În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

Eveniment (Categoria articolului)

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

Organizatorii promit trei zile pline cu programe artistice, serbări câmpenești, târguri tradiționale, spectacole și multe surprize.
Astfel, conform paginii de Facebook a acestui dublu eveniment, vizitatorii vor avea parte de multe surprize culinare, cunoscutele preparate la ceaun și grătar, dar și preparate după rețete autentice, din inima Moldovei! Surpriza culinară va fi un mega-proțap, cu arome savuroase. Iubitorii de produse exotice vor putea gusta din preparatele de fructe de mare, dar nu sunt uitați nici cei care preferă produsele de tip street-food. De asemenea, vizitatorii se vor putea delecta cu dulciuri artizanale, gogoși, langoși, plăcinte și kurtos-kolacs. Vor mai fi legume proaspete bio și fructe, porumb crud, porumb fiert și copt.
În secțiunea de shopping, organizatorii promit că vor fi expuse produse handmade, artizanat, bijuterii, costume populare, ii lucrate manual, produse din lavandă, decorațiuni din ceramică, bijuterii din lemn polimeric și multe alte creații unicat!
Copiii se vor distra în mini-parcul de distracții special amenajat și vor putea să participe la ateliere de creație: origami, pictură pe tricouri.
Invitat special va fi meșterul olar Cristian M, care va demonstra și vă va învăța arta olăritului. Împreună cu el, vizitatorii pot face decorațiuni din lut.
Iată și programul artistic al festivalului de folclor, spectacolele începând în fiecare dintre cele trei zile la ora 17.00:
Sâmbătă, 13 august: Ansamblul ”Oltencuțele” din Perieți - Olt, Ansamblul ”Calabreaza junior”, Saveta Bogdan, Ansamblul ”Flori de mai”, Ansamblul ”Mugurași de primăvară”, Dragoș Ungureanu, Ansamblul ”Muguri de Breaza”, Ansamblul ”Prahova” din Ploiești, prezentator - Mădălina Moldoveanu;
Duminică, 14 august: Ansamblul ”Veselie” din Bulgaria, Raluca Doboș, Ansamblul ”Ciuleandra” din Topoloveni - Argeș, Aghata Toma și Nicu Ion, Claudia Ghițulescu, Ștefan Ifrim, Ansamblul ”Kymata” al Comunității Elene Prahova, Luminița Niculae, Ansamblul ”Calabreaza”;
Luni, 15 august: Ansamblul ”Veselie” din Bulgaria, Ansamblul ”Calabreaza”, Adriana Deaconu, Gigi Stoica, Taraful Cleante și Diana Matei, Orchestra ”Flacăra Prahovei” - dirijor Marian Dovâncă, Traian Frâncu, Constantin Ghinea Dumitrescu, Ansamblul ”Doina Prahovei”, prezentator - Mircea Baganagiu.
Așadar, trei zile pline de evenimente în Parcul ”Constantin Brâncoveanu” din centrul stațiunii Breaza, unde vor avea ocazia să se bucure și iubitorii de folclor, dar și iubitorii artei meșteșugărești sau artei... culinare.
Organizatorii celor două evenimente sunt Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu ”Breaza, Asociația ”Meșteșug Events” și Asociația Culturală ”Georgian Design & Artiștii”.

9280 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3174 vizualizari
16 mar. 2023 07:49

Primarul Alin Moldoveanu, premiat la Gala Națională “România ești TU”, la categoria “Investiții publice”

5 comentarii

La Palatul Parlamentului a avut loc miercuri seară evenimentul “România ești TU”, o gală dedicată recunoașterii și premierii unor oameni valoroși din țara noastră, dar și unor proiecte de investiții publice sau private. Trei trofee și peste 200 de premii și diplome de excelență s-au acordat la Gala “România ești TU”, printre cei premiați numărându-se și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

2016 vizualizari
08 mar. 2023 21:54

Flori și momente artistice, oferite pensionarelor din Câmpina cu ocazia Zilei Femeii

1 comentarii

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost un prilej de sărbătoare la Câmpina. Dincolo de multe alte momente care au marcat această zi, la Casa Tineretului a avut loc un eveniment de suflet, organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina și Casa Tineretului. Peste o sută de doamne au răspuns invitației organizatorilor, majoritatea fiind membre ale CAR Pensionari sau ale Asociației Pensionarilor din Câmpina.

Alte stiri recente

155 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1374 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.