CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

- Eveniment -

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Cu o zi înainte de 24 Ianuarie, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a fost sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române. Au fost momente plăcute, dar și emoționante, la care au fost prezenți elevi din toate ciclurile de învățământ din această instituție - primar, gimnazial și liceal.

După intonarea Imnului Național al României, profesorul Cristian Bunea a ținut o adevărată lecție depsre semnificația zilei de 24 Ianuarie - în 1859, alegerea lui Cuza ca domn și al Țării Românești; în anul 1862, încheierea Micii Unirii prin statuarea unui singur domn, a unui singur Guvern și a unui singur Parlament și mutarea capitalei oficiale la București; în anul 1918 - a fost data la care Sfatul Țării de la Chișinău a proclamat independența Moldovei, după câteva luni, pe 27 martie, proclamând unirea Basarabiei cu România.
De asemenea, profesorul Cristian Bunea a vorbit și despre o vizită a domnitorului Cuza la Câmpina pentru a vedea stadiul reformei agrare din 1864, vizită în urma căreia a fost ridicată o cruce existentă și astăzi, la intersecția Străzii Ecaterina Teodoroiu cu Calea Doftanei.
După lecția de istorie au urmat momente artistice susținute de elevi din ciclul primar, pregătiți de profesor învățământ primar Drusia Neașcu, elevi din ciclul gimnazial, pregătiți de profesor Cătălin Luca, iar la final, cu toții, elevi și cadre didactice, deopotrivă, s-au prins în Hora Unirii.


23 Jan 2024 19:01 2683 vizualizari


Comentarii






932 vizualizari 11 May 2024 21:55 Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

În Câmpina există un fenomen, care - fără a se bucura de prea multă faimă pe plan local - reușește să atragă tot mai mulți pasionați ai artei fotografice de pe toate meridianele Globului. Este vorba de saloaneel de artă fotografică organizate de două ori pe an de Răzvan Băleanu, sub înaltul patronaj al Socieții Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society din Statele Unite.

citeste mai mult
1204 vizualizari 11 May 2024 21:07 Pe 15 și 16 iunie va avea loc Festivalul Cireșelor, la Bănești

Pe 15 și 16 iunie va avea loc Festivalul Cireșelor, la Bănești

La Bănești, în week-end-ul 15-16 iunie va avea loc o nouă ediție a Festivalului Cireșelor. 

citeste mai mult
1654 vizualizari 11 May 2024 16:25 În Gara Câmpina s-a deschis o expoziție de machete feroviare

În Gara Câmpina s-a deschis o expoziție de machete feroviare

De multă vreme nu a mai fost atâta agitație pe peronul liniei 1 din Gara Câmpina. Prilejul de sâmbătă a fost deschiderea unei expoziții de machete feroviare,

citeste mai mult
1792 vizualizari 06 May 2024 21:50 Pe 25-26 mai, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești are loc o nouă ediție a Karpatia Pony Show

Pe 25-26 mai, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești are loc o nouă ediție a Karpatia Pony Show

A V-a ediție a evenimentului Karpatia Pony Show este programată în week-end-ul 25-26 mai, pe Domenul Cantacuzino, din Florești.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV