Proiectele cu fonduri europene ale Câmpinei - reabilitarea termică a Liceului ”Istrati”. Cursurile se vor relua în două schimburi din cauza lucrărilor

Actualitate (Categoria articolului)

Ne-am propus să aruncăm o privire asupra derulării proiectelor cu fonduri europene de la Câmpina. După întregul tam-tam legat de blocarea fondurilor europene în trecuta administrație Tiseanu - Pițigoi și deblocarea lor în administrația Moldoveanu, în momentul de față lucrări efective se execută doar la două dintre proiectele aflate în derulare - reabilitarea termică a Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” și restaurarea Muzeului Memorial ”B.P. Hasdeu”, ambele începute în mandatul precedent. Celelalte proiecte sunt în diverse faze tehnice, iar pe măsură ce lucrurile vor începe să prindă contur, vom reveni și asupra lor. Deocamdată, în rândurile de față vă prezentăm situația lucrărilor de reabilitare termică de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”.

Lucrările efective au început în toamna anului trecut, pe 12 octombrie, chiar dacă Primăria Câmpina emisese autorizația de construire încă din 14 iulie 2020. Conform anunțurilor oficiale, de pe panoul ”Șantier în lucru”, lucrarea ar trebui finalizată pe 12 decembrie 2021. În schimb, pe panoul de informare privind lucrarea cu fonduri europene, termenul de finalizare este... 30 iunie 2021. Lucrările sunt executate de societatea Just Civil Engineering SRL Ploiești, iar costul derulării acestui proiect este de 8.411.378,07 lei, aproximativ 1,7 milioane euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 5.430.650,92 lei, adică aproape 1,1 milioane euro.
La momentul vizitei noastre pe acest șantier era destul de liniște... Doar cinci muncitori, împrăștiați prin diverse puncte, lucrau cu mai mult sau mai puțin spor. Ritmul de lucru pare destul de lent, ceea ce dă fiori reci conducerii acestei instituții de învățământ, pentru că în actualul stadiu al lucrărilor, practic, cursurile nu vor putea începe aici la 13 septembrie. Există promisiuni ale constructorului că aripa dinspre Strada Mărășești va fi finalizată până la 13 septembrie, aici fiind 13 săli de clasă și două grupuri sanitare, ceea ce ar însemna că, la începutul noului an școlar, cel puțin pentru o perioadă, cursurile se vor desfășura în două schimburi: cursurile de zi (13 clase) - dimineața și cursurile școlii profesionale (11 clase) - după-amiaza.

4539 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Serban Laura 23.08.2021 20:02 Cum ar fi daca dl Primar s-ar implica putin ca sa poata si copiii acestei institutii sa inceapa scoala in conditii normale???? Pentru ca daca se implica de cand i-a inceput mandatul, poate ca lucrarile s-ar fi finalizat pana acum...

Actualitate

38 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1112 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.

Alte stiri recente

117 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

213 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.