Am mai scris despre acest subiect, pentru că nu este prima dată când subsolul blocului R10 (de la intersecția Strazii Orizontului cu Bulevardul Bălcescu) se inundă. Apa iese amestecată cu petrol și miroase a gaz de sondă. Miercuri, trei ore au muncit pompierii de la ISU pentru a evacua toată apa din subsol. Problema este, însă, destul de complicată.
Într-un spațiu de la subsol se află și arhiva Casei de Pensii Câmpina, instituție care funcționează la parterul blocului R10. Conducerea Casei de Pensii a transmis o adresă către Primărie prin care prezintă situația și solicită o intervenție de urgență, având în vedere că arhiva este în pericol. Nu este prima adresă trimisă Primăriei, au fost multe în ultimii ani, atât de la Casa de Pensii, cât și de la locatari. În urma ultimei adrese, Primăria a cerut HidroPrahova, ca operator de apă și canalizare, să depisteze problema și să găsească soluții. Astăzi, la blocul R10, au venit reprezentanți ai HidroPrahova și ai Primăriei (viceprimarul Adrian Pițigoi și șeful Biroului pentru Situații de Urgență - Octavian Tudose), care au analizat situația în prezența conducerii Casei de Pensii și administratorului asociației de proprietari.
Problema stă cam așa, după cum au discutat astăzi cei menționați mai sus: apa de ploaie de pe acoperișul blocului curge prin burlane și ar trebuie să se strângă într-un colector de unde să ajungă în canalizarea pluvială de pe Orizontului. Numai că, această canalizare de pe Orizontului este subdimensionată, adică nu face față unei cantități mari de apă într-un interval mic de timp. Apa din colectorul blocului nu mai ajunge în canalizare și se duce direct în subsolul blocului. Și în subsol rămâne, pentru că nu știe nimeni dacă acolo există sau nu o scurgere către canalizare, dacă există și poate este înfundată etc. Prin urmare, s-a stabilit ca mâine, cel mai probabil, să înceapă săpăturile în spațiul din fața Casei de Pensii, spre subsolul blocului. În acest moment, nu știe nimeni ce se va descoperi acolo, pentru că, din păcate, HidroPrahova nu are planurile rețelelor de canalizare din municipiu. În funcție de ce se va descoperi în timpul săpăturilor, se va încerca și găsirea unei soluții tehnice pentru rezolvarea problemei.
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese. Iată cât sunt de bogați noii aleși câmpineni:
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.