Administrația locală a uitat, intenționat sau nu, de majorarea impozitelor pentru clădirile și terenurile neîngrijite din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La dezbaterea publică asupra taxelor și impozitelor locale, organizată la sfârșitul anului trecut, primarul Horia Tiseanu a anunțat că va propune impozite mai mari cu 300% pentru clădirile și terenurile neîngrijite din municipiu și o majorare cu 100% a impozitului pentru terenurile agricole nelucrate. Și există destule astfel de clădiri și terenuri în Câmpina. Propunerea primarului a apărut chiar și în expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre privind taxele și impozitele locale pentru 2016. În plenul Consiliului Local, însă, subiectul a fost uitat intenționat sau nu. 

"Noul Cod Fiscal permite administrațiilor locale să majoreze cu până la 500% impozitele pentru clădirile și terenurile intravilan neîngrijite și pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv. Eu propun Consiliului Local o majorare de 300% a impozitului pentru clădirile și terenurile neîngrijite și de 100% pentru terenurile agricole nelucrate. Prin aceste majorări, vrem să determinăm oamenii să ia măsuri concrete pentru ca în Câmpina să nu mai existe clădiri și terenuri neîngrijite, așa cum, din păcate, avem destule în momentul de față. Determinarea stadiului de neîngrijire se va face după niște criterii clare, pe care le vom elabora după apariția normelor metodologice de aplicare a noului Cod Fiscal", a afirmat primarul Horia Tiseanu la dezbaterea publică din noiembrie 2015. 
În plenul Consiliului Local, însă, nu s-a discutat nimic despre acest subiect chiar dacă, repetăm, el apărea în expunerea de motive care însoțea proiectul de hotărâre. Primarul nu a spus nimic, consilierii nu au întrebat nimic, în hotărâre nu apare nimic. În aceste condiții, ne-am întrebat și am întrebat mai mulți reprezentanți ai administrației locale cum stau lucrurile, până la urmă? Și am aflat că... rămâne cum am stabilit. Adică, nu s-a schimbat nimic. Chiar dacă propunerea primarului apare în expunerea de motive, atâta vreme cât ea nu este "prinsă" și în hotărârea aprobată de consilierii locali, nu este valabilă. E greu de spus dacă s-a dorit îngroparea subiectului în an electoral sau, pur și simplu, aleșii locali au uitat de el. Cert este doar că pentru clădirile și terenurile neîngrijite se plătește, în continuare, impozit normal, ca pentru orice clădire și teren din Câmpina. 

4678 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2211 vizualizari
26 ian. 2021 20:33

Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

3001 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.

Alte stiri recente

2060 vizualizari
26 ian. 2021 19:31

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 26 ianuarie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

1938 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.