Valentin Crețu, Adrian Vintilă și Radu Ariciu, trei câmpineni care concurează în Campionatul Național de Automobilism

Sport (Categoria articolului)

În Campionatul Național de Automobilism participă și trei câmpineni și au chiar rezultate frumoase, din păcate, mai puțin cunoscute publicului larg. Este vorba de Valentin Crețu, Adrian Vintilă și Radu Ariciu, trei tineri care au determinat includerea municipiului Câmpina pe harta automobilismului românesc.

Cei trei au participat sâmbătă la o nouă etapă a Campionatului Național ROTAC (Romanian Time Attack Challenge), etapa a 6-a, desfășurată pe circuitul Motor Park România, de la Adâncata, județul Ialomița, competiție inclusă în calendarul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv.
Radu Ariciu este președintele clubului și cel mai experimentat membru al echipei de piloți, concurând din anul 2008 și având în palmares, printre altele, locul 1 în Campionatul DRE 2014, locul 1 la Campionatul Național de Autoslalom 2013, Trofeul Pitești 2014, locul 1 la Campionatul Național Drag Racing 2015, locul 1 la GTT Drag Racing 2016, cea mai recentă performanță fiind locul 2 la ROTAC 2021. La rândul său, Radu Ariciu a concurat la categoria Tuned, unde ocupa înaintea etapei de sâmbătă locul 6, pe un autoturism Audi S3. 
Adrian Vintilă a început kartingul la 11 ani, iar din anul 2017 este în motorsportul profesionist. Cele mai bune performanțe ale sale - locul 1 la Campionatul Național Time Attack 2020 și locul 1 la Superrally 2020. Adrian Vintilă a reușit sâmbătă să ocupe locul al treilea la categoria Race, unde ocupa înaintea acestei etape locul 2 în clasamentul general, obținând astfel titlul de vicecampion național. Vintilă concurează pe un autoturism BMW M2 Competition. La o altă categorie, Pro, Adrian Vintilă se află în clasamentul general pe locul 4, aici concurând pe un autoturism Ford Focus RS.
Valentin Crețu este cel mai tânăr component al echipei Motors House Racing. Are numai 24 de ani, dar a debutat pe circuit de la 15 ani. În anii 2018 și 2019 a fost copilot pe un echipaj la Campiontul Național de Viteză în Coastă, iar cea mai bună performanță de până acum a carierei sale - locul 4 în prima etapă a ROTAC 2020. Valentin Crețu pe un autoturism BMW E36 320i, la categoria Street, ocupa înaintea etapei de sâmbătă locul 9 în clasamentul general al categoriei, dar va mai urca, după ce sâmbătă a reușit să se claseze pe treapta a doua a podiumului de premiere, care a devenit cea mai bună performanță a sa.
Toți cei trei sportivi câmpineni sunt legitimați la clubul Motors House Racing, unde au printre sponsori pe Costel Filip, actulul consilier local independent, care a și fost alături de ei în etapa de la Adâncata (foto).

4055 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

821 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1755 vizualizari
08 dec. 2023 17:04

Georgeta Popescu, aproape de Top 6 în Cupa Europei. A fost în Norvegia, urmează Letonia

La Lillehamer, în Norvegia, pe pârtia unde au avut Jocurile Olimpice din 1994 și Jocurile Olimpice de Tineret 2016, acum s-au desfășurat primele etape din circuitul Cupei Europei. Au fost șanse concursuri la două discipline (monobob și bob două persoane), totul desfășurându-se pe durata a șapte zile, un adevărat tur de forță pentru toți sportivii și tehnicienii prezenți în Norvegia.

Alte stiri recente

44 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

1972 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.