în vigoare, pentru că oamenii plătesc chirie pentru căsuță, dar pe lângă căsuță mai au improvizațiile de care vorbeam. 
Controlul de miercuri al Poliției Locale și al ADPP nu este primul de acest gen și, cu siguranță, nu va fi nici ultimul. Au fost verificate spațiile situate în Pasajul de la Ceas și pe culoarul pietonal din fața Complexului Comercial Carrefour și Complexului Mercantis. Comercianții nu au fost deloc încântați de prezența reprezentanților Poliției Locale și de faptul că li s-a pus în vedere să strângă tot ceea ce au pus pe lângă căsuțele din lemn. Au mai strâmbat din nas, au comentat, au încercat chiar să amâne măsurile impuse de Poliția Locală și ADPP, dar până la urmă nu au avut încotro și au fost nevoiți să strice toate "amenajările" suplimentare pe care și le creaseră. Mai trebuie spus că nu toți comercianții au recurs la astfel de practici, unii au fost corecți, au respectat amplasamentul închiriat, nu au creat probleme.
Ar mai fi un lucru de remarcat. Cele mai multe căsuțe pentru comercianți sunt ale Primăriei. Există, însă, și patru căsuțe ale Serviciului Pieței Centrale, iar acestea sunt amplasate lângă piață. Aici se comercializează cu precădere produse hand-made. Din aceste căsuțe nu se aud manele (așa cum se aud de la celelalte), la aceste căsuțe nu vezi pe nimeni spărgând semințe și aruncând cojile pe jos, la aceste căsuțe nu există improvizații acoperite cu folii și se respectă strict suprafața închiriată. Poate acest lucru ar trebui să dea de gândit autorităților locale și să fie ceva mai intransigente atunci când stabilesc condițiile pentru închirierea aplasamentelor. Altfel, vom avea în fiecare an aceeași țigăneală în centrul Câmpinei și va fi nevoie mereu de intervenția Poliției Locale pentru rezolvarea problemelor.

4966 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1872 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

4192 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

954 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

2104 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.