Efectele ploilor din ultimele zile - alunecări de teren la Provița de Sus și Lunca Mare, beciuri inundate la Câmpina, Breaza și Cornu

Social (Categoria articolului)

Cantitățile importante de precipitații din ultimele zile, înregistrate în Câmpina și în localitățile limitrofe, au produs unele consecințe nedorite - de la curți și subsoluri inundate până la alunecări de teren în comuna Provița de Sus și la Lunca Mare, sat aparținând comunei Șotrile.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, instituție care a centralizat situația efectelor precipitațiilor abundente din ultimele zile la nivelul întregului județ, în zona Câmpina au fost înregistrate următoarele probleme:
- Provița de Sus - alunecare de teren pe o suprafață de aproximativ 90mp, cu o adâncime de aproximativ 60cm, stratul superficial cu vegetație. Alunecarea a afectat marginea unui drum comunal, drum realizat din dale, pe o lungime de aproximativ șase metri și pe o lățime de circa 40 centimetri. La 10 metri de această alunecare de teren se află o casă în care locuiesc zece persoane (opt adulți și doi copii), dar nu se impune deocamdată nici evacuarea casei și nici închiderea drumului comunal;
- Lunca Mare, comuna Șotrile - pe DJ102I, Câmpina - Valea Doftanei, în dreptul satului Lunca Mare a avut loc o alunecare de teren, drumul fiind blocat de aluviunile aduse de pe versanți. S-a acționat cu un buldoexcavator de la Comitetul Local pentru Situații de Urgență, situația fiind remediată;
- Cornu - clădirea în care se află un restaurant a fost inundată;
- Breaza - subsolul unui bloc de locuințe a fost inundat;
- Câmpina - beciul unei locuințe a fost inundat;
- Măgureni - mai multe curți au fost inundate;
- Provița de Jos - mai multe curți au fost inundate.
În cele mai multe cazuri au acționat autoritățile publice locale, cu mijloacele pe care le-au avut la dispoziție.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3992 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • George 02.06.2021 23:16 Am lasat sa se fure padurea, asta meritam... sunt efectele trecutului. Nepasarea, lenea si hotia duc la distrugeri majore!

Social

3064 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie 2022, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret din cadrul Consiliului Local Câmpina.

3137 vizualizari
30 nov. 2022 09:35

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” din Câmpina. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

Alte stiri recente

1078 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

2245 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.