În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

Eveniment (Categoria articolului)

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

Organizatorii promit trei zile pline cu programe artistice, serbări câmpenești, târguri tradiționale, spectacole și multe surprize.
Astfel, conform paginii de Facebook a acestui dublu eveniment, vizitatorii vor avea parte de multe surprize culinare, cunoscutele preparate la ceaun și grătar, dar și preparate după rețete autentice, din inima Moldovei! Surpriza culinară va fi un mega-proțap, cu arome savuroase. Iubitorii de produse exotice vor putea gusta din preparatele de fructe de mare, dar nu sunt uitați nici cei care preferă produsele de tip street-food. De asemenea, vizitatorii se vor putea delecta cu dulciuri artizanale, gogoși, langoși, plăcinte și kurtos-kolacs. Vor mai fi legume proaspete bio și fructe, porumb crud, porumb fiert și copt.
În secțiunea de shopping, organizatorii promit că vor fi expuse produse handmade, artizanat, bijuterii, costume populare, ii lucrate manual, produse din lavandă, decorațiuni din ceramică, bijuterii din lemn polimeric și multe alte creații unicat!
Copiii se vor distra în mini-parcul de distracții special amenajat și vor putea să participe la ateliere de creație: origami, pictură pe tricouri.
Invitat special va fi meșterul olar Cristian M, care va demonstra și vă va învăța arta olăritului. Împreună cu el, vizitatorii pot face decorațiuni din lut.
Iată și programul artistic al festivalului de folclor, spectacolele începând în fiecare dintre cele trei zile la ora 17.00:
Sâmbătă, 13 august: Ansamblul ”Oltencuțele” din Perieți - Olt, Ansamblul ”Calabreaza junior”, Saveta Bogdan, Ansamblul ”Flori de mai”, Ansamblul ”Mugurași de primăvară”, Dragoș Ungureanu, Ansamblul ”Muguri de Breaza”, Ansamblul ”Prahova” din Ploiești, prezentator - Mădălina Moldoveanu;
Duminică, 14 august: Ansamblul ”Veselie” din Bulgaria, Raluca Doboș, Ansamblul ”Ciuleandra” din Topoloveni - Argeș, Aghata Toma și Nicu Ion, Claudia Ghițulescu, Ștefan Ifrim, Ansamblul ”Kymata” al Comunității Elene Prahova, Luminița Niculae, Ansamblul ”Calabreaza”;
Luni, 15 august: Ansamblul ”Veselie” din Bulgaria, Ansamblul ”Calabreaza”, Adriana Deaconu, Gigi Stoica, Taraful Cleante și Diana Matei, Orchestra ”Flacăra Prahovei” - dirijor Marian Dovâncă, Traian Frâncu, Constantin Ghinea Dumitrescu, Ansamblul ”Doina Prahovei”, prezentator - Mircea Baganagiu.
Așadar, trei zile pline de evenimente în Parcul ”Constantin Brâncoveanu” din centrul stațiunii Breaza, unde vor avea ocazia să se bucure și iubitorii de folclor, dar și iubitorii artei meșteșugărești sau artei... culinare.
Organizatorii celor două evenimente sunt Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu ”Breaza, Asociația ”Meșteșug Events” și Asociația Culturală ”Georgian Design & Artiștii”.

5435 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2688 vizualizari
28 sept. 2022 19:57

“Germana pentru simpatici”, un volum de Livia Miu, lansat la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina

Un spațiu inedit pentru lansarea unei cărți, holul de onoare al Colegiului Național “Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, a fost decorul lansării volumului “Germana pentru simpatici”, al Liviei Miu, profesor de limba germana la această instituție de învățământ.

1584 vizualizari
26 sept. 2022 16:10

Vineri, 30 septembrie, va fi lansat cel mai nou volum al lui Alin Ciupală cu evocări despre Câmpina

Vineri, 30 septembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” va avea loc lansarea celui mai nou volum de evocări despre Câmpina al istoricului local Alin Ciupală.

Alte stiri recente

1462 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

430 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: