Administrația locală a uitat, intenționat sau nu, de majorarea impozitelor pentru clădirile și terenurile neîngrijite din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La dezbaterea publică asupra taxelor și impozitelor locale, organizată la sfârșitul anului trecut, primarul Horia Tiseanu a anunțat că va propune impozite mai mari cu 300% pentru clădirile și terenurile neîngrijite din municipiu și o majorare cu 100% a impozitului pentru terenurile agricole nelucrate. Și există destule astfel de clădiri și terenuri în Câmpina. Propunerea primarului a apărut chiar și în expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre privind taxele și impozitele locale pentru 2016. În plenul Consiliului Local, însă, subiectul a fost uitat intenționat sau nu. 

"Noul Cod Fiscal permite administrațiilor locale să majoreze cu până la 500% impozitele pentru clădirile și terenurile intravilan neîngrijite și pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv. Eu propun Consiliului Local o majorare de 300% a impozitului pentru clădirile și terenurile neîngrijite și de 100% pentru terenurile agricole nelucrate. Prin aceste majorări, vrem să determinăm oamenii să ia măsuri concrete pentru ca în Câmpina să nu mai existe clădiri și terenuri neîngrijite, așa cum, din păcate, avem destule în momentul de față. Determinarea stadiului de neîngrijire se va face după niște criterii clare, pe care le vom elabora după apariția normelor metodologice de aplicare a noului Cod Fiscal", a afirmat primarul Horia Tiseanu la dezbaterea publică din noiembrie 2015. 
În plenul Consiliului Local, însă, nu s-a discutat nimic despre acest subiect chiar dacă, repetăm, el apărea în expunerea de motive care însoțea proiectul de hotărâre. Primarul nu a spus nimic, consilierii nu au întrebat nimic, în hotărâre nu apare nimic. În aceste condiții, ne-am întrebat și am întrebat mai mulți reprezentanți ai administrației locale cum stau lucrurile, până la urmă? Și am aflat că... rămâne cum am stabilit. Adică, nu s-a schimbat nimic. Chiar dacă propunerea primarului apare în expunerea de motive, atâta vreme cât ea nu este "prinsă" și în hotărârea aprobată de consilierii locali, nu este valabilă. E greu de spus dacă s-a dorit îngroparea subiectului în an electoral sau, pur și simplu, aleșii locali au uitat de el. Cert este doar că pentru clădirile și terenurile neîngrijite se plătește, în continuare, impozit normal, ca pentru orice clădire și teren din Câmpina. 

4593 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

4558 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

2 comentarii

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

5050 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

1003 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2103 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.