Încă un an pe bară? AJF Prahova nu acceptă înscrierea CS Câmpina nici în noua ediție de campionat

Sport (Categoria articolului)

Sezonul fotbalistic 2018-2019 a fost o mare dezamăgire pe plan local și asta deoarece clubul municipalității - CS Câmpina - nu a fost înscris în campionat din cauza litigiilor cu HM Junior și cu Asociația Județeană de Fotbal Prahova. O mare dezamăgire în primul rând pentru copiii înscriși la secția de fotbal a clubului, ei fiind nevoiți doar să se antreneze și să dispute câteva partide amicale, fără să participe, însă, la vreo competiție oficială. Ei bine, se pare că situația nu se va schimba nici de acum înainte. Luni, 19 august 2019, la sediul AJF Prahova a avut loc ședința pentru organizarea noului sezon la nivelul campionatelor de juniori...

CS Câmpina a depus la AJF cereri de înscriere în noul sezon fotbalistic pentru două echipe, la nivelul campionatelor de juniori D (născuți după 2007) și juniori E (născuți după 2009). AJF Prahova le-a transmis reprezentanților CS Câmpina un răspuns care echivalează cu refuzul înscrierii în noua ediție de campionat până când clubul câmpinean nu rezolvă litigiile pe care le are în acest moment, în instanțele civile, cu AJF Prahova și cu HM Junior Câmpina. 
Adrian Stoican, președinte CS Câmpina: ”Am depus cereri de înscriere pentru două echipe de juniori și ni s-a comunicat că avem locurile rezervate, dar până la data începerii campionatului va trebui să mai existe o comunicare între AJF și FRF, în urma căreia să ni se permită să participăm la competiție”.
Dacă președintele CS Câmpina evită să spună exact cum stau lucrurile, președintele AJF Prahova, Silviu Crângașu, ne-a precizat cât se poate de clar: ”Din punctul meu de vedere lucrurile sunt cât se poate de clare și le-am transmis oficial acest lucru și celor de la CS Câmpina: până nu aduc documente oficiale din care să reiasă că nu au litigii în instanțele civile nici cu noi, cu AJF Prahova, nici cu alți membri afiliați, nu se pune problema înscrierii vreunei echipe! Chiar nu reușesc să înțeleg ce se întâmplă la Câmpina, de ce oamenii de acolo nu lasă orgoliile la o parte și preferă să cheltuiască milioane de lei pe avocați în loc să direcționeze acești bani pentru copii și copiii să joace în competiție”.
Precizăm că pe site-ul AJF Prahova a fost publicat astăzi programul campionatelor de juniori, inclusiv la juniori D și E, unde a depus cereri de înscriere și CS Câmpina. Clubul câmpinean nu se numără printre echipele care vor juca în campionat! (foto)

Acum, este vorba de mai multe litigii pe care le-a declanșat CS Câmpina - un  proces este îndreptat împotriva AJF, mai exact a membrilor Comisiei pentru Statutul Jucătorului, pentru abuz în serviciu, și alte procese sunt în derulare cu HM Junior Câmpina, pe mai multe spețe. Noi am scris pe larg despre aceste probleme care au pornit de la contractul destul de dubios încheiat în 2016 între CS Câmpina și HM Junior, un club privat, aparținând lui Mircea Hagianu. Conform acestui contract, CS punea la dispoziția HM Junior terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol, iar HM trebuia să cedeze către CS Câmpina două echipe de juniori. Contractul a fost reziliat după un an de către CS Câmpina, deoarece HM Junior nu și-a respectat obligațiile. De aici a pornit un întreg șir de conflicte, ajungându-se la instanțele sportive de la AJF și FRF și apoi în instanțele civile. HM Junior vrea de la CS Câmpina banii reprezentând indemnizația de formare a unora dintre jucători (24.251 lei), iar CS vrea de la HM banii reprezentând contravaloarea închirierii terenului pentru antrenamente și meciurile disputate (25.500 lei). Precizăm că procesele sunt la diferite instanțe, în diferite stadii, iar avocatul angajat de CS Câmpina este plătit cu 200 lei/oră.
Renunțarea la aceste litigii ar presupune o înțelegere între cele două cluburi, lucru greu de crezut că se va întâmpla având în vedere cât de departe s-a ajuns în acest conflict și cât de mari sunt orgoliile. În tot acest timp, Câmpina plătește, pentru că banii cheltuiți de CS pe avocat și tot felul de taxe sunt bani publici. Din păcate, Comitetul Director merge în continuare pe mâna lui Adrian Stoican, iar Consiliul Local consideră că nu mai are nicio treabă din momentul în care a numit acest Comitet Director. Poate ar trebui făcut un calcul cu toate sumele cheltuite până acum pe aceste procese, astfel încât să le putem aminti unora înaintea campaniei electorale de anul viitor...

1996 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2254 vizualizari
18 sept. 2019 17:08

Liga A Prahova, etapa a 6-a. Avancronici

La sfârșitul acestei săptămâni au loc partidele etapei a 6-a din Liga A. Nu se detașează un ”cap de afiș”, dar sunt mai multe jocuri interesante. Iată programul complet și scurte avancronici și delegările arbitrilor:

2999 vizualizari
15 sept. 2019 12:49

Liga A Prahova, etapa a V-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică s-au disputat partidele etapei a 5-a din Liga A Prahova. Au fost 4 succese ale gazdelor, două remize și două victorii ale gazdelor, în total marcându-se 38 de goluri, gazdele și oaspeții marcând un număr egal de goluri. Iată rezultatele și clasamentul la zi:

Alte stiri recente

596 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2099 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.