Cum se "rezervă" un loc de parcare în centrul municipiului Câmpina? Cu scara...

Social (Categoria articolului)

Lipsa locurilor de parcare este o mare problemă în Câmpina, mai ales în zona centrală a localității, iar asta o știm cu toții. Zona Pieței Centrale, mai ales, este foarte aglomerată, uneori de-a dreptul haotică, lucru pe care îl vedem cu toții, îl cunoaștem, îl simțim. Dar trebuie să mai știm un lucru - în Câmpina nu este posibilă rezervarea sau închirierea unui loc de parcare de pe domeniul public. Prin urmare, fie persoană fizică, fie persoană juridică, blocarea unui loc de parcare prin diverse mijloace nu este permisă.

Ei bine, zilele trecute, în perioada Sărbătorilor Pascale, pe Strada Republicii, în dreptul brutăriei, un agent economic a găsit soluția pentru a ține liberă zona unde mașinile sale vin să facă aprovizionarea, a blocat locul respectiv cu o scară. Altădată a pus lădițe. Că doar suntem un municipiu cu pretenții europene, nu?!
Înțelegem cu toții că există o problemă, că nu sunt locuri de parcare, dar trebuie să mai înțelegem că strada e a tuturor și că oricum s-a făcut un compromis prin desființarea indicatoarelor care interziceau staționarea mașinilor în zona respectivă, pe carosabil, pentru a se crea câteva locuri de parcare. Dar sunt pentru toată lumea, nu doar pentru agenții economici din zonă.
Este adevărat, zona Pieței Centrale are nevoie de o parcare și asta cât mai urgent. Se vorbește de ani de zile despre o parcare în locul actualului bazar, dar iată că am ajuns în 2019 și parcarea respectivă tot la stadiul de vorbe este. De fapt nu, s-a făcut un prim pas, în bugetul acestui an fiind inclusă proiectarea pentru desființarea bazarului în vederea realizării unei parcări. Rămâne de văzut când se va realiza și lucrarea propriu-zisă.

4587 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1201 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

589 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

910 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în acre au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

841 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.