13 partide și trei candidați independenți la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019

Politică (Categoria articolului)

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a început pe 27 aprilie 2019 și se va încheia pe 25 mai 2019, la ora 7.00. Potrivit Biroului Electoral Central, aproximativ 19 milioane de alegători sunt așteptați la urne pe 26 mai, pentru a-i alege pe reprezentanții României în Parlamentul European. În țară sunt organizate 1.269 secții de vot, iar pentru românii din diaspora există 441 secții. Biroul Electoral Central a validat candidaturile a 13 formațiuni politice și trei candidați independenți, stabilind și ordinea lor pe buletinul de vot.

Astfel, ordinea candidaților pe buletinul de vot este următoarea:
1. PSD (Partidul Social Democrat)
2. Alianța 2020 USR - PLUS
3. PRU (Partidul România Unită)
4. PNL (Partidul Național Liberal)
5. Partidul Pro România
6. ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților)
7. UDMR (Uniunea Democrat Maghiară din România)
8. UNPR (Uniunea Națională pentru Progresul României)
9. PMP (Partidul Mișcarea Populară)
10. Partidul ProDemo
11. PSR (Partidul Socialist Român)
12. BUN (Blocul Unității Naționale)
13. PSDI (Partidul Social Democrat Independent)
14. Candidat independent Gregoriana Carmen Tudoran
15. Candidat independent George Nicolae Simion
16. Candidat independent Peter Costea

În prezent, Parlamentul European are 751 de locuri, adică numărul maxim permis de tratatele UE. În urma Brexit-ului, 27 din cele 73 de locuri ce aparțin acum Marii Britanii vor fi redistribuite către alte țări, iar 46 vor fi păstrate pentru viitoarele extinderi. Acest lucru înseamnă că numărul europarlamentarilor care vor fi aleși în 2019 va fi de 705. România va avea 33 de reprezentanți în noul Parlament European ales la 26 mai 2019. (Listele complete de candidați - AICI)

2899 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3018 vizualizari
15 iun. 2019 19:45

Klaus Iohannis, viitorul președinte al Consiliului European? Dacă da, cum va fi lupta pentru președinția României?

Președintele României, Klaus Iohannis, se află printre favoriți în cursa pentru președinția Consiliului European, lucru menționat într-un articol apărut în prestigioasa publicație britanică Financial Times. Peste o săptămână, la Bruxelles, va avea loc summit-ul Consiliului European, acolo unde liderii UE vor discuta din nou despre președinția celor mai importante instituții – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European și Banca Centrală Europeană.

3018 vizualizari
27 mai 2019 21:30

Președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, mulțumește alegătorilor pentru încredere și vot

A fost o noapte lungă la majoritatea sediilor de partid din Câmpina. Una dintre formațiunile politice care s-a declarat mulțumită de rezultatul votului a fost Partidul Mișcarea Populară, care prin vocea viceprimarului Adrian Pițigoi, președinte al Organizației Câmpina și secretar executiv la nivel național, le transmite un mesaj alegătorilor.

Alte stiri recente

2029 vizualizari
17 iul. 2019 17:36

Accident la Câmpina. O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni pe Strada B.P. Hasdeu

Miercuri după-amiază, pe Strada B.P. Hasdeu din municipiul Câmpina a avut loc un accident de circulație, în urma căruia o femeie, în vârstă de 30 de ani, a ajuns la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal.

1373 vizualizari
17 iul. 2019 12:47

”Câmpina, oraș fericit”, un proiect al Fundației Zamolxes, dedicat implicării civice a locuitorilor

Implicarea civică a locuitorilor municipiului Câmpina în rezolvarea problemelor comunității este o temă importantă, dar greu de pus în practică. În teorie, totul funcționează, dar lucrurile se complică în momentul în care se încearcă punerea în aplicare a teoriei. Cel mai nou proiect al cărui scop este atragerea oamenilor spre problemele comunității și găsirea de soluții pentru rezolvarea lor aparține Fundației ”Zamolxes” și a demarat luni, 15 iulie, printr-o primă întâlnire, moderată de Florin Predescu, președintele fundației.