Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina organizează un concurs de poezie pentru elevi, dedicat Zilei Limbii Române

Social (Categoria articolului)

Ziua Limbii Române, proclamată, prin Legea 53/2013, la 31 august, este marcată de autorităţi şi instituţiile publice prin organizarea unor programe şi evenimente cultural-educative cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate limbii române. La Câmpina, ”Ziua Limbii Române" va fi sărbătorită printr-un concurs de poezie adresat elevilor de la unitățile de învățământ din municipiu și prezentarea unor cărți.

După cum informează conducerea Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati”, la concursul de poezie pot participe elevi de la clasa a II-a până la clasa a XII-a.
Cei care doresc să se înscrie la acest concurs trebuie să respecte următoarele condiții:
- fiecare participant se poate înscrie cu cinci poezii, fără a depăşi 5 pagini format A4;
- lucrările vor fi tehnoredactate în format A4, cu caractere Times New Roman 12, la un rând, doar în limba română;
- la finalul lucrării (pe verso) se vor preciza autorul, şcoala, clasa, numărul de telefon, e-mail propriu sau al părintelui.
Lucrările pot fi aduse într-un plic la sediul bibliotecii (B-dul Culturii, nr. 39) sau pot fi scanate şi trimise la adresa de e-mail: biblioteca@bmcampina.ro.
Un juriu format din scriitori câmpineni va evalua lucrările şi va desemna câştigătorii celor trei premii pentru fiecare din cele trei cicluri de învăţământ: ciclul primar, gimnazial și liceal.
Data limită de trimitere a lucrărilor este 25 august 2021.
Anunţarea rezultatelor concursului şi înmânarea diplomelor vor avea loc la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina, în data de 31 august 2021. Cele mai bune lucrări vor fi publicate în reviste de cultură şi vor fi citite de autori în faţa publicului.

3118 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a. 

3999 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.

Alte stiri recente

416 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

953 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.