Proiectele cu fonduri europene ale Câmpinei - reabilitarea termică a Liceului ”Istrati”. Cursurile se vor relua în două schimburi din cauza lucrărilor

Actualitate (Categoria articolului)

Ne-am propus să aruncăm o privire asupra derulării proiectelor cu fonduri europene de la Câmpina. După întregul tam-tam legat de blocarea fondurilor europene în trecuta administrație Tiseanu - Pițigoi și deblocarea lor în administrația Moldoveanu, în momentul de față lucrări efective se execută doar la două dintre proiectele aflate în derulare - reabilitarea termică a Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” și restaurarea Muzeului Memorial ”B.P. Hasdeu”, ambele începute în mandatul precedent. Celelalte proiecte sunt în diverse faze tehnice, iar pe măsură ce lucrurile vor începe să prindă contur, vom reveni și asupra lor. Deocamdată, în rândurile de față vă prezentăm situația lucrărilor de reabilitare termică de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”.

Lucrările efective au început în toamna anului trecut, pe 12 octombrie, chiar dacă Primăria Câmpina emisese autorizația de construire încă din 14 iulie 2020. Conform anunțurilor oficiale, de pe panoul ”Șantier în lucru”, lucrarea ar trebui finalizată pe 12 decembrie 2021. În schimb, pe panoul de informare privind lucrarea cu fonduri europene, termenul de finalizare este... 30 iunie 2021. Lucrările sunt executate de societatea Just Civil Engineering SRL Ploiești, iar costul derulării acestui proiect este de 8.411.378,07 lei, aproximativ 1,7 milioane euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 5.430.650,92 lei, adică aproape 1,1 milioane euro.
La momentul vizitei noastre pe acest șantier era destul de liniște... Doar cinci muncitori, împrăștiați prin diverse puncte, lucrau cu mai mult sau mai puțin spor. Ritmul de lucru pare destul de lent, ceea ce dă fiori reci conducerii acestei instituții de învățământ, pentru că în actualul stadiu al lucrărilor, practic, cursurile nu vor putea începe aici la 13 septembrie. Există promisiuni ale constructorului că aripa dinspre Strada Mărășești va fi finalizată până la 13 septembrie, aici fiind 13 săli de clasă și două grupuri sanitare, ceea ce ar însemna că, la începutul noului an școlar, cel puțin pentru o perioadă, cursurile se vor desfășura în două schimburi: cursurile de zi (13 clase) - dimineața și cursurile școlii profesionale (11 clase) - după-amiaza.

5257 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Serban Laura 23.08.2021 20:02 Cum ar fi daca dl Primar s-ar implica putin ca sa poata si copiii acestei institutii sa inceapa scoala in conditii normale???? Pentru ca daca se implica de cand i-a inceput mandatul, poate ca lucrarile s-ar fi finalizat pana acum...

Actualitate

173 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1091 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

86 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

951 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.