Situație critică la Spitalul Municipal Câmpina - trei medici interniști se ocupă de 60 de pacienți, asigură gărzile și consultațiile

Social (Categoria articolului)

Spitalul Municipal Câmpina, unitate suport COVID-19, se confruntă cu o situație critică din cauza lipsei medicilor. S-a ajuns ca în prezent trei medici interniști să se ocupe de peste 60 de pacienți, să facă și gărzi, să asigure și consultații în Ambulatoriu, să se ocupe și de urgențele de la CPU. Cei trei medici sunt epuizați atâtt fizic, cât și psihic. Având în vedere această situație, luni dimineață a avut loc o întâlnire a conducerii spitalului cu primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu și s-a convenit transmiterea unui memoriu către Direcția de Sănătate Publică Prahova, Prefectura și Consiliul Județean Prahova, dar și către Ministerul Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență și premierul României.

”Lipsa acută de personal medical pentru secțiile care acordă servicii medicale în regim de spitalizare de zi/ continuă pacienților diagnosticați cu COVID-19, cauzată de infectarea a încă doi medici și retragerea din linia de gardă a unui al treilea medic, duce la imposibilitatea asigurării servicului de gardă în opt zile din luna noiembrie. Este cunoscut faptul că suntem singura secție de Medicină Internă din județul Prahova care internează, încă de la începutul pandemiei, pacienți confirmați sau suspecți COVID-19 cu multiple comorbidități, în stare gravă, imobilizați la pat, cu necesități de îngrijire complexe și individualizate. Din cauza adresabilității ridicate și din dorința de a ajuta cât mai mulți pacienți care nu erau primiți în alte unități sanitare, am ajuns în situația ca trei medici interniști să îngrijească peste 60 de pacienți, deși sunt desemnate doar 30 de paturi pentru pacienții COVID, fapt ce poate duce și la o suprasolicitare a instalațiilor de alimentare cu oxigen. Toate acestea au dus la depășirea orelor de lucru stabilite prin contract, situație pe care medicii de aici au înțeles-o din cauza contextului epidemiologic. De asemenea, medicii interniști au asigurat continuitate gărzilor, au asigurat consultații în Ambulatoriul de specialitate, au asigurat consultații interdisciplinare, consultarea urgențelor COVID și non-COVID în Camera de Primiri Urgențe și au suplinit când a fost nevoie chiar și absența medicilor din Camera de Primiri Urgențe”, se arată în memoriul semnat de conducerea Spitalului Municipal și primarul Câmpinei.
Este un apel disperat al unor oameni ajunși la limită, atât din punct de vedere fizic, cât și al uzurii psihice, iar singurul lucru pe care îl cer medicii interniști câmpineni inclusiv premierului Ludovic Orban este asigurarea de medici specialiști de medicină internă pentru Spitalul Municipal Câmpina.

