Administrația locală a uitat, intenționat sau nu, de majorarea impozitelor pentru clădirile și terenurile neîngrijite din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La dezbaterea publică asupra taxelor și impozitelor locale, organizată la sfârșitul anului trecut, primarul Horia Tiseanu a anunțat că va propune impozite mai mari cu 300% pentru clădirile și terenurile neîngrijite din municipiu și o majorare cu 100% a impozitului pentru terenurile agricole nelucrate. Și există destule astfel de clădiri și terenuri în Câmpina. Propunerea primarului a apărut chiar și în expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre privind taxele și impozitele locale pentru 2016. În plenul Consiliului Local, însă, subiectul a fost uitat intenționat sau nu. 

"Noul Cod Fiscal permite administrațiilor locale să majoreze cu până la 500% impozitele pentru clădirile și terenurile intravilan neîngrijite și pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv. Eu propun Consiliului Local o majorare de 300% a impozitului pentru clădirile și terenurile neîngrijite și de 100% pentru terenurile agricole nelucrate. Prin aceste majorări, vrem să determinăm oamenii să ia măsuri concrete pentru ca în Câmpina să nu mai existe clădiri și terenuri neîngrijite, așa cum, din păcate, avem destule în momentul de față. Determinarea stadiului de neîngrijire se va face după niște criterii clare, pe care le vom elabora după apariția normelor metodologice de aplicare a noului Cod Fiscal", a afirmat primarul Horia Tiseanu la dezbaterea publică din noiembrie 2015. 
În plenul Consiliului Local, însă, nu s-a discutat nimic despre acest subiect chiar dacă, repetăm, el apărea în expunerea de motive care însoțea proiectul de hotărâre. Primarul nu a spus nimic, consilierii nu au întrebat nimic, în hotărâre nu apare nimic. În aceste condiții, ne-am întrebat și am întrebat mai mulți reprezentanți ai administrației locale cum stau lucrurile, până la urmă? Și am aflat că... rămâne cum am stabilit. Adică, nu s-a schimbat nimic. Chiar dacă propunerea primarului apare în expunerea de motive, atâta vreme cât ea nu este "prinsă" și în hotărârea aprobată de consilierii locali, nu este valabilă. E greu de spus dacă s-a dorit îngroparea subiectului în an electoral sau, pur și simplu, aleșii locali au uitat de el. Cert este doar că pentru clădirile și terenurile neîngrijite se plătește, în continuare, impozit normal, ca pentru orice clădire și teren din Câmpina. 

4483 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

5164 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

3016 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

437 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

695 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.