PSD Câmpina explică, printr-un comunicat de presă, de ce consilierii social-democrați nu au votat reorganizarea Pieței Centrale și înființarea Centrului Cultural

Politică (Categoria articolului)

Chiar în timpul ședinței Consiliului Local de joi, 27 mai 2021, Organizația PSD Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă în care se explica votul consileirilor PSD la proiectele privind reorganizarea Pieței Centrale și înființarea Centrului Cultural. Fără alte comentarii, deși ar fi multe de spus, vă prezentăm integral comunicatul PSD.

”În cursul zilei de 27 mai 2021 s-a desfășurat ședința Consiliului Local Câmpina.
Printre proiectele inițiate de către domnul primar s-au aflat și desființarea SPAEPCA - Piața Centrală Câmpina și trecerea acesteia în subordinea primarului, precum și înființarea Centrului Cultural, care ar fi însemnat dispariția Casei de Cultură ”Geo Bogza”, Casei Tineretului și Bibliotecii Municipale ”Dr. C. Istrati”, instituții cu tradiție, izvoare de cultură pentru municipiu.
Pentru că transparența este una dintre caracteristicile Organizației municipale a Partidului Social Democrat Câmpina, vă aducem la cunoștință motivele pentru care consilierii locali din cadrul Organizației noastre nu au votat cele două proiecte:
- Proiectul privind desființarea Pieței Centrale Câmpina a fost fundamentat pe baza unui raport al Direcției Economice Câmpina, care făcea comparație financiară între anul 2019 și anul 2020, neținând cont de faptul că anul 2020 a fost un an dificil din cauza pandemiei. De asemenea, în cuprinsul rapoartelor de specialitate se găseau nenumărate erori, care nu pot fi catalogate decât ca amatorism;
- Proiectul de hotărâre prin care se dorea înființarea Centrului Cultural municipal în forma propusă de inițiator este nelegal, deoarece, în cuprinsul Legii nr. 334/2002 privind bibliotecile, la art. 30, alin. 1, este stabilit că bibliotecile municipale au personalitate juridică, fiind astfel instituții de sine stătătoare, neputând funcționa altfel;
- Supărat probabil de faptul că cele două proiecte au fost respinse, domnul primar a retras de pe ordinea de zi un alt proiect foarte important, Organigrama primăriei, acuzându-i pe nedrept pe consilierii locali, printre care și membrii Partidului Social Democrat, că nu sunt de acord cu reducerile de cheltuieli de personal, dar la o simplă analiză făcută de către consilierii locali ai Organizației noastre, am constatat că se dorea înființarea mai multor funcții, printre care un post de consilier I A la Cabinetul Viceprimarului, un post de consilier juridic I superior la Direcția juridică, un post de consilier juridic I principal la Direcția de asistență social ș.a.m.d., posturi care conform HCL 5/30.01.2020, Anexele 1 și 2, ar fi avut un impact asupra bugetului de peste 60.000 lei/lună în plus.
Aducem la cunoștința cetățenilor că atâta timp cât proiectele primarului vor fi legale, în folosul câmpinenilor și lipsite de amatorism, va avea un sprijin din partea consilierilor noștri”.
Comunicatul este semnat de Ioan Mușat, președintele PSD Câmpina

3467 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aristide 28.05.2021 22:02 Motivul real este eliminarea a foarte multe posturi inutile in institutiile respective detinute si capusate de clientela PSD. Terminati cu scuzele inutile ca nu mai prostiti pe nimeni, ... "Dinastia" abonata la banii publici.
  • Anonim 29.05.2021 11:07 Aveti dreptate domnule Aristide, ACESTA este adevaratul motiv. RUSINE!
  • Rodica Ene 29.05.2021 12:17 Eu nu sunt psdista, dar ar trebui să înțeleagă toată lumea că în urma acestor modificări niste oameni rămân fără job. După un an care oricum a fost f greu. Inițiativa lor mi se pare f buna. Sunt un pic dezamăgită de actuala administrație a primăriei. Nu pt asta v-am votat dl Primar
  • The Mask 29.05.2021 12:54 Nenea Aristide,Pesedeul in Campina nu a mai fost la primarie din 2004.Ai incurcat numaratoarea la steaguri .Cauta prin alta parte clientela.
  • Eduard 29.05.2021 17:08 Care clienteala PSD când orașul a fost condus de Ticseanu
  • Magdalena Stan 29.05.2021 17:43 Ma bucur ca PSD Câmpina mai exista!!!Dar nu prea inteleg cum se poate desființa piata centrala ?! Sau poate spre ajutorarea magazinului de alături???
  • Catrinel 30.05.2021 06:50 Aristide_Daca cei trei consilieri PSD ar fi votat in favoarea proiectului propus de primar, tot nu ar fi trecut proiectul. Drept pentru care deduc ca posturile inutile sunt capusate de majoritatea actuala din CL, mai ales ca in legislaturile trecute primarul a fost de la PNL. Deci iar nu ai dreptate.

Politică

2742 vizualizari
18 iun. 2021 22:56

Drept la replică referitor la articolul "Punctul de vedere al Prefecturii Prahova cu privire la situația consilierului câmpinean Cezar Grama, exclus din Partidul Verde"

3 comentarii

Consilierul local Cezar Grama ne-a transmis un drept la replică la articolul "Punctul de vedere al Prefecturii Prahova cu privire la situația consilierului câmpinean Cezar Grama, exclus din Partidul Verde", publicat de Câmpinatv.ro în data de 16 iunie 2021.

3145 vizualizari
16 iun. 2021 22:11

Punctul de vedere al Prefecturii Prahova cu privire la situația consilierului câmpinean Cezar Grama, exclus din Partidul Verde

Ceea ce se întâmplă la nivelul Consiliului Local Câmpina, în prezent, este o situație fără precedent. Lucrurile păreau extrem de clare. Consilierul local Cezar Grama a fost exclus din Partidul Verde, a solicitat în instanță anularea hotărârii prin care a fost exclus din partid, Tribunalul București i-a cerut să arate motivele de drept pe care își întemeiază cererea și să plătească o taxă de timbru de 200 lei. Cezar Grama a depus la dosar dovada achitării taxei de timbru de 20 de lei și nu 200 lei, așa cum i-a fost pus în vedere prin rezoluție de către judecător. Prin urmare, judecătorul Camerei de Consiliu a dispus anularea cererii de chemare în judecată formulată de Cezar Grama împotriva Partidului Verde, iar acesta nu a mai depus o cerere de reexaminare în termenul de 15 zile pe care îl avea la dispoziție.

Alte stiri recente

1667 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1275 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.