6139 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dr Dan Nica medic in secția de Medicina Interna 16.11.2020 21:20 Va rog ca atunci când faceți un articol sa vorbiți cu fiecare medic in parte dacă se considera epuizat fizic și mai ales psihic, fiecare sa vorbească pt el Cel mai bine despre noi vorbesc pacienții pe care i am tratat fiecare
  • Admin 17.11.2020 08:51 Domnule doctor Nica, noi am stat de vorbă ieri cu toți cei trei medici interniști despre care scriem în articol. Și chiar dacă nu ne spuneau ei, constatam și singuri că avem în față niște oameni efectiv epuizați. Vorbim despre cei trei interniști care fac și gărzi...
  • Dr Dan Nica 17.11.2020 15:46 M-a scuzați ,unul din cei trei doctori de pe secție sunt eu nu cel cu care a ți stat de vorba Și nu m-a consider epuizat nici fizic și poate nici psihic😊
  • Aurel P. 17.11.2020 19:15 Domnule Nica, ați făcut la fel de multe gărzi ca și colegii dvs? De vorbit, este ușor… Vă întreb: ați făcut la fel de multe gărzi ca și colegii dvs care într-adevăr respectă jurământul lui Hipocrate?
  • Cornelia 18.11.2020 10:36 Aurel, eu lucrez pe altă secție, nu la Interne, dar timp de 8 zile parcă nu l-am văzut în vreo gardă. Și unde pui că mai e și în partidul care se află la conducere… Ceilalți medici revin la muncă după 8 ore… Domnu` Orban, dormi? PNL ce faci? DSP?!? Cineva?? Așa e moda în partidul de guvernământ? Unii `hăis` unii `cea`??
  • cristian adrian 18.11.2020 13:12 DR. NICA DAN = SUPERMAN
  • Dr Dan Nica 18.11.2020 19:29 Pt domnul Aurel P și doamna Cornelia Dacă aveți ceva de spus și responsabilitate scrieți-va numele întreg Graficul de gărzi este public poate fi consultat de oricine Cât despre jurământul lui Hipocrat habar nu aveți la ce se referă Va stau la dispoziție oricând la dacă aveți vreo nelămurire privind programul meu și numărul de gărzi efectuate
  • Florin 18.11.2020 22:34 -am hotarat sa astern aceste randuri pe hartie este usurinta cu care etichetati o persoana fara a o cunoaste. Comentariile rautacioase pot strica foarte usor armonia medicilor si asa putini la Spitalul din Campina. Sa-i lasam sa lucreze! Dumnezeu lucreaza prin oameni. Un asemenea om este Dr. Nica. Nu cred că voi reuşi vreodată să pot mulţumi cum se cuvine acestui medic cu totul deosebit pentru caracterul de care a dat dovadă, înţelegându-mă, având răbdare cu mine, dat fiind că nu am fost internat niciodata si fazele acestei boli cumplite. Aceiasi recunostinta sincera o am si fata de personalul medical, doctori, asistente, infirmiere care se expun permanent riscului de a se contamina sau de a transmite celor din familie, virusul.
  • Florin 19.11.2020 20:04   Am citit si recitit discutia de mai sus si vreau sa va transmit si parerea mea sincera. Am fost bolnav(covid) toata luna octombrie, internat In Spitalul din Campina, tratat si vindecat de Dr Nica despre care pot sa va spun cu mana pe inima ca este un profesionist desavarsit. Pe langa faptul ca reusit sa-mi stabileasca un tratament care mi-a salvat viata, a reusit ca in zilele critice sa imi ridice moralul. Conteaza extraordinar de mult ca atunci cand nu mai intelegi ce se intampla cu tine, cand saturatia scade si nu mai poti respira fara masca de oxigen, un doctor sa te incurajeze si sa iti ridice moralul. Pe langa medicii de garda care isi respectau graficul am fost vizitat zilnic de Dr. Nica care discuta si incuraja fiecare bolnav. Ritmul lui, costumul de protectie, masca imi dadeau senzatia ca am in fata un soldat cu o energie inepuizabilă. Asta transmitea si asistentelor. Motivul pentru care m-am hotarat sa astern aceste randuri pe hartie este usurinta cu care etichetati o persoana fara a o cunoaste. Comentariile rautacioase pot strica foarte usor armonia medicilor si asa putini la Spitalul din Campina. Sa-i lasam sa lucreze!    In ceea ce-l priveste pe Dr. Nica, nu cred că voi reuşi vreodată să pot mulţumi cum se cuvine acestui medic cu totul deosebit pentru caracterul de care a dat dovadă, înţelegându-mă, având răbdare cu mine, dat fiind că nu am fost internat niciodata si fazele acestei boli cumplite. Aceiasi recunostinta sincera o am si fata de personalul medical, doctori, asistente, infirmiere care se expun permanent riscului de a se contamina sau de a transmite celor din familie, virusul. Buna seara! Revin cu comentariul meu. Nu a fost postat in totalitate. Prima parte lipseste. Va rog sa revizuiti comentariul. Sau sa postati si prima parte. Multumesc!

Social

2312 vizualizari
21 ian. 2021 19:17

Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

1 comentarii

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

2611 vizualizari
20 ian. 2021 19:43

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.

Alte stiri recente

1636 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.

3475 vizualizari
21 ian. 2021 20:15

Managerii spitalelor din Câmpina și Breaza au fost premiați de Patriarhia Română pentru lupta împotriva COVID-19

Eveniment emoționant la sediul Protoieriei Câmpina, joi dimineață. În prezența mai multor preoți, părintele protopop Grigore Melnic i-a premiat pe managerii spitalelor din Câmpina și Breaza, oferindu-le acestora câte o medalie și o diplomă din partea Patriarhiei Române. Cele trei spitale sunt unități suport - COVID încă de la începutul pandemiei de coronavirus.