Am mai scris despre acest subiect, pentru că nu este prima dată când subsolul blocului R10 (de la intersecția Strazii Orizontului cu Bulevardul Bălcescu) se inundă. Apa iese amestecată cu petrol și miroase a gaz de sondă. Miercuri, trei ore au muncit pompierii de la ISU pentru a evacua toată apa din subsol. Problema este, însă, destul de complicată.
Într-un spațiu de la subsol se află și arhiva Casei de Pensii Câmpina, instituție care funcționează la parterul blocului R10. Conducerea Casei de Pensii a transmis o adresă către Primărie prin care prezintă situația și solicită o intervenție de urgență, având în vedere că arhiva este în pericol. Nu este prima adresă trimisă Primăriei, au fost multe în ultimii ani, atât de la Casa de Pensii, cât și de la locatari. În urma ultimei adrese, Primăria a cerut HidroPrahova, ca operator de apă și canalizare, să depisteze problema și să găsească soluții. Astăzi, la blocul R10, au venit reprezentanți ai HidroPrahova și ai Primăriei (viceprimarul Adrian Pițigoi și șeful Biroului pentru Situații de Urgență - Octavian Tudose), care au analizat situația în prezența conducerii Casei de Pensii și administratorului asociației de proprietari.
Problema stă cam așa, după cum au discutat astăzi cei menționați mai sus: apa de ploaie de pe acoperișul blocului curge prin burlane și ar trebuie să se strângă într-un colector de unde să ajungă în canalizarea pluvială de pe Orizontului. Numai că, această canalizare de pe Orizontului este subdimensionată, adică nu face față unei cantități mari de apă într-un interval mic de timp. Apa din colectorul blocului nu mai ajunge în canalizare și se duce direct în subsolul blocului. Și în subsol rămâne, pentru că nu știe nimeni dacă acolo există sau nu o scurgere către canalizare, dacă există și poate este înfundată etc. Prin urmare, s-a stabilit ca mâine, cel mai probabil, să înceapă săpăturile în spațiul din fața Casei de Pensii, spre subsolul blocului. În acest moment, nu știe nimeni ce se va descoperi acolo, pentru că, din păcate, HidroPrahova nu are planurile rețelelor de canalizare din municipiu. În funcție de ce se va descoperi în timpul săpăturilor, se va încerca și găsirea unei soluții tehnice pentru rezolvarea problemei.
Noua administrație pare că vrea să dea o lovitură de imagine prin organizarea unui spectacol în noaptea de Revelion așa cum nu a mai fost de mult în Câmpina.
Chiar dacă noua administrație locală, rezultată în urma alegerilor din 9 iunie, și-a intrat deja ”în pâine”, totuși, vom continua să prezentăm câteva idei care ar putea contribui - fără bani prea mulți - la o imagine mai bună a Câmpinei, ceea ce se presupune că ne dorim cu toții.
Sunt câteva zile de când în Parcul Soceram din municipiul Câmpina au apărut doi câini. Ei sunt Helga și Floki, după cum scrie pe medalioanele pe care le au la gât. Da, au medalioane, dar nu și microcipuri.
Chiar dacă noua administrație locală, rezultată în urma alegerilor locale din 9 iunie, și-a intrat deja ”în pâine”, totuși, vom continua să prezentăm o serie de idei care ar putea contribui la o mai bună imagine a Câmpinei, ceea ce presupune că ne dorim cu toții.