Din nou inundație la blocul R10, unde este sediul Casei de Pensii Câmpina. Vineri încep săpăturile pentru a se depista problema

Actualitate (Categoria articolului)

Am mai scris despre acest subiect, pentru că nu este prima dată când subsolul blocului R10 (de la intersecția Strazii Orizontului cu Bulevardul Bălcescu) se inundă. Apa iese amestecată cu petrol și miroase a gaz de sondă. Miercuri, trei ore au muncit pompierii de la ISU pentru a evacua toată apa din subsol. Problema este, însă, destul de complicată.

Într-un spațiu de la subsol se află și arhiva Casei de Pensii Câmpina, instituție care funcționează la parterul blocului R10. Conducerea Casei de Pensii a transmis o adresă către Primărie prin care prezintă situația și solicită o intervenție de urgență, având în vedere că arhiva este în pericol. Nu este prima adresă trimisă Primăriei, au fost multe în ultimii ani, atât de la Casa de Pensii, cât și de la locatari. În urma ultimei adrese, Primăria a cerut HidroPrahova, ca operator de apă și canalizare, să depisteze problema și să găsească soluții. Astăzi, la blocul R10, au venit reprezentanți ai HidroPrahova și ai Primăriei (viceprimarul Adrian Pițigoi și șeful Biroului pentru Situații de Urgență - Octavian Tudose), care au analizat situația în prezența conducerii Casei de Pensii și administratorului asociației de proprietari. 
Problema stă cam așa, după cum au discutat astăzi cei menționați mai sus: apa de ploaie de pe acoperișul blocului curge prin burlane și ar trebuie să se strângă într-un colector de unde să ajungă în canalizarea pluvială de pe Orizontului. Numai că, această canalizare de pe Orizontului este subdimensionată, adică nu face față unei cantități mari de apă într-un interval mic de timp. Apa din colectorul blocului nu mai ajunge în canalizare și se duce direct în subsolul blocului. Și în subsol rămâne, pentru că nu știe nimeni dacă acolo există sau nu o scurgere către canalizare, dacă există și poate este înfundată etc. Prin urmare, s-a stabilit ca mâine, cel mai probabil, să înceapă săpăturile în spațiul din fața Casei de Pensii, spre subsolul blocului. În acest moment, nu știe nimeni ce se va descoperi acolo, pentru că, din păcate, HidroPrahova nu are planurile rețelelor de canalizare din municipiu. În funcție de ce se va descoperi în timpul săpăturilor, se va încerca și găsirea unei soluții tehnice pentru rezolvarea problemei.

4709 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

676 vizualizari
27 mai 2020 20:11

La Poiana Câmpina continuă dezinfecția scărilor de bloc și a platformelor de gunoi

În comuna Poiana Câmpina a avut loc marți seară o nouă acțiune de dezinfecție la cele 21 de scări de la blocurile din localitate și la platformele de gunoi din vecinătatea blocurilor. De această dată, dezinfecția a fost realizată de viceprimarul Sergiu Constanda și consilierul local Aurel Pătrănoiu, acțiunea fiind coordonată de șefa Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Poiana, Ana Maria Goran.

2391 vizualizari
27 mai 2020 10:38

Lucrările la puntea pietonală de peste râul Doftana, între Câmpina și Bănești, se apropie de final

2 comentarii

Lucrările la puntea pietonală de peste râul Doftana au început în toamna anului trecut și sunt finanțate în baza unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Prahova, Consiliul Local Bănești și Consiliul Local Câmpina. Firma executantă este Le Grand G&G din Câmpina (câștigătoarea licitației organizate de Primăria Bănești), iar valoarea contractului este de 1.512.341 lei fără TVA.

Alte stiri recente

1958 vizualizari
27 mai 2020 17:02

Reacție extrem de dură a PSD Câmpina la acuzele aduse de PNL și PMP în legătură cu proiectul privind locuințele sociale pentru romi

1 comentarii

Organizațiile locale ale PNL și PMP au transmis presei, marți, un comunicat comun prin care îi acuză pe consilierii PSD Câmpina de boicot, având în vedere absența acestora de la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 18 mai 2020. Pe ordinea de zi a ședinței respective se afla un proiect privind un teren de pe Strada Petrolistului, acolo unde Primăria dorește să construiască, după accesarea unor fonduri europene, un bloc pentru familiile de romi din zonele considerate marginalizate. Detalii - Cum a ajuns proiectul privind blocurile pentru romi o miză politică atât de mare, încât să scoată PNL și PMP Câmpina din "izolare"

2265 vizualizari
27 mai 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.