PSD Câmpina explică, printr-un comunicat de presă, de ce consilierii social-democrați nu au votat reorganizarea Pieței Centrale și înființarea Centrului Cultural

Politică (Categoria articolului)

Chiar în timpul ședinței Consiliului Local de joi, 27 mai 2021, Organizația PSD Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă în care se explica votul consileirilor PSD la proiectele privind reorganizarea Pieței Centrale și înființarea Centrului Cultural. Fără alte comentarii, deși ar fi multe de spus, vă prezentăm integral comunicatul PSD.

”În cursul zilei de 27 mai 2021 s-a desfășurat ședința Consiliului Local Câmpina.
Printre proiectele inițiate de către domnul primar s-au aflat și desființarea SPAEPCA - Piața Centrală Câmpina și trecerea acesteia în subordinea primarului, precum și înființarea Centrului Cultural, care ar fi însemnat dispariția Casei de Cultură ”Geo Bogza”, Casei Tineretului și Bibliotecii Municipale ”Dr. C. Istrati”, instituții cu tradiție, izvoare de cultură pentru municipiu.
Pentru că transparența este una dintre caracteristicile Organizației municipale a Partidului Social Democrat Câmpina, vă aducem la cunoștință motivele pentru care consilierii locali din cadrul Organizației noastre nu au votat cele două proiecte:
- Proiectul privind desființarea Pieței Centrale Câmpina a fost fundamentat pe baza unui raport al Direcției Economice Câmpina, care făcea comparație financiară între anul 2019 și anul 2020, neținând cont de faptul că anul 2020 a fost un an dificil din cauza pandemiei. De asemenea, în cuprinsul rapoartelor de specialitate se găseau nenumărate erori, care nu pot fi catalogate decât ca amatorism;
- Proiectul de hotărâre prin care se dorea înființarea Centrului Cultural municipal în forma propusă de inițiator este nelegal, deoarece, în cuprinsul Legii nr. 334/2002 privind bibliotecile, la art. 30, alin. 1, este stabilit că bibliotecile municipale au personalitate juridică, fiind astfel instituții de sine stătătoare, neputând funcționa altfel;
- Supărat probabil de faptul că cele două proiecte au fost respinse, domnul primar a retras de pe ordinea de zi un alt proiect foarte important, Organigrama primăriei, acuzându-i pe nedrept pe consilierii locali, printre care și membrii Partidului Social Democrat, că nu sunt de acord cu reducerile de cheltuieli de personal, dar la o simplă analiză făcută de către consilierii locali ai Organizației noastre, am constatat că se dorea înființarea mai multor funcții, printre care un post de consilier I A la Cabinetul Viceprimarului, un post de consilier juridic I superior la Direcția juridică, un post de consilier juridic I principal la Direcția de asistență social ș.a.m.d., posturi care conform HCL 5/30.01.2020, Anexele 1 și 2, ar fi avut un impact asupra bugetului de peste 60.000 lei/lună în plus.
Aducem la cunoștința cetățenilor că atâta timp cât proiectele primarului vor fi legale, în folosul câmpinenilor și lipsite de amatorism, va avea un sprijin din partea consilierilor noștri”.
Comunicatul este semnat de Ioan Mușat, președintele PSD Câmpina

3802 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aristide 28.05.2021 22:02 Motivul real este eliminarea a foarte multe posturi inutile in institutiile respective detinute si capusate de clientela PSD. Terminati cu scuzele inutile ca nu mai prostiti pe nimeni, ... "Dinastia" abonata la banii publici.
  • Anonim 29.05.2021 11:07 Aveti dreptate domnule Aristide, ACESTA este adevaratul motiv. RUSINE!
  • Rodica Ene 29.05.2021 12:17 Eu nu sunt psdista, dar ar trebui să înțeleagă toată lumea că în urma acestor modificări niste oameni rămân fără job. După un an care oricum a fost f greu. Inițiativa lor mi se pare f buna. Sunt un pic dezamăgită de actuala administrație a primăriei. Nu pt asta v-am votat dl Primar
  • The Mask 29.05.2021 12:54 Nenea Aristide,Pesedeul in Campina nu a mai fost la primarie din 2004.Ai incurcat numaratoarea la steaguri .Cauta prin alta parte clientela.
  • Eduard 29.05.2021 17:08 Care clienteala PSD când orașul a fost condus de Ticseanu
  • Magdalena Stan 29.05.2021 17:43 Ma bucur ca PSD Câmpina mai exista!!!Dar nu prea inteleg cum se poate desființa piata centrala ?! Sau poate spre ajutorarea magazinului de alături???
  • Catrinel 30.05.2021 06:50 Aristide_Daca cei trei consilieri PSD ar fi votat in favoarea proiectului propus de primar, tot nu ar fi trecut proiectul. Drept pentru care deduc ca posturile inutile sunt capusate de majoritatea actuala din CL, mai ales ca in legislaturile trecute primarul a fost de la PNL. Deci iar nu ai dreptate.

Politică

2540 vizualizari
17 nov. 2021 19:00

PNL Câmpina dorește să discute cu toate partidele din Consiliul Local pe tema bugetului 2022 pentru investiții

1 comentarii

Inițiativa îi aparține președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, și a fost prezentată mai întâi în cadrul ședinței de marți seară a Biroului Politic Local al acestei formațiuni politice. Liberalii vor să discute cu toate partidele din CL Câmpina despre investițiile care ar putea fi incluse în bugetul local pentru anul viitor.

2551 vizualizari
09 nov. 2021 19:39

PMP Câmpina donează pensionarilor un pachet sanitar

PMP Câmpina este aproape de oamenii cu venituri mici, în aceste timpuri grele, de pandemie. Liderii organizației PMP își exprimă compasiunea față de nevoile pensionarilor și donează câte un pachet sanitar, atât de necesar pentru prevenirea și combaterea covid 19.

Alte stiri recente

1150 vizualizari
26 nov. 2021 20:46

26.000 lei, valoarea amenzilor aplicate în ultima săptămână de Poliția Locală Câmpina pentru parcarea fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități

Poliția Locală Câmpina a intensificat în ultimele zile verificările în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, sancționând parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

3235 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.