Ne-am propus să aruncăm o privire asupra derulării proiectelor cu fonduri europene de la Câmpina. După întregul tam-tam legat de blocarea fondurilor europene în trecuta administrație Tiseanu - Pițigoi și deblocarea lor în administrația Moldoveanu, în momentul de față lucrări efective se execută doar la două dintre proiectele aflate în derulare - reabilitarea termică a Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” și restaurarea Muzeului Memorial ”B.P. Hasdeu”, ambele începute în mandatul precedent. Celelalte proiecte sunt în diverse faze tehnice, iar pe măsură ce lucrurile vor începe să prindă contur, vom reveni și asupra lor. Deocamdată, în rândurile de față vă prezentăm situația lucrărilor de reabilitare termică de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”.
Lucrările efective au început în toamna anului trecut, pe 12 octombrie, chiar dacă Primăria Câmpina emisese autorizația de construire încă din 14 iulie 2020. Conform anunțurilor oficiale, de pe panoul ”Șantier în lucru”, lucrarea ar trebui finalizată pe 12 decembrie 2021. În schimb, pe panoul de informare privind lucrarea cu fonduri europene, termenul de finalizare este... 30 iunie 2021. Lucrările sunt executate de societatea Just Civil Engineering SRL Ploiești, iar costul derulării acestui proiect este de 8.411.378,07 lei, aproximativ 1,7 milioane euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 5.430.650,92 lei, adică aproape 1,1 milioane euro.
La momentul vizitei noastre pe acest șantier era destul de liniște... Doar cinci muncitori, împrăștiați prin diverse puncte, lucrau cu mai mult sau mai puțin spor. Ritmul de lucru pare destul de lent, ceea ce dă fiori reci conducerii acestei instituții de învățământ, pentru că în actualul stadiu al lucrărilor, practic, cursurile nu vor putea începe aici la 13 septembrie. Există promisiuni ale constructorului că aripa dinspre Strada Mărășești va fi finalizată până la 13 septembrie, aici fiind 13 săli de clasă și două grupuri sanitare, ceea ce ar însemna că, la începutul noului an școlar, cel puțin pentru o perioadă, cursurile se vor desfășura în două schimburi: cursurile de zi (13 clase) - dimineața și cursurile școlii profesionale (11 clase) - după-amiaza.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.