Un nou proiect pentru echipamente medicale la Spitalul Municipal Câmpina, în valoare de 436.000 lei

Actualitate (Categoria articolului)

În ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina de luni, 19 iulie 2021, primarul Alin Moldoveanu a solicitat un acord de principiu pentru cofinanțarea unui nou proiect de achiziție de echipamente medicale la Spitalul Municipal, proiect în valoare de 436.000 lei. Proiectul va fi derulat prin Ministerul Sănătății, iar cofinanțarea de 10% va fi asigurată de la bugetul local.

Iată și lista echipamentelor medicale care vor fi achiziționate de Spitalul Municipal în cadrul acestui proiect:
- lampă scialitică cu două brațe;
- masă de operație;
- 30 monitoare funcții vitale;
- două stații centrale de monitorizare;
- un analizator de coagulare automată;
- ionometru;
- analizator de microbiologie;
- sterilizator cu abur cu o capacitate minimă de 450 litri;
- ecograf obstetrică ginecologie;
- incubator de transport neonatal;
- incubator neonatal deschis cu neopuf pentru reanimare neonatală;
- două paturi nașteri;
- patru monitoare neonatale;
- două pulsoximetre neonatale performante;
- ventilator neonatal;
- patru lămpi de fototerapie cu led;
- monitor fetal.
436.000 lei este valoarea totală a acestor echipamente medicale pentru care Spitalul Municipal Câmpina va depune un proiect de finanțare de la Ministerul Sănătății.
Consiliul Local Câmpina a fost de acord în unanimitate cu propunerea primarului Alin Moldoveanu.

3462 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • SC Sonest Medical Srl 23.07.2021 09:41 Aparatura medicala de ultima generatie!!

Actualitate

1193 vizualizari
20 sept. 2021 21:44

19 posturi de director și director adjunct, de la școlile și liceele din Câmpina, au fost scoase la concurs

La scurt timp după începerea noului an școlar, a început și concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct la unitățile de învățământ preuniversitar. În județul Prahova, 207 posturi au fost declarate vacante și scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean, 19 dintre acestea fiind în Câmpina. Mandatele directorilor s-au încheiat în vara acestui an și au fost prelungite până la finalizarea concursului.

3778 vizualizari
19 sept. 2021 10:33

Localitățile din Prahova care primesc bani de la Guvern pentru combaterea efectelor inundațiilor din vara acestui an

Guvernul României a aprobat, în ședința din 17 septembrie 2021, alocarea a alocarea a 377.213.000 lei din Fondul de Intervenție pentru 24 de județe afectate de calamități naturale. Județul Prahova se numără printre acestea și primește în total 118.332.000 lei, cea mai mare sumă dintre toate județele. Din această sumă, 25.824.000 lei sunt alocați Consiliului Județean, iar diferența de 92.508.000 lei este împărțită primăriilor. Câmpina primește 2.752.000 lei, pentru refacerea unor drumuri, subiect despre care am scris AICI.

Alte stiri recente

1277 vizualizari
20 sept. 2021 20:55

La Spitalul SanConfind, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este în fiecare zi

La finele săptămânii trecute, în întreaga lume a fost sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Organizația Mondială a Sănătății a decis, în mai 2019, la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii, să marcheze în fiecare an, pe 17 septembrie, o zi pentru siguranța pacientului. Având în vedere condițiile oferite de SanConfind în toate zonele sale, în toate intervențiile medicale realizate aici, se poate afirma cu certitudine că, în spitalul din Poiana Câmpina, Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului este în fiecare zi. Anul acesta, OMS îndeamnă toți factorii de decizie să demareze acțiuni pentru nașteri în siguranță și respect, în cadrul temei „Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou-născuți”.

2448 vizualizari
20 sept. 2021 09:14

O elevă de la Școala "Al.I. Cuza" din Câmpina, printre câștigătorii Concursului Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor"

1 comentarii

Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este organizat anual de Asociația "Universul prieteniei" din Iași, în parteneriat cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Aproape 1.000 de copii au participat la ediția din acest an, copii din țară, din Republica Moldova și din diaspora (Grecia, Ucraina, Franța, Italia). Este un concurs puternic, iar marea bucurie este aceea că printre câștigători se numără și o fetiță din Câmpina.