Efectele ploilor din ultimele zile - alunecări de teren la Provița de Sus și Lunca Mare, beciuri inundate la Câmpina, Breaza și Cornu

Social (Categoria articolului)

Cantitățile importante de precipitații din ultimele zile, înregistrate în Câmpina și în localitățile limitrofe, au produs unele consecințe nedorite - de la curți și subsoluri inundate până la alunecări de teren în comuna Provița de Sus și la Lunca Mare, sat aparținând comunei Șotrile.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, instituție care a centralizat situația efectelor precipitațiilor abundente din ultimele zile la nivelul întregului județ, în zona Câmpina au fost înregistrate următoarele probleme:
- Provița de Sus - alunecare de teren pe o suprafață de aproximativ 90mp, cu o adâncime de aproximativ 60cm, stratul superficial cu vegetație. Alunecarea a afectat marginea unui drum comunal, drum realizat din dale, pe o lungime de aproximativ șase metri și pe o lățime de circa 40 centimetri. La 10 metri de această alunecare de teren se află o casă în care locuiesc zece persoane (opt adulți și doi copii), dar nu se impune deocamdată nici evacuarea casei și nici închiderea drumului comunal;
- Lunca Mare, comuna Șotrile - pe DJ102I, Câmpina - Valea Doftanei, în dreptul satului Lunca Mare a avut loc o alunecare de teren, drumul fiind blocat de aluviunile aduse de pe versanți. S-a acționat cu un buldoexcavator de la Comitetul Local pentru Situații de Urgență, situația fiind remediată;
- Cornu - clădirea în care se află un restaurant a fost inundată;
- Breaza - subsolul unui bloc de locuințe a fost inundat;
- Câmpina - beciul unei locuințe a fost inundat;
- Măgureni - mai multe curți au fost inundate;
- Provița de Jos - mai multe curți au fost inundate.
În cele mai multe cazuri au acționat autoritățile publice locale, cu mijloacele pe care le-au avut la dispoziție.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3858 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • George 02.06.2021 23:16 Am lasat sa se fure padurea, asta meritam... sunt efectele trecutului. Nepasarea, lenea si hotia duc la distrugeri majore!

Social

2268 vizualizari
17 aug. 2022 16:08

260 de tineri susțin examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina

În perioada 16 august - 3 septembrie are loc sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, la care participă cei care nu au absolvit acest examen la sesiunea din vară, dar și la sesiunile din anii anteriori. În total, la nivel național s-au înscris pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat aproape 35.000 candidați, dintre care 22.586 provin din promoția acestui an, iar diferența de peste 12.000 provine din promoțiile anterioare.

2772 vizualizari
17 aug. 2022 07:41

Încă un accident grav pe DN1. Un bărbat a fost lovit mortal de o mașină, în timp ce traversa drumul național

UPDATE - Victima avea 30 ani și era din Bușteni.
Miercuri dimineață, în jurul orei 6.15, un grav accident rutier s-a produs pe DN1, la intersecția cu drumul spre Băicoi, între municipiile Câmpina și Ploiești. Un bărbat care traversa neregulamentar partea carosabilă a fost lovit de un autoturism condus de un bărbat de 44 ani și a decedat pe loc.

Alte stiri recente

963 vizualizari
19 aug. 2022 22:57

ISU a emis mesaj RO-ALERT pentru prezența unui urs pe Strada Fabricii, din Câmpina

În ultima vreme, în zona Câmpinei situată la ieșirea spre Telega - Brebu, și-a făcut apariția mai multe zile la rând un urs.

1400 vizualizari
19 aug. 2022 21:35

Urmărire ca-n filme pe DN1, la doi pași de Câmpina. Au lipsit doar focurile de armă...

Joi dupa-amiază, în jurul orei 16.45, un echipaj de Poliție a avut de efectuat o urmărire ca-n filme, la Bănești, la doi pași de Câmpina, după ce un conducător auto a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Știa el ce știa, pentru că avea să se aleagă cu un dosar penal.