Administrația locală a uitat, intenționat sau nu, de majorarea impozitelor pentru clădirile și terenurile neîngrijite din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La dezbaterea publică asupra taxelor și impozitelor locale, organizată la sfârșitul anului trecut, primarul Horia Tiseanu a anunțat că va propune impozite mai mari cu 300% pentru clădirile și terenurile neîngrijite din municipiu și o majorare cu 100% a impozitului pentru terenurile agricole nelucrate. Și există destule astfel de clădiri și terenuri în Câmpina. Propunerea primarului a apărut chiar și în expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre privind taxele și impozitele locale pentru 2016. În plenul Consiliului Local, însă, subiectul a fost uitat intenționat sau nu. 

"Noul Cod Fiscal permite administrațiilor locale să majoreze cu până la 500% impozitele pentru clădirile și terenurile intravilan neîngrijite și pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv. Eu propun Consiliului Local o majorare de 300% a impozitului pentru clădirile și terenurile neîngrijite și de 100% pentru terenurile agricole nelucrate. Prin aceste majorări, vrem să determinăm oamenii să ia măsuri concrete pentru ca în Câmpina să nu mai existe clădiri și terenuri neîngrijite, așa cum, din păcate, avem destule în momentul de față. Determinarea stadiului de neîngrijire se va face după niște criterii clare, pe care le vom elabora după apariția normelor metodologice de aplicare a noului Cod Fiscal", a afirmat primarul Horia Tiseanu la dezbaterea publică din noiembrie 2015. 
În plenul Consiliului Local, însă, nu s-a discutat nimic despre acest subiect chiar dacă, repetăm, el apărea în expunerea de motive care însoțea proiectul de hotărâre. Primarul nu a spus nimic, consilierii nu au întrebat nimic, în hotărâre nu apare nimic. În aceste condiții, ne-am întrebat și am întrebat mai mulți reprezentanți ai administrației locale cum stau lucrurile, până la urmă? Și am aflat că... rămâne cum am stabilit. Adică, nu s-a schimbat nimic. Chiar dacă propunerea primarului apare în expunerea de motive, atâta vreme cât ea nu este "prinsă" și în hotărârea aprobată de consilierii locali, nu este valabilă. E greu de spus dacă s-a dorit îngroparea subiectului în an electoral sau, pur și simplu, aleșii locali au uitat de el. Cert este doar că pentru clădirile și terenurile neîngrijite se plătește, în continuare, impozit normal, ca pentru orice clădire și teren din Câmpina. 

5159 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

3304 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

2324 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

210 vizualizari
16 apr. 2024 21:25

Copiii de la Sportul Câmpina sunt îmbrăcați de la Ave Diana

Echipele de juniori de la clubul Sportul Câmpina au primit zilele trecute rânduri noi de echipament. Copiii au fost foarte încântați de un echipament nou, pe care îl vor purta cu mândrie la următoarele lor meciuri.

316 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

1 comentarii

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.