Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
30 martie...
1916 – În sala Bulevard avea loc un concert al violonistului prahovean Sandu Albu, acompaniat de pianistul Mircea Ștefănescu. Născut la Sinaia, Sandu Albu avea, la momentul concertul de la Câmpina, numai 19 ani și era student la Conservatorul din București. A fost violonist, dar și compozitor, având în paralel și o prodigioasă carieră didactică. S-a bucurat de îndrumarea marelului George Enescu.
2000 – Consiliul Local Câmpina a aprobat o hotărâre prin care i se acorda titlul de cetățean de onoare al municipiului Câmpina lui Ioan Stoica, locotenent colonel în retragere, veteran de război, decorat cu Ordinul Militar ”Mihai Viteazul”.
2018 - Avea loc la Casa de Cultură ”Geo Bogza” cea de a III-a ediție a Conferinței Culturale Lemet, moderată de istoricul și scriitorul câmpinean Codruț Constantinescu și avându-l invitat pe Mirel Bănică. Autor al unor volume importante şi interesante despre fenomenul religios şi, mai ales, despre evoluţia ortodoxiei româneşti („Biserică, Stat şi Societate în anii 30”, „Locul celuilalt. Ortodoxia în modernitate”, „Religia în fapt. Studii, schiţe şi momente” sau „Nevoia de miracol. Practica pelerinajului în România contemporană”), Mirel Bănică este şi un reporter de prim rang, după cum menţiona Luca Niculescu, actualul ambasador al României la Paris, în timpul lansării ultimului volum al lui Mirel Bănică în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus din 2014.
(Foto - Câmpina în anii 1910; sursa - Facebook.com/Campina în imagini; foto medalion - Sandu Albu; sursa - audiovideoteca.wordpress.com)
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.