Proiect internațional la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes” Câmpina

Social (Categoria articolului)

Asociația ”Together” Luxemburg, în colaborare cu Fundaţia ”Zamolxes”, organizează seminarul internaţional "NOH8" în perioada 26 mai-3 iunie 2022, în Câmpina, la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes”. La acest seminar vor participa 25 de tineri din cinci țări - Luxemburg, Polonia, Slovacia, Turcia și România.

Asociația ”Together” Luxemburg dorește să implementeze proiectul ”NOH8” în urmărirea obiectivului de a preveni extremismul violent prin urmărirea mișcării împotriva discursului de ură. Observând cu îngrijorare cum difuzează vorbirea nefiltrată și descentralizată asupra comunicării virale au fost ridicate mesaje instigatoare la ură privind categoriile vulnerabile și excluse din noul cadru media ideea că ideea că reflecția, pregătirea și responsabilitatea asupra consecințelor implicate sunt necesare pentru a combate acest efect negativ.
Participanții își vor împărtăși opiniile despre problema discursului instigator la ură, refugiați, combaterea violenței, bullying, LGBT, oportunități pentru tineret, tineret și societate, rolul activ al tinerilor în politici și alte subiecte importante. Ei vor discuta acest lucru cu experți pentru a formula recomandări specifice. În același timp, vor dori să depună un efort cuprinzător pentru a ridica conștientizarea necesității combaterii discursului instigator la ură împotriva categoriilor vulnerabile din mediul social mass-media între părțile interesate, politicieni și obiectivele finale ale tinerilor din Europa.
Obiectivele proiectului derulat de Asociația ”Together” Luxemburg și Fundația ”Zamolxes” Câmpina sunt:
- să crească gradul de conștientizare cu privire la discursul instigator la ură online și riscurile sale pentru democrație și pentru tineri și să promoveze alfabetizarea media și internet;
- să sprijine tinerii în lupta pentru drepturile omului, online și offline;
- să scadă nivelurile de acceptare a discursului instigator la ură online;
- să cartografieze discursul instigator la ură online și să dezvolte instrumente pentru răspunsuri constructive;
- să manifeste solidaritate și sprijin față de persoanele și grupurile vizate de discursul instigator la ură;
- să pledeze pentru dezvoltarea și consensul asupra instrumentelor de politică europeană de combatere discurs instigator la ură;
- să dezvolte forme de participare a tinerilor și cetățenie activă.

(Foto cu caracter ilustrativ)

 
2111 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2376 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1394 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.