PSD Câmpina explică, printr-un comunicat de presă, de ce consilierii social-democrați nu au votat reorganizarea Pieței Centrale și înființarea Centrului Cultural

Politică (Categoria articolului)

Chiar în timpul ședinței Consiliului Local de joi, 27 mai 2021, Organizația PSD Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă în care se explica votul consileirilor PSD la proiectele privind reorganizarea Pieței Centrale și înființarea Centrului Cultural. Fără alte comentarii, deși ar fi multe de spus, vă prezentăm integral comunicatul PSD.

”În cursul zilei de 27 mai 2021 s-a desfășurat ședința Consiliului Local Câmpina.
Printre proiectele inițiate de către domnul primar s-au aflat și desființarea SPAEPCA - Piața Centrală Câmpina și trecerea acesteia în subordinea primarului, precum și înființarea Centrului Cultural, care ar fi însemnat dispariția Casei de Cultură ”Geo Bogza”, Casei Tineretului și Bibliotecii Municipale ”Dr. C. Istrati”, instituții cu tradiție, izvoare de cultură pentru municipiu.
Pentru că transparența este una dintre caracteristicile Organizației municipale a Partidului Social Democrat Câmpina, vă aducem la cunoștință motivele pentru care consilierii locali din cadrul Organizației noastre nu au votat cele două proiecte:
- Proiectul privind desființarea Pieței Centrale Câmpina a fost fundamentat pe baza unui raport al Direcției Economice Câmpina, care făcea comparație financiară între anul 2019 și anul 2020, neținând cont de faptul că anul 2020 a fost un an dificil din cauza pandemiei. De asemenea, în cuprinsul rapoartelor de specialitate se găseau nenumărate erori, care nu pot fi catalogate decât ca amatorism;
- Proiectul de hotărâre prin care se dorea înființarea Centrului Cultural municipal în forma propusă de inițiator este nelegal, deoarece, în cuprinsul Legii nr. 334/2002 privind bibliotecile, la art. 30, alin. 1, este stabilit că bibliotecile municipale au personalitate juridică, fiind astfel instituții de sine stătătoare, neputând funcționa altfel;
- Supărat probabil de faptul că cele două proiecte au fost respinse, domnul primar a retras de pe ordinea de zi un alt proiect foarte important, Organigrama primăriei, acuzându-i pe nedrept pe consilierii locali, printre care și membrii Partidului Social Democrat, că nu sunt de acord cu reducerile de cheltuieli de personal, dar la o simplă analiză făcută de către consilierii locali ai Organizației noastre, am constatat că se dorea înființarea mai multor funcții, printre care un post de consilier I A la Cabinetul Viceprimarului, un post de consilier juridic I superior la Direcția juridică, un post de consilier juridic I principal la Direcția de asistență social ș.a.m.d., posturi care conform HCL 5/30.01.2020, Anexele 1 și 2, ar fi avut un impact asupra bugetului de peste 60.000 lei/lună în plus.
Aducem la cunoștința cetățenilor că atâta timp cât proiectele primarului vor fi legale, în folosul câmpinenilor și lipsite de amatorism, va avea un sprijin din partea consilierilor noștri”.
Comunicatul este semnat de Ioan Mușat, președintele PSD Câmpina

5073 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aristide 28.05.2021 22:02 Motivul real este eliminarea a foarte multe posturi inutile in institutiile respective detinute si capusate de clientela PSD. Terminati cu scuzele inutile ca nu mai prostiti pe nimeni, ... "Dinastia" abonata la banii publici.
  • Anonim 29.05.2021 11:07 Aveti dreptate domnule Aristide, ACESTA este adevaratul motiv. RUSINE!
  • Rodica Ene 29.05.2021 12:17 Eu nu sunt psdista, dar ar trebui să înțeleagă toată lumea că în urma acestor modificări niste oameni rămân fără job. După un an care oricum a fost f greu. Inițiativa lor mi se pare f buna. Sunt un pic dezamăgită de actuala administrație a primăriei. Nu pt asta v-am votat dl Primar
  • The Mask 29.05.2021 12:54 Nenea Aristide,Pesedeul in Campina nu a mai fost la primarie din 2004.Ai incurcat numaratoarea la steaguri .Cauta prin alta parte clientela.
  • Eduard 29.05.2021 17:08 Care clienteala PSD când orașul a fost condus de Ticseanu
  • Magdalena Stan 29.05.2021 17:43 Ma bucur ca PSD Câmpina mai exista!!!Dar nu prea inteleg cum se poate desființa piata centrala ?! Sau poate spre ajutorarea magazinului de alături???
  • Catrinel 30.05.2021 06:50 Aristide_Daca cei trei consilieri PSD ar fi votat in favoarea proiectului propus de primar, tot nu ar fi trecut proiectul. Drept pentru care deduc ca posturile inutile sunt capusate de majoritatea actuala din CL, mai ales ca in legislaturile trecute primarul a fost de la PNL. Deci iar nu ai dreptate.

Politică

1041 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1742 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

191 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1074 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.