Amintiri de Crăciun cu... ANCA TEODORESCU, managerul Agenției de Turism Teron Intertur Câmpina

Social (Categoria articolului)

Luna decembrie, sărbători, brad cadouri de la Moș Crăciun. Dar decembrie poate fi și luna amintirilor frumoase din copilărie, din adolescență, din viață. Luna unor amintiri de neprețuit. De aceea, am lansat această provocare unor persoane dragi din Câmpina, persoane deosebite, din domenii diferite, să ne povestească amintiri dragi de Crăciun. Astăzi, ANCA TEODORESCU, managerul Agenției de Turism Teron Intertur Câmpina.

Am avut o copilărie frumoasă, cu brad de Crăciun în fiecare an (de unde sunt și pozele), cu multe cadouri pentru vremurile acelea, dar cea mai frumoasă amintire este din copilăria fiului meu. Avea cam 4-5 ani și am hotărât împreună cu câțiva prieteni să rugăm pe cineva să vină la bradul nostru costumat în Moș Crăciun să le dea cadourile. Știam de pe atunci că Moșul nu are timp să stea cu toți copiii din lume la povești lângă brad așa că am zis să-l lăsăm pe el să împartă tuturor copiilor și la noi să invităm un vecin sau un prieten costumat în Moș Crăciun.
Am cumpărat costumul și am tot întrebat în stânga și-n dreapta, dar nimeni nimeni nu avea timp pentru asta... Eram prin 1998, începusem să ne transformăm încet-încet în oameni fără timp.
Tata care mai avusese câteva reprezentații costumat în Moș Crăciun la întreprinderea unde lucra, s-a oferit, deși aveam ceva rețineri gândind că cel mic îsi va recunoaște bunicul. Până la urmă, n-am avut altă variantă și l-am costumat pe tata.
Ca să ducem povestea până la final, trebuie să vă spun că tata purta, așa cum era moda anilor săi, un inel măricel gravat cu inițialele numelui. Pe care, în emoția pregătirilor, a uitat să îl dea jos.
Facem bradul, punem colinde, mama vine cu cozonac și vin fiert, în casă prieteni și un cârd de copii pe la vreo 4-5 ani cu ochii mari. Bucurie autentică. Greu de găsit acum. Vine Moșul, tata emoționat și el cu vocea schimbată, copiii fericiți îsi primesc pe rând cadourile și spun câte o poezioară. Al meu, trist... Se uita și nu se uita la Moș, cântecelul la clapă a fost cu întreruperi și oftat, parcă nu era copilul meu vesel și pus pe șotii. La sfârșit i-a aruncat o privire supărată și a plecat în camera lui. Ne-am cerut scuze, a plecat Moșul, au plecat musafirii, abia am reușit să-l mai înveselim un pic. Când l-am întrebat ce a fost cu el, de ce nu s-a bucurat, nici măcar la cadouri nu s-a uitat, ne-a spus supărat: Pe Moșul ăsta să nu-l mai aduci niciodată, când n-am fost noi atenți, i-a furat inelul lui tataie!
Nu aș vrea să închei fără a vă mulțumi pentru prilejul oferit și fără a ura tuturor câmpinenilor Sărbători fericite!

Anca Teodorescu
Decembrie 2022

3020 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1267 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

618 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

101 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

193 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.